Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
86%

Sherlock Holmes (2009)

Sherlock Holmes
Filmadatlap
 
30
Szereplők
74
Vélemények
40
Képek
1
Videók

Galéria (40)

Videók (1)

 
JRD   2022. 10. 26.

legújabb vélemény

2

Nem fogok leírni semmi újat. Downey remek választás volt a szerepre, ahogyan hű fegyverhordozója, Jude Law is. A film kellően humoros, látványosak az akciójelenetek (de nem túlzóak), és jól hozza a Holmes-féle alaposságot is. Látványos és van értelme... több»

 
Yosihiro   2017. 12. 13.

1

Robert olyan oldalát láthatjuk ebben az alkotásban amiben van humor és az angol elegancia is keveredik. Remek történet a jelenetek jól vágottak. Nagy élmény és nagyon szórakoztató mindenkinek remek kikapcsolódást nyújt.

 
GedyPapa   2019. 07. 30.

1
Sherlock újra él

Azzal hogy Robert Downey Jr. által reaktiválták Sherlock Holmest az utóbbi évek egyik legnagyobb piros pontját zsebelhetik be a film alkotói. RDJ szinte lubickol a szerepben és kiválóan hozza a zseni, de mégis kicsit antiszociális nyomozó figuráját. Jude Law pedig ideális választás Watsonnak, hisz kiválóan alkalmazkodik a cselekményhez Downey Jr-hoz. Összességében tehát elmondható, hogy egy kötelező és többször nézős filmet hoztak össze ebből a nemes alapanyagból.

 
BRANTON   2022. 07. 14.

1
Guy Ritchie nap - Ötödik állomás

Ritchie fiú 2009-ben visszatért, hogy megrendezzen egy Sherlock Holmes feldolgozást. A mozi sikeres lett mind kritikailag, mind bevétel szempontjából. Valóban jól sikerült, ahogyan a második epizód is. A történet bemutatásával most nem bajlódnék. Robert Downey Jr. és Jude Law alapból ott van a legjobb színészek listáján, de itt még önmagukhoz képest is pazar módon alakítják szerepüket. A látvány isteni, fantasztikus munkát végzett az operatőr. A rendezés szintén brutálisan jó, Ritchie számára ez volt a legnagyobb szintugrás rendezés szempontjából. Már a Revolver is baromi jól volt megrendezve, de ez a Sherlock Holmes, és természetesen a második rész is,sok ma gyártott látványfilmet felpofoz. Rendkívül hangulatos kellékek, melyek korhűek is. Precíz, szívvel-lélekkel elkészített darab, zseniális színészekkel. Nálam jobban senki sem unja szerintem a Sherlock Holmes nyomozós sztorikat, egyszerűen nem fognak meg, hót unalmas az egész. Ez esetben ellenkező a helyzet, mert ez a modernkori Sherlock feldolgozás tele Guy Ritchie zsenijével, egészen jól leköt. Többet nem is írnék, csak annyit, hogy egy nagyon jó kis film ez, szép látványvilággal. 4 csillag. Következzék a következő állomás!

 
Sabnock Sanatory   2018. 08. 20.

0

Robert D.Jr. egy karizmatikus színész,amit ebben a kosztümös akcióthrillerben kiteljesít... Jude Law persze tökéletes társ a filmvásznon, és nem csak assszisztál, hanem ő is keményen tolja a karaktert!!! Így teljes a film....jó a képi megjelenítés....minden rendben van ezzel a mozival!!!

 
Deku   2017. 07. 15.

0

Robert Downey Jr.-tól szerintem ez volt az első film amit láttam és azonnal megfogott színészi játéka. Az a pimasz és flegma stílusa teljesen elszórakoztatja a nézőt.

 
Szilonka   2019. 07. 30.

0

Jó volt a két főszereplő páros együtt. A története kellően kalandos és izgalmas, jó a díszlet és a hangulat.

A film összbevétele 524 028 679 dollár volt (imdb.com).

 

Lestrade felügyelő komolyabb szerepet kapott, mint az eredeti történetben.

(JRD )
 

Irene Adler karaktere többször jelenik meg Holmes történetében, mint azt Doyle megírta.

(JRD )
 

Doktor Watson szerepére először Russel Crowe színészt szemelte ki a rendező.

(JRD )
 

Downey és Law közös munkáját egy barátságos találkozó alapozta meg, ahol nyilvánvalóvá vált, hogy a két színész sok mindenben egy húron pendül, beleértve Holmes történetét és legendás barátságát doktor Watsonnal.

(JRD )
 

A filmben véletlenül, de valóban kiütötték Robert Downey Jr.-t, méghozzá Robert Maillet.

(ZeroHero)