A 2009-es és 2011-es Sherlock Holmes is zseniális rendezés, ám a siker kulcsa mindkét esetben a szereplőkön és a látványvilágon is múlik. Guy Ritchie korunk egyik legnagyobb filmes direktora, amit többek közt az is bizonyít, hogy Sir Arthur Conan Doy... Teljes kritika
Nem fogok leírni semmi újat. Downey remek választás volt a szerepre, ahogyan hű fegyverhordozója, Jude Law is. A film kellően humoros, látványosak az akciójelenetek (de nem túlzóak), és jól hozza a Holmes-féle alaposságot is. Látványos és van értelme... Több
Ez az a film, amelyben a forgatókönyv, a rendezés és a színészi alakítások is egyaránt magas szintűek. Számomra a vitriolos párbeszédek és a XIX. századi háttérképek a legszórakoztatóbbak, illetve legélvezetesebbek. Robert Downey Jr. egyszerűen szenzációs alakítást nyújt. Sherlock Holmes karaktere a részletekre figyelő nyomozózseni figuráját juttatja eszünkbe Arthur Conan Doyle regényei alapján, azonban Guy Ritchie rendezésében egy csodabogarat ismerhetünk meg. Egyszerre vicces, esetlen és elvarázsolt, miközben utánozhatatlan a stílusa, és kivételes a logikája az apró részletekre figyelés bámulatos tehetségével. Segédje, Watson doktor kicsit az ellentéte: józan, precíz, nyílt és egyenes jellem. Alakítója, Jude Law tökéletesen jeleníti meg mindezt, miközben sajátos kapcsolatot ápol a nyomozás koronázatlan királyával. Sokat civódnak, és Holmes nehezen viseli Watson házasodási szándékát. Az akciójeleneteket külön ki kell emelni: mindegyik színvonalas és látványos. Értékelésem 5 csillag, egyértelműen. Szinte hibátlan film.
Robert olyan oldalát láthatjuk ebben az alkotásban amiben van humor és az angol elegancia is keveredik. Remek történet a jelenetek jól vágottak. Nagy élmény és nagyon szórakoztató mindenkinek remek kikapcsolódást nyújt.
Robert D.Jr. egy karizmatikus színész,amit ebben a kosztümös akcióthrillerben kiteljesít... Jude Law persze tökéletes társ a filmvásznon, és nem csak assszisztál, hanem ő is keményen tolja a karaktert!!! Így teljes a film....jó a képi megjelenítés....minden rendben van ezzel a mozival!!!
Guy Ritchie filmje egy nagyon helyénvaló interpretációja a Sherlock Holmesnak. A rendező karakterjegyei többször is feltűnnek és zseniálisan beleillenek a filmbe. A szereplőválasztás is jóra sikerült és a központi dráma is érdekefeszítő majdnem a végéig.
Azzal hogy Robert Downey Jr. által reaktiválták Sherlock Holmest az utóbbi évek egyik legnagyobb piros pontját zsebelhetik be a film alkotói. RDJ szinte lubickol a szerepben és kiválóan hozza a zseni, de mégis kicsit antiszociális nyomozó figuráját. Jude Law pedig ideális választás Watsonnak, hisz kiválóan alkalmazkodik a cselekményhez Downey Jr-hoz. Összességében tehát elmondható, hogy egy kötelező és többször nézős filmet hoztak össze ebből a nemes alapanyagból.
Robert Downey Jr.-tól szerintem ez volt az első film amit láttam és azonnal megfogott színészi játéka. Az a pimasz és flegma stílusa teljesen elszórakoztatja a nézőt.
A látvány jó volt,sőt korhű,de a történet nem hagyott bennem semmi komolyabb élményt.Viszont egynek nem olt rossz. 10/6
A sors véletlen fintora, hogy ez is egy olyan film, amiben játszik Rachel McAdams. Jó volt őt látni, és jól játszott. Na de a filmről. Ez a film valami elképesztően zseniális. Én most néztem meg, reklám nélkül ment a tévében, és mivel eddig még nem láttam, ezért úgy döntöttem, megnézem. És milyen jól tettem! Minden ki van dolgozva a filmben, jól követhető a cselekmény, csavaros és izgalmas is. Látványos, és jól megvannak csinálva az akciójelenetek. Remekül visszaadja az 1800-as években lévő Londont, amit én nagyon szeretek, ha a filmekben ábrázolják. Robert Downey Jr. nagyon nagyot játszik, mintha rá írták volna ezt a karaktert, és Vasember mellet képes volt még egy ilyen remek karaktert eljátszani úgy, hogy emlegethetjük az ikonikus szerepei között. Jude Law és Mark Strong is jók, utóbbi szerintem remekül játssza ezeket a gonosz karaktereket. Úgyhogy én nagyon jól szórakoztam rajta. Aki nem látta, az nézze meg, megéri!
Ritchie fiú 2009-ben visszatért, hogy megrendezzen egy Sherlock Holmes feldolgozást. A mozi sikeres lett mind kritikailag, mind bevétel szempontjából. Valóban jól sikerült, ahogyan a második epizód is. A történet bemutatásával most nem bajlódnék. Robert Downey Jr. és Jude Law alapból ott van a legjobb színészek listáján, de itt még önmagukhoz képest is pazar módon alakítják szerepüket. A látvány isteni, fantasztikus munkát végzett az operatőr. A rendezés szintén brutálisan jó, Ritchie számára ez volt a legnagyobb szintugrás rendezés szempontjából. Már a Revolver is baromi jól volt megrendezve, de ez a Sherlock Holmes, és természetesen a második rész is,sok ma gyártott látványfilmet felpofoz. Rendkívül hangulatos kellékek, melyek korhűek is. Precíz, szívvel-lélekkel elkészített darab, zseniális színészekkel. Nálam jobban senki sem unja szerintem a Sherlock Holmes nyomozós sztorikat, egyszerűen nem fognak meg, hót unalmas az egész. Ez esetben ellenkező a helyzet, mert ez a modernkori Sherlock feldolgozás tele Guy Ritchie zsenijével, egészen jól leköt. Többet nem is írnék, csak annyit, hogy egy nagyon jó kis film ez, szép látványvilággal. 4 csillag. Következzék a következő állomás!
Óriási a film, minden elismerést megérdemel. Jó a script és Guy Ritchie is remekelt a rendezéssel. Persze nem ért volna sokat Robert Downey Jr. alakítása nélkül, ugyanis a Sherlock Holmes tőle olyan felejthetetlen. Értékelésem 4.5 csillag!
Sikerült egyfajta különleges, érdekes látásmódot és képi világot megragadnia és szépen fenntartania a film végéig. Igényes, poénos, szórakoztató és nem utolsó sorban EGYEDI stílusu akció-krimi.