Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
70%

A barlang (2005)

The Descent
Filmadatlap
 
23
Szereplők
21
Vélemények
25
Képek
2
Videók

Vélemények: A barlang (2005)

 
Di Canio   2021. 01. 05.

legújabb vélemény

0

Kiszámítható film, ha a hibákat figyelmen kívül hagyja az ember, akkor egész nézhető, kár, hogy nincs benne semmi meglepő az égvilágon. Az elejétől a végéig lehet tudni, mi fog történni, de még így is a normálisabb horrorok közé tartozik, egyszer mindenképpen érdemes megnézni.

 
Bogi87   2016. 05. 27.

2

Izgalmas, pörgős film, jó befejezéssel.


 
Deku   2017. 12. 23.

0

Lapos volt és ami a fontos, hogy nem volt benne semmi olyan mozzanat ami megkapó lett volna. Nekem ez a sztori nem igazán jött be sajnos.A történet itt elég durva módon lehúzza az egész filmet. Nekem úgy tűnt mintha össze vissza ugrálnánk és nem lehet eldönteni sokszor hogy most mi is van.

 
Sabnock Sanatory   2018. 08. 24.

0

Na igen,végülis benne volt minden ami egy jó sztorihoz kell....szerelem,csalárdság,árulás,és egy jó adag félelem... Újszerű,hogy egy barlangban kell megharcolni az életünkért,hiszen ez nem az ő terepük,hanem a barlanglakó lényeké. Jó kis snittek voltak benne,és igen féltem is ,mert beleéltem magam. Nézhető kategória.

 
VvV   2018. 12. 22.

0

Vontatott és kiszámítható. Kár rá időt pazarolni.

 
SzFa   2017. 09. 19.

0

Gyenge film, minden meg van benne a bátor, a szép szőke, a beszólás, az ijedés, a hülye cselekedetek, de ennyi. Hogy pozitívet mondjak a szörny látványos és egyedire sikerült.

 
stevepisti   2020. 08. 14.

1
Csak csajok!

Szerintem jó film, nekem tettszett! Az ad egy külön pluszt a dolognak , hogy végig egy barlangban játszódik a történet, tehát a veszélyes szituból még nehezebb kikerülni , elmenekülni, hiszen a föld alatt vannak ,aminek beomlott a kijárata. Ráadásul csak csajok vannak a csapatban , talán még jobban izgulunk értük, ( én biztosan) . Aztán mikor tudatosul bennük, hogy, mivel is állnak szemben, akkor elszabadul a pokol. Számomra többször nézős. A műfaj kedvelőinek erősen ajánlott!

 
Owotonor   2019. 02. 02.

0

Kevés az olyan film, ami ennyire nyomasztó és félelmetes tud lenni, nem szoktam érzékényeg lenni a keményebb horroroknál de ennél néha el kellett forditani a fejem.

 
Balint   2016. 02. 13.

1

Első filmem amit láttam Marshalltól és emlékszem egy szöszivel mentem el a premierre aki a kamerás jelenetnél egy hatalmasat sikított, szegény azóta sem jött velem moziba de én nagyon jót szórakoztam rajta, csak ajánlani tudom ;)

 
Harper   2020. 08. 25.

2
Barlangi rém-emberek horrorja

A Descent egy nagyon izgalmas történet, mely bármilyen hihetetlennek is tűnik, de rendelkezik némi valóságszerűséggel az emberi evolúció adott szakaszában ugyanis létezett az úgynevezett barlangi ember. Ez a mai embertől annyira eltérő, hófehér bőrű, teljesen vak, ellenben kifinomult hallású, sötétben is jól tájékozódó, vadállati ösztönökkel bíró gyilkos "faj" - mely az amerikai Appalache-hegység mélyében él - a Barlang című 2005 -ös horrorfilmben egy barlangászkodó csapatra támad. A hátborzongató külsejű humanoidok a túrázók életére törnek. Neil Marshall jó érzékkel nyúlt a témához, a lánycsapat tagjait bemutatja és haláluk illetve a túlélők harca is izgalmas. Jó a script, köröm-lerágós a cselekmény és még csattanót is kapunk. A színészek közül kiemelendő Natalie Jackson Mendoza alakítása, aki Juno szerepében keményen szembeszáll a lényekkel és társait is segíti, amíg tudja. A Descentből készült egy második rész is 2009-ben, a sztorit folytatva, hasonlóan izgalmas kivitelben. Értékelésem: 75%. Legfőképp horror-rajongóknak ajánlom.

 
moov18   2016. 02. 05.

0

Egész pörgős kis mozi lett ez a Barlang. Legalábbis olyan értékeket képvisel és vonultat fel, amelyet a műfaj többi szereplője nem mondhat el magáról. Kellőképp izgalmas, semmivel sem véresebb mint amire itt szükség van. A látvány lenyűgöző, apróléko... több»

 
drg0602   2020. 03. 01.

0

Érdekes film, érdekes környezettel. Nem nagyon láttam hozzá hasonló horror filmet, ami szerintem elég jól sikerült. A színészek hozzák amit kell, az alaptörténet elég egyszerű, és kiszámítható, de ugyanakkor jó. A környezet és a cselekmény egy kicsit... több»

 
hejnekem   2015. 05. 11.

0

Szerintem a legjobb horror filmek közé tartozik. Váratlan, kiszámíthatatlan a történet, a hangulata pedig félelmetes, ravasz és nagyon feszült. Sok benne a véres, erőszakos és klausztrofóbiás jelent, akiket szeretik ezeket azoknak nagyon ajánlom, másoknak nem igazán.

 
s0ltau77   2015. 09. 05.

0

Meglepően jól sikerült film. Nagyszerű alkotás ez a kedves rendezőtől. Nem tudom, hogy miért hurrogják le páran, pedig amire szolgálnának a filmek azt ez az alkotás megadja. Szórakoztat és éberen tart az utolsó percig.

 
krazucsi   2016. 09. 17.

0

Számtalan alkalommal láttam már ezt a filmet, nagyon jól összerakták a készítők. Végig fezsült, izgalmas, tetszik benne a csavar. Kategóriájában már-már klasszikusnak mondható.

 
Barthy   2015. 09. 02.

0

Nem maradt meg túlzottan az emlékezetemben a film. Nem is meglepő, hisz eléggé kis bugyuta film volt. Erősen hajazott a zs kategóriás filmekre. A történet egy egyszerű kis tákolmány néhány nem ismert színésszel. Ez nem jött be.

 
Róbert Molnár   2020. 08. 09.

0

Bár nem egy kimagasló alkotás, de mégis jópárszor megnéztem annak ellenére, hogy néhány jelenet eléggé gyomorforgató. Mégis a történet jellege, a cselekmény menete és a feszültség folyamatos jelenléte miatt nagyon kedvelem. Fokozatosan visz mélyebbre... több»

 
JohnnyBGood   2020. 02. 16.

0

Most 2020-ban néztem meg először. A film erényei: - Jók a különböző megvilágításokban zajló események (bár eléggé a kocka jut róla eszembe) - Jó volt a film eleje, talán a közepe is, végülis lekötött végig - Jó csajok mégsem vetkőztek indokolatlanul,... több»

 
Ronin   2016. 03. 31.

0

Ahhoz képest, hogy csak nők játszanak benne, elég jó kis horrorfilm lett a barlang, mert nem csak a borzasztó gusztustalan jelenetekre és a folyóként ömlő vérre épít, hanem az ismeretlentől való félelemre, a bezártságra és a sötétségre. Így nagyon ok... több»

 
Cercei   2016. 03. 10.

0

Bár magát a műfajt annyira nem szeretem, mégis tudom értékelni azokat a filmeket, amik nem lövik le már az első percben a poént, hanem hagyják, hogy tapicskoljunk a parában, nem tudván, hogy mi következik. Ugyan A barlang még nem is a legjobb ebből a... több»

 
hansi13   2014. 10. 18.

0

Nem a legkellemesebb élmény, amit ez a film nyújtani tud, de nem is ezért nézünk horrorfilmeket. A barlang tökéletesen kiszolgálja a zsáner felé támasztott igényeket, vannak benne szép, szorult helyzetben lévő, ijedős hölgyek, akik megküzdenek az éle... több»