Sajnos Bruce Willis neve egykor nagyon vonzóan csengett egy moziplakáton, mint mondjuk az ezredforduló idején. A színész elképesztő magasságokba jutott az akciófilmjeivel, majd szinte bármit elvállalt, és általában csúnyán meg is bukott velük. Az utóbbi években rengeteget dolgozott, majd kiderült, hogy afáziában szenved, ezért visszavonult.

Talán másképp is alakulhatott volna a betegség előtti színész karrierje, ezt már sosem fogjuk megtudni. Azt viszont lehet tudni, hogy melyik az a két szerep, amit annak idején nem vállalt el, de ma már nagyon bánja a döntését. Érdekes, hogy mindkét lehetőséget akkor dobta vissza, amikor még a csúcson volt.

Az egyik film, amit akkor visszautasított, a Ghost volt 1990-ben. A történet egy fickóról szól, aki meghal egy utcai lövöldözésben, de rájön, hogy van élet a halál után. Ekkor szellemként kezdi kísérteni egykori barátnőjét, hogy segítsen neki megoldani a saját halála körüli rejtélyt. Mindezt kifejezetten romantikus formában tálalva.

Bruce Willis a forgatókönyv elolvasása után azonnal nemet mondott, mert úgy érezte, hogy egy kísértet és egy élő nő közti romantikus kapcsolat túl komolytalan, hogy sikerre vigyen egy filmet. Így lépett a helyére Patrick Swayze, a Ghost pedig hatalmas siker és kultfilm lett. Bruce Willis pedig rághatta a kefét.

Néhány évvel később, 1996-ban aztán ismét hozott egy rossz döntést. Ekkor a kanadai kém, David „Moose” Caravaggio szerepét kínálták fel neki Az angol betegben. Erre még hajlott is volna, ám az ügynöke óva intette attól, hogy Anthony Minghella rendezővel dolgozzon. Így a színész dobta az ajánlatot, azt Willem Dafoe zsebelte be, Az angol beteg pedig kilenc Oscart. Nem meglepő, hogy Bruce Willis nem sokkal később kirúgta az ügynökét…