Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
28
Vélemények
28
Képek
1
Videók
Keira Knightley
James McAvoy
Keira Knightley
Keira Knightley
James McAvoy
Keira Knightley
James McAvoy
Saoirse Ronan
Keira Knightley
Keira Knightley
James McAvoy
Keira Knightley
James McAvoy
 
MidoD7   2019. 04. 21.

legújabb vélemény

Valahogy olyan semleges film lett, számomra legalábbis. Nekem személy szerint ez a film nem igazán jött be. Semmi olyan momentuma nem volt, ami igazán megfogott volna, hiányzott belőle valami plusz erő.

 
Deku   2017. 07. 17.

Ez az a fajta romantikus film mely könnyedén kapja el a néző szívét és kifacsarja amennyire csak lehet. Nagyon szép és romantikus film. James McAvoy eszméletlen volt.


 
dailyfilmsan   2018. 02. 21.

Kiváló film. Fordulatos és sokatmondó. A színészek egytől egyig meggyőzik az embert arról hogy mindez amit elénk vetíti a képernyő valódi. Érzelmes de mégis könnyed. A Zenétől a díszletig minden rendben van.

 
Berto49   2018. 11. 26.

Könyvben is, filmen is nagyszerű élmény

Ez a regényadaptáció ritkán látható módon hűségesen követi az irodalmi alapot. A 2001-es megjelenésű regény 2005 óta azonos címen, Lukács Laura fordításában magyarul is olvasható. Szerzője Ian McEwan (1948) Booker-díjas angol író. A film első ötven percének légköre erősen emlékeztetett James Ivory „Napok romjai” című munkájára. Meglepődve olvastam a rendező egy nyilatkozatában, hogy Ivory erősen inspirálta őt, meg kell hagyni, sikeresen. Természetesen más a történet, a főhőse Briony Tallis (a 13 éves lány szerepében a nyakigláb Saoirse Ronant láthatjuk, aki azóta jelentős filmes karriert ért el, de személy szerint engem annyira befolyásolt ez az ellenszenves szerep, hogy a későbbi alakításai... több»

 
ZeroHero   2015. 06. 07.

meglepő és megrázó sztori, nem igazán besorolható, inkább dráma mint romantikus. Kiváló rendezés!

 
A legjobb filmnek járó díjat abban az évben a Nem vénnek való vidék kapta meg, ami a szerintem borzalmas. Én mindenképpen a Vágy és vezeklést választottam volna, mivel a három legfontosabb dologról szól: szerelemről, életről, halálról. több»

A film összbevétele 129 266 061 dollár volt (imdb.com).

 

Robbie a moziban a "Ködös utak" című 1938-as Marcel Carné-filmet nézi meg.

(Berto49)
 

A film egyedi képi világát úgy érték el, hogy a kamerák lencséjére Christian Dior harisnyákat húztak .

(Bogi87)
 

A történet alapját Ian McEwan 2001-es regénye adta, az író a film megalkotásában mint segédproducer is részt vett.

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.