Ki akartam törni ebből: Keira Knightley őszintén vallott A Karib-tenger franchise-ban való szerepléséről

Keira Knightley mindössze 17 éves volt, amikor a 2003-as A Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átka filmmel azonnal nemzetközi sztárrá vált. 

A Harper's Bazaar U.K.-nak adott új interjújában az színésznő elmondta, hogy Elizabeth Swann szerepe nem egészen azt az áttörést hozta, amire korábban számított, így már akkor úgy érezte, hogy a karrierje egyszerűen “megrekedt”.

“Mondhatni a ‘belépőm’ volt ez a felnőtté válásba, nagyon fiatalon tapasztaltam meg a hírnevet. Elizabeth Swann sokak vágyainak tárgya volt. Szóval az utána következő szerepek arról szóltak, hogy megpróbáltam kitörni ebből... Nem tudtam, hogyan fogalmazzam meg ezt. Nagyon úgy éreztem, hogy be vagyok zárva egy olyan dologba, amit nem értek” - mondta a színésznő.

Knightley a franchise további két epizódjában szerepelt, majd otthagyta a filmszériát, ezt követően pedig olyan produkciókban vállalt szerepet, mint a Büszkeség és balítélet és a Vágy és vezeklés. “Hihetetlenül kemény voltam magammal szemben. Teljesen céltudatos voltam. Annyira ambiciózus voltam. Annyira elszánt voltam. Mindig próbáltam egyre jobb és jobb lenni és fejlődni, ami kimerítő módja annak, hogy az ember élje az életét. Kimerítő. Csodálom a 22 éves önmagamat, mert szeretnék belőle egy kicsit többet visszakapni. És csak azáltal, hogy már nem vagyok ilyen, rájövök, milyen rendkívüli időszak is volt. De ennek is megvolt az ára” - tette hozzá a színésznő, majd azt is elmondta, hogy a következő években úgy érezte, teljesen kiégett.

A színésznő egyébként A bostoni fojtogató című krimivel tér vissza, amely március közepén debütál a Disney+-on.

dráma | thriller

A hírhedt bostoni fojtogató néven elhíresült sorozatgyilkos és Loretta McLaughlin története, az első riporteré, aki megtalálta az összefüggéseket a nyomozás során, amely... több»