Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
87%

David Attenborough: Egy élet a bolygónkon (2020)

David Attenborough: A Life on Our Planet
Filmadatlap
 
9
Szereplők
13
Vélemények
7
Képek
2
Videók
 
Jackynee   2021. 04. 09.

legújabb vélemény

2

Engem is nagyon elszomorít, hogy ebben a kis szakaszban, amit megéltem, mennyire amortizálódott a természet és annak értéke és védelme, és talán a legnagyobb indikátor maga az érintetlen területe csökkenése. De szinte összehasonlíthatatlan az a fájda... több»

 
csd   2020. 11. 27.

4
Örökzöld

Hihetetlen, de David Attenborough filmjei végigkísérték a gyerekkoromat, az Egy élet a bolygónkon pedig épp annyira izgalmas, mint a korábbi filmjei. Azt hiszem, hogy ennél már csak egy pluszt ad, hogy a technika fejlődött, így a képi világa is még lenyűgözőbbé vált.


 
Sabnock Sanatory   2020. 11. 02.

2

Észbontóan gyönyörű, fenséges és leírhatatlanul szép képi világ. A Mester talán legmeghatározóbb filmje az anyatermészetről és az életről. Fantasztikus és persze kihagyhatatlan. Utolsó utáni kérés hozzánk, emberekhez.

 
rainman   2020. 10. 08.

2

David Attenborough ezúttal egy személyesebb hangvételű darabbal jelentkezett. A filmjeire jellemző módon ezúttal is varázslatos utazásra hív bennünket a természetbe, gyönyörű felvételekkel tarkítva mondandóját, amelynek nagyobb súly van, mint valaha!... több»

 
Melinda   2020. 11. 12.

3
Kötelező darab - hatalmas pofon a jövővel kapcsolatban

Eszméletlenül lebilincselően magyaráz, és őszintén szólva szívet szaggató, hogy milyen "jövő" képet tár elénk Attenborough. Komolyan gondolom, hogy ennek a dokumentumfilmnek a végignézését és az átgondolását kötelezővé tenni egy lépés lehetne ahhoz, hogy valami változás elinduljon. Amiket elmond, és amiket mutat, komoly arculcsapás volt nekem is, pedig igyekszem tudatosan nem terhelni a környezetemet. Számomra lenyűgöző, hogy 93 éves létére ő, aki saját szemével látta, hogyan pusztul a biodiverzitása a Földnek miattunk, az emberek miatt, nemhogy lemondott volna rólunk, hanem még egyszer utoljára odateszi magát, és belemondja az arcunkba kedvesen, de nyíltan: egy nap a természet visszaveszi azt, ami az övé, és csak rajtunk áll, hogy ebben a jövőben mi is részt veszünk, vagy eltűnünk a süllyesztőben. Azt meg már ecsetelnem sem kell, hogy észbontó felvételekben lesz része azoknak, akik szánnak erre a műalkotásra másfél órát. Márpedig szánjatok!

 
elekm90   2020. 11. 06.

1

Csodaszép képek és a szokásos remek narráció az élő legenda David Attenborough-tól. Tömören és lényegre törően bemutatja, hogy mi az, amit rosszul csinál az emberiség, kimondottan sokkoló volt az a montázs, amely 2030-tól 2100-ig bemutatta, hogy a tu... több»

 
quentin   2020. 10. 07.

2

Ha van ember a bolygón, aki mondhat bármit, akkor az David Attenborough, mert úgy és annyit látta ezt a Földet, ahogy kevesen.

Galéria (7)

David Attenborough
David Attenborough
David Attenborough
David Attenborough

Videók (2)

 
Az Egy élet a bolygónkon nem teketóriázik, hanem mindjárt a legsúlyosabb, ember okozta ökológiai katasztrófa képsoraival foglalja keretbe mondanivalóját. David Attenborough levonta a megfelelő következtetéseket, a nagy kérdés az, hogy az emberiség is képes-e globális szinten ugyanerre... több»
 
David Attenborough ezúttal nem természetfilmet, hanem vérbeli „cselekvő” dokumentumfilmet készített Egy élet a bolygónkon címmel, ami vállaltan kétségbeesett kiáltás az emberiség felé. több»