Sir David Attenborough ismét megmelengette a szíveket azzal a kedves és részletes válaszával, amelyet egy fiatal rajongónak adott, aki róla nevezte el háziállatát.

Sir David Stickenborough mostantól abban a megtiszteltetésben részesül, hogy veterán környezetvédő névadója személyesen is ismeri - és mivel Sir David Attenborough ízig-vérig pedagógus, még arra is szakított időt, hogy megossza tudását a lánnyal, aki levélben fordult hozzá, hogy bemutassa háziállatát.

A lány édesapja szombaton osztotta meg az esetet a Twitteren, és posztolt egy fotót Sir David Stickenborough-ról a gazdája kezében, a 96 éves ihletőjének aláírt levele mellett.

"A lányom az új háziállatát Sir David Stickenborough-nak nevezte el a hőse után. Azért írta a levelet, hogy ezt elmondja neki' - magyarázta, hozzátéve: " Sir David válaszolt".

A levél tartalmára utalva, amelyben az David Attenborough: Egy élet a bolygónkon sztárja időt szakított arra, hogy helyesen azonosítsa a rovar helyes faját, így folytatta: "Sir Davidet nyilván átnevezik, de a lányom természet iránti rajongása megerősödött. #NationalTreasure'

Sir David, akit júniusban a Szent Mihály és Szent György Lovagrend lovagkeresztjének ritka kitüntetésével tüntettek ki, szeptember 6-án, kedden kelt levelezésében fejléces papíron válaszolt, amelyben megköszönte fiatal csodálójának az eredeti levelét.

"Annyira örülök, hogy érdekelnek a botsáskák. Engem is, és amikor annyi idős voltam, mint te, én is tartottam néhányat. Valóban lenyűgözőek" - folytatta válaszában.

Sir David megosztotta tudását, amiért annyira szeretik, és ezt írta: "Világszerte legalább 2500 különböző faj létezik. A legtöbbjük a trópusokról származik, és csak néhány faj jut el ebbe az országba. Tudományos értelemben a Phasmatoidea nevű csoportba tartoznak, amely két fő csoportot tartalmaz - a levélrovarokat és a botsáskákat.

A botsáskák valóban úgy néznek ki, mint a vékony zöld pálcikák, és a természetben szinte lehetetlen észrevenni őket - hacsak nem mozognak. Nappal nem mozognak sokat, de éjszaka igen. Az általában idehozott fajták szinte [mindig] nőstények, és a hím által történő megtermékenyítés nélkül is termékeny tojásokat raknak. A tojások pontosan úgy néznek ki, mint az ürülékük, és néha az őket tartó emberek nem tudják ezt, és kidobják őket, amikor kitakarítják a ketrecüket."

Finoman kijavította rajongója azonosítását, miszerint a botsáskáját azonosította, és kifejtette: "Az, amelyikről fényképet küldtél nekem, azonban nem botsáska. Ez egy levélrovar. Ebből is sok-sok különböző faj létezik. Különböző táplálékot kedvelnek, és sokan másfajta leveleket esznek, mint a galagonya és a szeder, amit a tied állítólag kedvel. Sokuk még jobban hasonlít a levelekre, mint a tiéd, a lábukon lévő kinövések pontosan úgy néznek ki, mint a levelek."

Sir David ezután a válaszát azzal zárta, hogy jókívánságait fejezte ki rajongójának, és ez a levélváltás azonnal vírusként terjedt el, mert ismét bebizonyította, milyen elragadó ember a tudós.

"David Attenborough a lehető legjobb ember" - reagált egy másik rajongó, míg egy újabb hozzászóló azt írta: "Sir David tényleg egy kincs".

"Olvastam a levelet, és a fejemben automatikusan David Attenborough hangján szólalt meg. Kedves tőle, hogy időt szánt rá" - osztotta meg valaki.

Sir David más rajongói szintén elárulták, milyen levelezést folytattak a nagyra becsült tévés ikonnal. Egyikük így nyilatkozott: "David Attenborough még mindig a legcsodálatosabb, akit valaha láttam. Néhány évvel ezelőtt, szilveszter körül küldtem neki egy levelet, és két nap alatt dedikálva kaptam vissza a képeimet."

Pénteken Sir David megható tisztelettel adózott a királynőnek, miután II. Erzsébet 96 éves korában csütörtök délután a Balmoral-kastélyban elhunyt, és megjegyezte, hogy "az egész nemzet gyászol".