Ezek a legjobb dokumentumfilmek és sorozatok a Netflixen

A Netflixről a legtöbbeknek a friss és felkapott sorozatok, valamint a sztárokkal forgatott heti premierfilmek jutnak az eszükbe, de a streamingszolgáltató kínálata ennél többet is tartogat. Időnként érkezik egy-egy dokumentumfilm és sorozat, melyre a hazai nézők is ráharapnak, és felrepítik az adott produkciót a legnézettebbek közé, a legtöbbször nem is érdemtelenül. Listánkban most összegyűjtöttük számotokra a legjobbakat.

Szó szerint berobbant idén a Netflix hegymászós dokumentumfilmje, a 14 hegycsúcs: Semmi sem lehetetlen, mely azonnal bekerült a legnézettebb produkciók közé a streamingszolgáltatón. De messze nem ez az első eset, jusson csak eszünkbe akár csak Schumacher, a hatalmas sikert arató Tigrisvilág, vagy a David Attenborough: Egy élet a bolygónkon. Legutóbb épp A lány a képen harcolta ki magának a top10-es helyezést.

A dokumentumfilmek és sorozatok ma már messze nem egy szűk réteg szórakoztatását hivatottak kielégíteni. Az erős, életből vett történetek pedig milliókat vonzanak a képernyők elé. És éppen a valós élet esszenciája az, ami ezeknek a produkcióknak a magvát és közös nevezőjét alkotja, mely felkelti, és jó esetben meg is tartja a nézők figyelmét. Legyen szó egy életrajzi jellegű filmről, egy bűntény feltárásáról, egy történelmi esemény eddig kevéssé ismert részleteiről, vagy úgy általában véve a természet, és a bolygónk különlegességeiről és csodáiról, mindig van egy történet, egy érdekesség, amit érdemes körbejárni és elmesélni. 

A nagy dokumentumfilmek a való világ töredékeit felhasználva a mindenki számára ismerős létezés különböző aspektusait tárják a szemünk elé, hogy valami rendkívül személyeset és igazán bensőségeset adjanak át. 

A Netflix rengeteg nagyszerű dokumentumfilmet kínál, amelyek sokféle témát fednek le, a valódi krimitől a sporton és a természet csodáin át egészen a filmkészítésig. Az alábbiakban összeállítottunk egy listát, hogy melyek szerintünk a legjobb, jelenleg is nézhető dokumentumfilmek a Netflixen.

Minden alapvető információ mellet az előzeteseket is feltüntettük, ha pedig kedvet kaptál valamelyikhez, csak látogass el az adott műsor mafabos adatlapjára, és a ‘Lejátszás a Netflixen’ mezőre kattintva rögtön el is indíthatod, amennyiben van előfizetésed a streamingszolgáltatónál.

(legutóbbi frissítés: 2024. 04. 22.)

#100

67 Élő bolygónk  (2024)

(1)

dokumentum

Netflix

Bolygónk kék és zöld színfoltjai szinte lüktetnek az élettől. A dokumentumfilm megdöbbentő tudományos felfedezésekre épít, illetve lenyűgöző felvételekkel mutatja be... több»

#99

dokumentum | rövidfilm

Netflix

A rövidfilm több hajléktalan mindennapjait mutatja be az Egyesült Államok nyugati partján. A produkció egyszerre ismerős és sokkoló - intim, mégis nagyvilági. A cél, hogy az... több»

Rendező: Pedro Kos, Jon Shenk
#98

dokumentum | krimi

Netflix

Három nő élete örökre megváltozik, amikor egy zaklató beszivárog a közösségi média fiókjaikba. És ők csak egy töredéke a sok áldozatának. több»

Rendező: Liza Williams
#97

dokumentum

Netflix

A híveivel, kritikusaival és magával Raëllel készített interjúkat tartalmazó dokumentumfilm azt követi nyomon, hogyan vált egy ufó-ihletésű vallás ellentmondásos szektává. több»

#96

63 Olivier Rousteing  (2019)

(1)

dokumentum

Netflix

Olivier Rousteinge életéről és munkásságáról szóló dokumentumfilm, mely bemutatja, amint a Balmain kreatív igazgatójaként megvalósítja merész és formabontó terveit. több»

Rendező: Anissa Bonnefont
Szereplők: Olivier Rousteing
#95

dokumentum | krimi

Netflix

Amikor rejtélyes laboratóriumi eredmények összekötik egy helyi kórházban történt halálesetek sorozatát, egy hős ápolónő összefog két kisvárosi nyomozóval, hogy beépülve... több»

#94

dokumentum

Netflix

Lee Berger paleoantropológust követhetjük nyomon Dél-Afrikában, amint csapatával megpróbálja bebizonyítani, hogy a világ legrégebbi temetője, amelyet találtak, nem emberi... több»

Rendező: Mark Mannucci
#93

dokumentum | háborús | történelmi

Netflix

Ez a dokumentumfilm a konfliktus minden oldaláról származó, élénken feljavított archív felvételek és hangok segítségével úgy kelti életre a második világháborút, mint még... több»

Rendező: Rob Coldstream
#92

dokumentum | krimi | zenés

Netflix

1975, Írország. A Miami Showband három tagját kegyetlen hidegvérrel gyilkolták meg, az ügy az egész országot megrázta. A túlélők egyike most végre megpróbálja feltárni az... több»

#91

dokumentum | krimi

Netflix

Dokumentumfilm arról, miként sikerült elfogni a hírherdt sorozatgyilkost, Guy Georges-t. több»

#90

dokumentum | krimi

Netflix

Egy Vatikánvárosban élő 15 éves lány rejtélyes körülmények között eltűnt, és a feltételezések szerint a Vatikánnak is köze lehetett hozzá. több»

Rendező: Mark Lewis
#89

dokumentum

Netflix

Egy csaknem 4400 éve érintetlen sír feltárása után az egyiptológuok megpróbálják megfejteni a meghökkentő lelet történetét. több»

Rendező: James Tovell
#88

67 Megtaláltak  (2021)

(1)

dokumentum | dráma

Netflix

Három amerikai tinilány, akiket Kínából adoptáltak, rádöbben, hogy vérrokonok, unokatestvérek. Online találkozásuk inspirálja őket, hogy elkezdjenek kutatni a múltjuk után,... több»

Rendező: Amanda Lipitz
#87

67 Félidő  (2022)

(5)

dokumentum | zenés

Netflix

Részletes bepillantást nyerhetünk Jennifer Lopez karrierjébe, aki felidézi azokat a mérföldköveket, amelyek meghatározták művészi pályafutását. A filmből az is kiderül, mik... több»

#86

dokumentum

Netflix

A film a Cambridge Analytica botrányát vizsgálja a történet szereplőinek perspektíváiból. több»

#85

dokumentum | krimi | misztikus

Netflix

Egy 2015-ben történt megrázó otthoni betörés és emberrablás után egy házaspárt azzal vádolnak, hogy megrendezték a megpróbáltatást, amikor a nő újra felbukkan. több»

Rendező: Felicity Morris
#84

dokumentum | rövidfilm

Robin Wiltshire a westernfilmeknek köszönheti, hogy átvészelte problémás gyermekkorát. Mostanra megvalósította az álmát, és filmekhez idomít lovakat. több»

#83

dokumentum

Netflix

Steven Spielberg és csapata az élet négymilliárd éves földi útjának hihetetlen történetét mutatja be ebben a sorozatban. több»


Szereplők: Morgan Freeman
#82

dokumentum | krimi

Netflix

Amikor egy 5 éves kislány balesetet szenved, az édesanyja elkezdi feltárni az igazságot – és országos reflektorfénybe kerül. több»

#81

dokumentum | életrajzi

Netflix

A dokumentumfilm soha nem látott felvételeket mutat be az ikonikus playboy lányról és modellről, aki 39 éves korában bekövetkezett tragikus halála előtt végleges nyomot hagyott a... több»

Rendező: Ursula Macfarlane
Szereplők: Anna Nicole Smith
#80

dokumentum | zenés

Netflix

Shawn Mendes egy világkörüli turnén enged be minket a színfalak mögé, és mesél őszintén az életéről, vágyairól, az elért célokról és az odáig vezető utakról.  több»

Rendező: Grant Singer
Szereplők: Shawn Mendes
#79

dokumentum | zenés

Netflix

A Fyre fesztiválra mindenki nagyon rákészült, mint a világ legexkluzívabb bulijára, ám buli nem lett, csak hatalmas botrány. A dokumentumfilm exkluzív felvételekkel jár utána,... több»

#78

dokumentum

Netflix

A Malaysian Airlines 370-es járatának rutinrepülésnek kellett volna lennie: Kuala Lumpurból Pekingbe tartó járat, 239 utassal és személyzettel a fedélzeten. De nem sokkal a... több»

#77

70 A FIFA titkai  (2022)

(3)

dokumentum | krimi | sportfilm

Netflix

A dokumentumfilmből megtudhatjuk, hogy miből áll egy vilábajnokság megrendezése, illetve betekintést nyerhetünk a szervezet múltjába, ami politikai és hatalmi harcokkal van... több»

#76

dokumentum

Netflix

A NASA és a SpaceX izgalmas története, amiben a filmkészítők betekintést biztosítottak a kulisszák mögé. Elizabeth Chai Vasarhelyi és Jimmy Chin közel 20 éves utazása,... több»

#75

dokumentum

Netflix

A NASA és a SpaceX izgalmas története, amiben a filmkészítők betekintést biztosítottak a kulisszák mögé. Elizabeth Chai Vasarhelyi és Jimmy Chin közel 20 éves utazása,... több»

#74

dokumentum | zenés

Emberközeli bepillantás Beyoncé munkásságába és a 2018-as Coachella koncertjének kulisszái mögé. több»

#73

dokumentum | krimi

Netflix

Néhány nappal 9/11 után halálos lépfene spórákat tartalmazó levelek pánikot és tragédiát váltanak ki az Egyesült Államokban. Ez a dokumentumfilm az FBI nyomozását követi... több»

Rendező: Dan Krauss
Szereplők: Clark Gregg
#72

dokumentum | krimi

Netflix

Anthony Templet lelőtte az apját, ezt soha nem tagadta. De azt, hogy miért tette egy összetett, mélyreható következményekkel járó kérdés. Fedezze fel Anthony pszichéjét a 2019.... több»

Rendező: Skye Borgman
#71

71 Robbie Williams  (2023)

(2)

dokumentum | életrajzi | zenés

Netflix

Rekordokat döntögető szólókarrierjének 25 éve után Robbie visszatekint fiatalabb önmagára, és elgondolkodik a reflektorfényben töltött életéről. több»

Rendező: Joe Pearlman
Szereplők: Robbie Williams
#70

dokumentum | történelmi

Netflix

Brazília két meghatározó elnökének életútja és persze politikai törekvéseinek lebilincselő dokumentációja.

#69

dokumentum

Netflix

David Attenborough és Johan Rockström bolygónk biodiverzitásának beomlását vizsgálják, amely hatalmas katasztrófával fenyeget, egyúttal pedig arra keresik a választ, miként is... több»

Rendező: Jon Clay
Szereplők: Johan Rockström
#68

dokumentum | dráma | történelmi

Netflix

Nagy Sándor az ókori görög város, Makedónia királya volt, akit széles körben a történelem egyik legnagyobb és legsikeresebb hadvezéreként tartanak számon, és 30 éves korára... több»

#67

dokumentum | életrajzi

Netflix

  Robert Johnson az egyik legnagyobb hatású blues zenész volt, akinek az életét számos rejtély övezte. Az Újrahangszerelve: Ördögi dallamok című dokumentumfilmben az ő... több»

#66

dokumentum | sportfilm

Netflix

A győzelem nyomása Mardy Fish-t oda kergette, hogy magánéletében és a pályán is súlyos mentális problémákkal küzdött. több»

#65

72 Angèle  (2021)

(2)

dokumentum | életrajzi | zenés

Netflix

A belga popsztár, Angѐle életét és reményeit tárja a nézők elé - miközben igyekszik egyensúlyt találni a hírnév könnyei, örömei és magánya között. Mindezt saját... több»

Rendező: Sébastien Rensonnet, Brice Vdh
Szereplők: Angèle
#64

dokumentum | krimi

Netflix

Befektetők egy csoportja nyomozóvá vált, miközben megpróbálják felderíteni a kriptopénz-multimilliomos Gerry Cotten gyanús halálát és az eltűnt 250 millió dollárt, amelyet... több»

Rendező: Luke Sewell
#63

dokumentum

Netflix

Egy férfit olyan rablásért ítélnek el, amelyet nem ő követett el, és hat évet tölt börtönben. Évtizedekkel később ismét gyanúsítottá válik – de vajon még mindig... több»

#62

dokumentum

Netflix

Kövesse nyomon annak a nőnek a történetét, aki szembeszállt Hunter Moore-ral, az önjelölt "életrontóval", miután meztelen lányáról készült fotók kerültek fel az internetre. több»

Rendező: Rob Miller
#61

dokumentum | életrajzi | krimi

Netflix

Dennis Nilsen, a hírhedt sorozatgyilkos számos hanganyagot hagyott maga után, amelyekben kendőzetlenül beszél életéről és szörnyű tetteiről. több»

Rendező: Michael Harte
#60

dokumentum | életrajzi | sportfilm

Netflix

A dokumentumfilm a 70-es évekbe kalauzol el minket, amikor is Guillermo Vilas, argentin teniszcsillag nem juthatott fel az igazi csúcsra. Egy újságíró elszántan igyekszik... több»

#59

dokumentum | sportfilm

Netflix

Négy Grand Slam-en keresztül követhetjük különböző férfi és női sportolók mindennapjait. több»

#58

dokumentum

Netflix

A dokumentumfilm felhívás azokhoz a tisztviselőkhöz, akiknek hatalmukban áll enyhíteni az élelmiszer eredetű kórokozók által okozott veszélyt, amelyek évente több ezer ember... több»

Rendező: Stephanie Soechtig
Szereplők: Darin Detwiler
#57

dokumentum | zenés

Netflix

Dokumentumfilm Britney Spears életének problémás szakaszáról és a konfliktusról, amely gyámja és közötte feszül. több»

#56

Netflix

Betekintést engedő interjúk által a kulisszák mögé nézhetnek a nézők a dokumentumfilm segítségével. A célpont a ONE OK ROCK nevű zenekar és munkássága. több»

Rendező: Naoto Amazutsumi
Szereplők: One Ok Rock
#55

dokumentum | sportfilm | történelmi

Netflix

Nyomon követhetjük a 2008-as amerikai olimpiai férfi kosárlabdacsapat történetét, és azt, hogy az ún. "Megváltócsapat" hogyan állított fel új mércét az amerikai... több»

#54

családi | dokumentum

Netflix

Bepillantás a Debbie Allen Dance Academy munkálataiba, ahogy a társulat a Diotórő előadására készül fáradhatatlanul.

Rendező: Oliver Bokelberg
#53

dokumentum | kaland

Netflix

Egy bajnok és egy profi búvár úgy tűnt, hogy egymásnak vannak rendelve, amikor a különböző életútaik ellenére a szabadbúvárkodás csúcsán találkoznak. Az óceán mélyén... több»

#52

74 A Tinder-csaló  (2022)

(15)

dokumentum | krimi

Netflix

Egy csaló a közismert és elterjedt társkereső appot használja arra, hogy nőket hálózzon be, és több millió dollárt kényszerítsen ki belőlük. több»

Rendező: Felicity Morris
#51

74 A Tinder-csaló  (2022)

(15)

dokumentum | krimi

Netflix

Egy csaló a közismert és elterjedt társkereső appot használja arra, hogy nőket hálózzon be, és több millió dollárt kényszerítsen ki belőlük. több»

Rendező: Felicity Morris
#50

75 Pamela közelről  (2023)

(3)

dokumentum | életrajzi

Netflix

A popkultúra ikonjának, Pamela Andersonnak az életét követhetjük nyomon, soha nem látott archív felvételek és személyes naplók segítségével. több»

Rendező: Ryan White
Szereplők: Pamela Anderson
#49

dokumentum | dráma

Brené Brown összeveti a bátorságot a sebezhetőséggel, hogy segítséggel és jó tanácsokkal lássa el a közönségét. több»

Rendező: Sandra Restrepo
Szereplők: Brené Brown
#48

dokumentum | dráma

Victor Jara, chilei zenész életének és munkásságának története, aki egész életét a hazájában dúló diktatúra elleni küzdelemre tette fel.

#47

kaland

Netflix

Egy szakértőkből álló csapat arany után kutat Alaszka elfeledett tájain. Vajon képesek megtalálni a kalózok legendás kincsét a vadonban? több»

#46

dokumentum

Netflix

Létezik a végtelen? Megtapasztalhatjuk-e a végtelent? Ebben az animációs filmben, amelyet 10 ország művészei készítettek, tudósok és matematikusok a végtelen és annak az... több»

#45

dokumentum

Netflix

A sorozat az atombomba megalkotásának és a nukleáris fegyverek elterjedésének krónikája a Szovjetunió felbomlásán túl Vlagyimir Putyin felemelkedéséig és Ukrajna orosz... több»

#44

dokumentum

Netflix

A Woodstockból hazavezető út mentén található nyári táborban egy forradalom van kibontakozóban, amelyet mozgássérült gyerekek készülnek kirobbantani. több»

#43

dokumentum | krimi

Netflix

Egy apát ismerhetünk meg, aki éveken át küzdött, hogy bíróság elé állítsa lánya gyilkosát. Tehetetlenségében végül radikális lépésre szánja el magát. A dokumentumfilm... több»

Rendező: Antoine Tassin
#42

életrajzi

Nixon elnök abban a reményben hívta meg a Fehér Házba Johnny Cash-t, hogy egy igazi konzervatív country énekest mutathat be a világnak. A legendás zenész azonban tartogatott... több»

#41

76 Sly  (2023)

(4)

dokumentum | életrajzi

Netflix

A Netflix dokumentumfilmje intim betekintést myújt Stallone életébe és több évtizedes hollywoodi karrierjébe. több»

#40

dokumentum | krimi

Netflix

A doku-sorozat Warren Jeffs felemelkedését és megrázó büntetőügyét vizsgálja Az Utolsó Napok Szentjeinek Fundamentalista Jézus Krisztus Egyházában. több»

Rendező: Grace McNally
#39

dokumentum | krimi

Netflix

A sorozatgyilkos Jeffrey Dahmer kíméletlen interjúkban vallja be borzalmas bűntetteit, és felkavaró betekintést nyújt egy zavart elmébe. több»

Rendező: Joe Berlinger
Szereplők: Jeffrey Dahmer
#38

dokumentum | zenés

A Martin Scorsese által készített dokumentumfilm azt tűzi ki célul, hogy megragadja 1975 varázslatos őszének szellemét, mikor Bob Dylan elkápráztotta rajongóit fantasztikus... több»

#37

dokumentum | sportfilm

Netflix

Az NBA világában hírhedt incidens 2004-ben történt rajongók és játékosok között Michiganben. Most a kulcsfigurák felidézik a történteket, és mesélnek az eset... több»

#36

77 Apánk  (2022)

(6)

dokumentum

Netflix

Egy vezető termékenységi orvosnak beteges titka volt: a saját spermáját használta az eljárások során. Évtizedekkel később a "gyermekei" összefognak, hogy igazságot... több»

Rendező: Lucie Jourdan
Szereplők: Leslie Koch Foumberg
#35

dokumentum

Netflix

Joshua Fields Millburn és Ryan Nicodemus minimalista életmódja valóságos mozgalommá és életstílussá nőtte ki magát. több»

#34

dokumentum | rövidfilm

Netflix

Indiai nők próbálják meg ledönteni a menstruációt övező megbélyegzést és tudatlanságot azzal, hogy betéteket kezdenek el gyártani.  több»

#33

77 Wham!  (2023)

(3)

dokumentum | életrajzi | zenés

Netflix

A dokumentumfilm azt a varázslatos időszakot örökíti meg, amikor a Wham! a nyolcvanas években meghódította a világot. A Wham! példátlan hozzáférést biztosít George és Andrew... több»

#32

dokumentum | sportfilm

Netflix

A jégkorong fenegyerekei voltak. A csapatot egy gengszter vásárolta meg, a 17 éves fia vezette, és hírnevük alapján erőszakosak voltak. Erőszakosabbak, mint egy átlagos... több»

#31

dokumentum

Netflix

Nimsdai Purja egy rettenthetetlen nepáli hegymászó, aki egy látszólag lehetetlen küldetésre indul - megmássza a világ 8000 méter feletti csúcsait hét hónap leforgása alatt. több»

Rendező: Torquil Jones
#30

dokumentum | rövidfilm

Netflix

Ismerd meg azt a közösséget, amelyet a Rubik kocka iránti rajongás köt össze! több»

Rendező: Sue Kim
#29

79 Univerzum  (2022)

(3)

dokumentum

Netflix

A természeti világ különböző aspektusait követhetjük nyomon, a világegyetem eredetének átfogó vizsgálatától kezdve a Föld bolygón lévő életig és az óceánok... több»


Szereplők: Morgan Freeman
#28

dokumentum

Netflix

A dokumentumfilm bemutatja, hogy a pszichedelikus szerek mit tanítanak az embereknek a tudatosságról, a halálról, a függőségről, a depresszióról és a transzcendenciáról. több»

#27

80 A lány a képen  (2022)

(4)

dokumentum | krimi | misztikus

Netflix

Egy fiatal anya rejtélyes halála és fia ezt követő elrablása évtizedek óta tartó nyomozást von maga után. A titkok része a nő valódi személyazonossága, és a gyilkos... több»

#26

dokumentum | krimi | történelmi

Netflix

Paolo Macchiarini munkája, aki 2011-ben a regeneratív orvoslás forradalmasítására vállalkozott azzal, hogy műanyag szélcsöveket ültetett be a gyógyulásra szoruló betegekbe.... több»

Rendező: Ben Steele
Szereplők: Paolo Macchiarini
#25

dokumentum | dráma | misztikus

Netflix

Vajon mi lenne, ha minden emlék valójában törölhető lenne. És vajon mi történne akkor, ha valami szörnyű dolog történne veled, és az az ember, akit a legjobban szeretsz,... több»

#24

dokumentum

Netflix

A Netflix átfogó dokumentumfilmje a 10-szeres Grammy-díjas dalszerzőről, énekesnőről és színésznőről, Taylor Swiftről, akinek a nevéhez tucatnál is több sláger, és 20... több»

#23

dokumentum | zenés

Netflix

A hihetetlenül sikeres koreai Blackpink együttes tagjai olyan bepillantást engednek szakmai hátterükbe és magánéletük eddig rejtett részleteibe, ami megmutatja a k-pop zenekar... több»

#22

dokumentum

Netflix

Ötrészes dokumentumfilm-sorozat a világ leglélegzetelállítóbb nemzeti parkjairól és az ott élő állatokról, akiknek ez a vadon jelenti az otthont. A narrátor szerepében Barack... több»

Rendező: Sarah Peat, Sarah Conner
Szereplők: Barack Obama
#21

dokumentum | krimi

Netflix

Shannan Watts két kisgyermekének eltűnése hosszú ideig tartotta lázban az amerikai közvéleményt: a látszólag boldog család képe ugyanis egy kegyetlen gyilkost takart, aki... több»

Rendező: Jenny Popplewell
#20

dokumentum | dráma

Netflix

A közösségi média fejesei körbejárják a platformjaikban rejlő veszélyeket a Netflix drámai dokumentumfilmjében.  több»

#19

dokumentum

Netflix

2008 végén lezártak egy erőművet Ohioban. 2014-ben egy kínai milliárdos vásárolta fel, és autóüveg gyártásba kezdett, ami 2016-ra 2000 munkahelyet jelent a környékbelieknek. több»

#18

dokumentum

Netflix

A dokumentumfilmben szakértők próbálják megfejteni a macskák agyának titkait és igyekeznek kideríteni, milyenek lehetnek a házikedvencek valódi képességei. több»

Rendező: Andy Mitchell
#17

dokumentum | történelmi

Netflix

Graham Hancock újságíró beutazza a világot, hogy az utolsó jégkorszakig visszanyúló titokzatos, elveszett civilizációk bizonyítékai után kutasson. több»

#16

83 Schumacher  (2021)

(8) (2)

dokumentum | életrajzi | sportfilm

Netflix

A dokumentumfilm a hétszeres Forma 1-es világbajnok, Michael Schumacher életét és pályafutását dolgozza fel.

#15

dokumentum | zenés

Netflix

1985. január 25-én a korszak legnépszerűbb zenészei közül több tucatnyian gyűltek össze Los Angelesben, hogy felvegyenek egy jótékonysági kislemezt az afrikai éhínség... több»

Rendező: Bao Nguyen
#14

dokumentum | sportfilm

Netflix

A nagykorúvá vállás története Tai, Rainn és Brooke szemszögéből, akik sportolóként már fiatalon az összetartozás és a testvériség mintaképeivé váltak. több»

#13

animáció | dokumentum

Netflix

A headspace különleges, interaktív műsora, amely segíteni hivatott azoknak, akik relaxálni, meditálni szeretnének, esetleg mélyen aludni. több»

#12

dokumentum | krimi

Netflix

A dokumentumfilmből megismerhetjük az Indianapolis Star riportereinek nyomozásának részleteit, mely során az újságírók lerántották a leplet az Amerikai Egyesült Államok... több»

Rendező: Bonni Cohen, Jon Shenk
#11

dokumentum | sportfilm

Netflix

A feltámadó főnix című dokumentumfilmben betekintést nyerhetünk a világ harmadik legnagyobb sporteseményének, a Paralimpiai Játékok történelmébe. több»

#10

86 Elfogni Gottit  (2023)

(2)

dokumentum | krimi

Netflix

A „Fear City” készítőinek dokumentumfilm-sorozata a törvény két oldaláról mutatja be az FBI küzdelmét a hírhedt maffiafőnök, John Gotti elfogásáért. több»

Rendező: Sam Hobkinson
#9

dokumentum

Netflix

Két nő szerelmi viszonya a negyvenes évek Amerikájában nem volt elfogadott dolog, Pat és Terry azonban igyekeztek mindennek ellenállni és utat engedni kapcsolatuknak. több»

Rendező: Chris Bolan
#8

dokumentum

Netflix

A Reflektorfényben című dokumentumfilm mélyreható bepillantást enged a transzexuálisok hollywoodi ábrázolásába, valamit abba, hogy ez milyen hatással van a... több»

#7

89 Tollasbál  (2019)

dokumentum

Netflix

Üdvözlünk mindenkit a madarak paradicsomában, ahol a leggyönyörűbb tollas teremtések életét követhetik nyomon a nézők!


Szereplők: Stephen Fry
#6

animáció | dokumentum

Netflix

Ideje, hogy kedves légy az elmédhez. A Headspace közreműködésével készült sorozat 8 epizódban mutatja be, hogy a meditáció milyen módon segíthet a mindennapi életben a stressz... több»

Rendező: Devin Clark
Szereplők: Andy Puddicombe
#5

90 Beckham  (2023)

(7)

dokumentum | életrajzi | sportfilm

Netflix

Ez a doku-sorozat soha nem látott felvételekkel szemlélteti David Beckham felemelkedését a szerény kezdetektől egészen a világhírű futballsztárrá válásig. több»

Rendező: Fisher Stevens
Szereplők: David Beckham
#4

dokumentum

Netflix

Egy filmes és egy polip különleges barátságának története. több»

Rendező: James Reed, Pippa Ehrlich
Szereplők: Craig Foster
#3

dokumentum | kaland

Netflix

Az óceán világa lenyűgöző és lélegzetelállítóan gyönyörű. Ali Tabrizi ezt a világot tárja fel, egyúttal azonban azt is megmutatja, mennyi kárt is okoz benne évről évre... több»

#2

dokumentum | életrajzi

Netflix

A film David Attenborough előtt tiszteleg, aki élete során többet látott a természet szépségeiből, mint a földön bárki más. több»

#1

dokumentum | krimi

Netflix

John Wayne Gacy az egyik legismertebb sorozatgyilkos, aki szadista arcát egy mosolygós álarc mögé rejtette. A sötét lélek rejtve maradt, amíg befolyásos emberekkel vacsorázott, de... több»

Rendező: Joe Berlinger