Játssz egy Xiaomi Note-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  
80

Egy német sors

(A German Life)
 
Gwen  2017. 04. 22. 17:09

Hihetetlen, mennyi minden van az arcunkra írva, amit az élet művel velünk. Ez a film olyan erővel hat az emberre, amit eleinte nem is regisztrál, csak mikor végignézte-hallgatta az egészet, akkor döbben rá, hogy mennyi sok mindent is kapott a filmtől.

 
klip  2017. 04. 21. 00:26

Nagyon különleges film, de kétségkívül nem való mindenkinek. Engem mindenesetre meggyőzött, egészen rendkívüli és ritka, hogy ilyen élményben legyen részem.

 
trinagl  2017. 04. 23. 03:37

Kissé átverve érzem magam, egy filmtől egyáltalán nem ezt a koncepciót várnám. Tény, hogy vizuálisan szép, ahogy kinéz, de olyan kevés energia lehet ebben, hogy minden más szinte összecsapottnak tűnik. Ez bosszantó azért.

 
Farkas  2017. 06. 21. 18:58

Nagyon fontos film, egy különleges tanúval, és számomra eddig ismeretlen, rövid dokumentumfilm- darabokkal. A különlegesen ráncos arc olyan, mint egy mesebeli szörny, közel 2 órán át tartja fogva a tekintetüket. A forgatáskor 104 éves Brunhilde Promsel tömören és érthetően fogalmaz, tiszteletre méltóan igyekszik megértetni, milyen könnyen esett millió honfitársával együtt a hatalom csapdájába. Egyetlen meglátásával vitatkozom: szerinte a fiatal generáció sokkal nyitottabban és kritikusabban szemléli a világot. Én nem vagyok ennyire optimista, ezért is javaslom megnézésre ezt a filmet.

 
gandalf01  2017. 04. 20. 23:42

Nem sokat reméltem ettől a filmtől, ahogy megnéztem a trailert. Egyszerűen képtelen voltam elhinni, hogy csakugyan erről fog szólni a film, egy arcot látunk majd, de annyira ledöbbentem az egészen. Egyszerű és letisztult. Nagyon merész!

Movieaddicts: Egy német sors
„Eseménytelensége” ellenére az Egy német sors lebilincselően izgalmas alkotás, szinte beleszögezi a székbe a kicsit is értelmesebb és igényesebb mozilátogatót. 10/10
 

A dokumentumfilm főszereplője Brunhild Pomsel, aki a náci propagandaminiszternek, Joseph Goebbelsnek dolgozott gyors-és gépíró titkárnőként.

(hp)
 

Magyarországon a Verzió filmfesztivál válogatásában mutatták be először.

(BéBé)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.