Izgalmas versenyt hirdetett meg egy amerikai tévécsatorna, 1000 dollár, azaz megközelítőleg 300 ezer forint üti a markát annak, aki végignézi a Star Wars valamennyi részét.

A feladat látszólag egyszerű, hiszen egyetlen fanatikus számára sem okozhat problémát egy ilyen kihívás, noha összesen 22 órányi játékidőről van szó. A sorozat első része 1977-ben készült George Lucas rendezésében, melyet újabb két rész követett. 1999 és 2005 közt készült el az előzménytrilógia, melyet 2015-ben egy folytatástrilógiával koronáztak meg, 2016-ban és 2018-ban pedig jött két antológiafilm. A vállalkozó szellemű rajongónak valamennyi részt nagyobb szünet nélkül kell végignéznie.

Az álommunkának van azonban egy előfeltétele is, a pályázóknak legfeljebb 200 szóban meg kell indokolniuk, miért ők a legmegfelelőbb jelöltek. A legkreatívabb versenyző előtt szabad a pálya, indulhat a maraton. Filmezés közben azonban egy pillanatra sem lankadhat a figyelme, ugyanis folyamatosan posztolnia kell a látottakról. Ha sikeresen teljesíti a feltételeket, máris övé a szép kis summa.