Az Apple hatalmas kockázatot vállalt, amikor 2019 nyarán mindössze 10 percnyi filmrészlet alapján megvásárolta a George Nolfi rendezésében készülő filmet, arra azonban valószínűleg nem számítottak, hogy egy éveken át titkolt családi dráma fogja keresztülhúzni számításaikat.

Az eredeti elképzelés szerint november végén lett volna az Apple első nagyjátékfilmje, a A pénzember premierje a hollywoodi AFI Fesztiválon, december 6-án pedig moziba kellett volna kerülnie a produkciónak. A tervek azonban gyorsan szertefoszlottak, amikor Cynthia Garrett olyan információt hozott nyilvánosságra, mely nemcsak a fenti bemutatókat, hanem a januárban esedékes Apple TV+-os streampremiert is meghiúsította.

A színésznő november közepén egy tweetben röppentette fel a hírt, hogy nővére és ő éveken át féltestvérük, az ifjabb Bernard Garrett szexuális visszaéléseinek áldozatai voltak. A feldolgozatlan traumát csak tetézte, hogy a megvádolt férfi a szóban forgó film társproducereként – Cynthia szerint – szüleik történetét is ellopta, a The Banker egyik főszereplője ugyanis az édesapjukat alakítja.

Az 1950-es években játszódó történet az USA első afroamerikai bankárjáról, Bernard Garretről (Anthony Mackie) szól, aki társával, Joe Morris-szal (Samuel L. Jackson) egy fehér férfira bízza prosperáló ingatlanvállalkozásuk ügyeinek intézését. A szakértők véleménye szerint valamennyi, valós történet alapján készült filmnél fennáll a hasonló, kellemetlen meglepetések veszélye, ugyanis senki sem tudhatja, hogy a sztori érintettjei mikor állnak elő újabb pikáns, vagy korábban egyszerűen csak elfeledett részletekkel.

A zaklatási ügy nyomán kirobbant botrány óriási érvágás az Apple számára, hírnevüknek nem tesz jót, hogy streaminszolgáltatójuk első filmje ilyen kényes ügybe keveredett. Az ifjabb Bernard Garrett azóta is tagadja a vádakat, a stáblistáról azonban törölték a nevét.