Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
91%

Az élet szép (1997)

La vita è bella
Filmadatlap
 
26
Szereplők
64
Vélemények
25
Képek
1
Videók
 
Ildikó Bacskai   2020. 12. 28.

legújabb vélemény

0

Végtelenül szomorú film, Benigni nagyszerű alakítást nyújt, gyönyörű film.

 
Attila G.   2019. 04. 10.

a nap véleménye

1
A filmek Principessája

Éppen 2 nappal csúszok le e film hazai bemutatójának 20. évfordulójáról ezzel a hozzászólással. Ebbe eddig bele se gondoltam. Pedig rémlett, hogy valamikor tavasszal mutatták be. Középiskolai mentorom hívta fel a figyelmem erre a filmre, valósággal á... teljes kritika»


 
mamiéstöti2   2015. 01. 23.

2

Egyik kedvenc filmem, jól mutatja a háború okozta veszteségek és elnyomás hatását. Mindenkinek ajánlani tudom, aki szereti nézni az emberi fájdalom minden mozzanatát.

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 04. 15.

2

Nagyon tetszett a film, főleg azt emelném ki, hogy egy ilyen komoly témát nem elsődlegesen az elborzasztás eszközeivel közelítette meg. Egyszerre bájos, szép, és ahogy halad előre, egyre nyomasztóbbá válik.

 
indingo   2017. 11. 02.

1

Nem szokatlan egy háborús környezetbe ültetni egy szerelmi történetet. Jól felépített a film története, viszonylag sok minden is történik benne és erővel tölt fel.

 
Deku   2017. 07. 10.

0

Nagyon nem jött át ez a történet úgy ahogy az elvárható lett volna. Értékelem a színészi játékot de sajnos ez sem menti meg a filmet. Teljesen elképedtem, hogy miféle film ez. Tisztára kesze-kusza a története.

 
dailyfilmsan   2017. 12. 07.

0

Szerelmes lettem! Szerelmes lettem a filmbe amely keresztül húz mindenen és olyan mivoltában állítja be a szörnyűségeket amilyenek voltak valójában még sem a letörtség jellemzi. Egy apa története és egy gyerek meséje amit az utolsó pillanat enged meg felismerni. Frappáns élvezhető film.

Galéria (25)

Videók (1)

A film összbevétele 230 098 753 dollár volt (imdb.com).

 

Az élet szép a 7. film, amelyben Roberto Benigni együtt szerepelt feleségével, Nicoletta Braschival (az első még 1983-ra datálódik, szóval Az Élet szép idején összeszokott párosnak számítottak), akivel 1991-ben házasodtak össze. Az élet szép után színészházaspárként még 2 közös filmjük volt.

(Attila G.)
 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 War Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Háborús film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)
 

Az 1969-es Z, avagy egy politikai gyilkosság anatómiája című film után ez volt a második olyan alkotás az Oscar-díj történetében, amelyet a Legjobb film és a Legjobb idegen nyelvű film díjra is jelöltek.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Guido ugyanazt a számot viseli a táborban, mint Charles Chaplin A diktátorban.

(mrarizona)
 

A legjobb színésznek járó Oscar-díjat olasz alkotásért Roberto Benignin kívül egyedül Sophia Loren kapta meg 1960-ban a Egy asszony meg a lánya című filmben nyújtott alakításáért.

(hp )
 

A filmzenét Nicola Piovani komponálta (kivéve egy klasszikus zenei alkotást, amit Jacques Offenbach szerzett). A zenei album megnyerte a legjobb eredeti filmzenének járó Oscar-díjat és Grammy-díjra is jelölték, de végül az Egy bogár élete című animációs film kiütötte a nyeregből.

(SódóGA)
 

Guido feleségének karakterét Roberto Benigni felesége, Nicoletta Braschi játszotta.

(SódóGA)
 

Az élet szépet Oscar-díj jelölte az Akadémia a legjobb film kategóriában, miközben a rendező, Roberto Benigni a legjobb férfi főszereplő kategóriájában győzedelmeskedett. Ez korábban csak Laurence Oliviernek sikerült (Hamlet, 1948).

(SódóGA)
 

Roberto Benigni elmondása szerint a címet Trockijtól vette át, aki mexikói száműzetésében tudta, hogy Sztálin bérgyilkosai meg fogják ölni. Látta a feleségét a kertben, s az elkeserítő helyzet ellenére azt írta: „az élet szép”.

(SódóGA)