Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
91%

Az élet szép (1997)

La vita è bella
Filmadatlap
 
26
Szereplők
67
Vélemények
25
Képek
1
Videók

Galéria (25)

Videók (1)

 
Indkgo   2022. 04. 13.

legújabb vélemény

0

Annak, aki azt állítja, hogy nem volt joga humorral megjeleníteni a holokausztot, annak el kell gondolkoznia először azon, hogy milyen egy gyermeki lélek, másodszor meg emlékezzen arra, hogy az apáknak, a férfiaknak a humor egy olyan eszköz, ami akár... több»

 
jakedave   2021. 03. 14.

a nap véleménye

6
Az élet ezektől a filmektől szép

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Az élet szép című olasz film az a fajta hibátlan alkotás, amely minden filmrajongó bakancslistáján ott kell, hogy legyen. A rendező és főszereplő egy személyben a zseniális Roberto Begnini, aki minden rangosabb díjat elnyert a filmmel. A cselekmény j... teljes kritika»

 
mamiéstöti2   2015. 01. 23.

2

Egyik kedvenc filmem, jól mutatja a háború okozta veszteségek és elnyomás hatását. Mindenkinek ajánlani tudom, aki szereti nézni az emberi fájdalom minden mozzanatát.

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 04. 15.

1

Nagyon tetszett a film, főleg azt emelném ki, hogy egy ilyen komoly témát nem elsődlegesen az elborzasztás eszközeivel közelítette meg. Egyszerre bájos, szép, és ahogy halad előre, egyre nyomasztóbbá válik.

 
indingo   2017. 11. 02.

1

Nem szokatlan egy háborús környezetbe ültetni egy szerelmi történetet. Jól felépített a film története, viszonylag sok minden is történik benne és erővel tölt fel.

 
dailyfilmsan   2017. 12. 07.

1

Szerelmes lettem! Szerelmes lettem a filmbe amely keresztül húz mindenen és olyan mivoltában állítja be a szörnyűségeket amilyenek voltak valójában még sem a letörtség jellemzi. Egy apa története és egy gyerek meséje amit az utolsó pillanat enged meg felismerni. Frappáns élvezhető film.

 
Deku   2017. 07. 10.

0

Nagyon nem jött át ez a történet úgy ahogy az elvárható lett volna. Értékelem a színészi játékot de sajnos ez sem menti meg a filmet. Teljesen elképedtem, hogy miféle film ez. Tisztára kesze-kusza a története.

A film összbevétele 230 098 753 dollár volt (imdb.com).

 

Az élet szép a 7. film, amelyben Roberto Benigni együtt szerepelt feleségével, Nicoletta Braschival (az első még 1983-ra datálódik, szóval Az Élet szép idején összeszokott párosnak számítottak), akivel 1991-ben házasodtak össze. Az élet szép után színészházaspárként még 2 közös filmjük volt.

(Attila G.)
 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított, "101 War Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Háborús film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben (2009).

(dulkap)
 

Az 1969-es Z, avagy egy politikai gyilkosság anatómiája című film után ez volt a második olyan alkotás az Oscar-díj történetében, amelyet a Legjobb film és a Legjobb idegen nyelvű film díjra is jelöltek.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Guido ugyanazt a számot viseli a táborban, mint Charles Chaplin A diktátorban.

(mrarizona)
 

A legjobb színésznek járó Oscar-díjat olasz alkotásért Roberto Benignin kívül egyedül Sophia Loren kapta meg 1960-ban a Egy asszony meg a lánya című filmben nyújtott alakításáért.

(hp)