Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
90

Az élet szép (1997)

La vita è bella
Filmadatlap
 
26
Szereplők
62
Vélemények
10
Képek
1
Videók
 
mamiéstöti2   2015. 01. 23.

Egyik kedvenc filmem, jól mutatja a háború okozta veszteségek és elnyomás hatását. Mindenkinek ajánlani tudom, aki szereti nézni az emberi fájdalom minden mozzanatát.

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 04. 15.

Nagyon tetszett a film, főleg azt emelném ki, hogy egy ilyen komoly témát nem elsődlegesen az elborzasztás eszközeivel közelítette meg. Egyszerre bájos, szép, és ahogy halad előre, egyre nyomasztóbbá válik.


 
indingo   2017. 11. 02.

Nem szokatlan egy háborús környezetbe ültetni egy szerelmi történetet. Jól felépített a film története, viszonylag sok minden is történik benne és erővel tölt fel.

 
Deku   2017. 07. 10.

Nagyon nem jött át ez a történet úgy ahogy az elvárható lett volna. Értékelem a színészi játékot de sajnos ez sem menti meg a filmet. Teljesen elképedtem, hogy miféle film ez. Tisztára kesze-kusza a története.

 
hszpp   2017. 02. 05.

Egy igen borzalmas időszakot,s eseményt igen jol bemutató alkotás. Nem a tipikus borzalmakkal ábrázoló,hanem egy kicsit könnyedebb történettel igyekszik vazolni a valóságot a rendező. Nagyon aranyos a kitalált játék benne.

Roberto Benigni
Nicoletta Braschi
Roberto Benigni
Roberto Benigni
Roberto Benigni
Nicoletta Braschi
Roberto Benigni
Giorgio Cantarini
Nicoletta Braschi
Roberto Benigni

A film összbevétele 229 163 264 dollár volt (imdb.com).

 

Az élet szép a 7. film, amelyben Roberto Benigni együtt szerepelt feleségével, Nicoletta Braschival (az első még 1983-ra datálódik, szóval Az Élet szép idején összeszokott párosnak számítottak), akivel 1991-ben házasodtak össze. Az élet szép után színészházaspárként még 2 közös filmjük volt.

(Attila G. )
 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 War Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Háborús film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)
 

Az 1969-es Z, avagy egy politikai gyilkosság anatómiája című film után ez volt a második olyan alkotás az Oscar-díj történetében, amelyet a Legjobb film és a Legjobb idegen nyelvű film díjra is jelöltek.

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.