Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
90

Az élet szép (1997)

La vita è bella
Filmadatlap
 
26
Szereplők
62
Vélemények
25
Képek
1
Videók
 
Timon   2020. 02. 21.

legújabb vélemény

Tartalmaz cselekményelemzést. Imádom,ha jóra sikerül egy második világháborús film,de ha nem feltétlenül a harci részét mutatja be,akkor a drámait,és ez az egyik legjobb ebben a műfajban. Imádtam,ahogy humorosabban kezd,majd ahogy egyre nyomasztóbbá válik,úgy igyekszenek a szereplők a megőrizni a jókedvüket,ami még segíthet is nekik... Ennél gyönyörűbben,szívhezszólóban,meghatóbban ezt nem is lehetett volna bemutatni. 10/10

 
Attila G.   2019. 04. 10.

a nap véleménye

A filmek Principessája

Éppen 2 nappal csúszok le e film hazai bemutatójának 20. évfordulójáról ezzel a hozzászólással. Ebbe eddig bele se gondoltam. Pedig rémlett, hogy valamikor tavasszal mutatták be. Középiskolai mentorom hívta fel a figyelmem erre a filmre, valósággal áradozott róla. Ha eséllyel közeledtem volna felé, és nem távolodtunk volna el egymástól, valószínűleg manapság is őt hívnám a Principessámnak, mint ahogy akkoriban. Na persze, valószínűleg egyébként is megnéztem volna; mert valósággal benne volt a levegőben, hogy ezt a filmet látnom kell. S ha jól emlékszem, addigra már kihirdették az aktuális évi Oscar-díjasokat, s az átadáson eme film is értintett volt. Kétszer is láttam moziban, először a Pus... több»


 
mamiéstöti2   2015. 01. 23.

Egyik kedvenc filmem, jól mutatja a háború okozta veszteségek és elnyomás hatását. Mindenkinek ajánlani tudom, aki szereti nézni az emberi fájdalom minden mozzanatát.

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 04. 15.

Nagyon tetszett a film, főleg azt emelném ki, hogy egy ilyen komoly témát nem elsődlegesen az elborzasztás eszközeivel közelítette meg. Egyszerre bájos, szép, és ahogy halad előre, egyre nyomasztóbbá válik.

 
indingo   2017. 11. 02.

Nem szokatlan egy háborús környezetbe ültetni egy szerelmi történetet. Jól felépített a film története, viszonylag sok minden is történik benne és erővel tölt fel.

A film összbevétele 230 098 753 dollár volt (imdb.com).

 

Az élet szép a 7. film, amelyben Roberto Benigni együtt szerepelt feleségével, Nicoletta Braschival (az első még 1983-ra datálódik, szóval Az Élet szép idején összeszokott párosnak számítottak), akivel 1991-ben házasodtak össze. Az élet szép után színészházaspárként még 2 közös filmjük volt.

(Attila G.)
 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 War Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Háborús film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)
 

Az 1969-es Z, avagy egy politikai gyilkosság anatómiája című film után ez volt a második olyan alkotás az Oscar-díj történetében, amelyet a Legjobb film és a Legjobb idegen nyelvű film díjra is jelöltek.

(ArpiHajdu és Réci)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.