Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
91%

Az élet szép (1997)

La vita è bella
Filmadatlap
 
26
Szereplők
63
Vélemények
25
Képek
1
Videók
 
Rics   2020. 07. 05.

legújabb vélemény

Életem egyik legjobb filmje, amit láttam.

 
Attila G.   2019. 04. 10.

a nap véleménye

A filmek Principessája

Éppen 2 nappal csúszok le e film hazai bemutatójának 20. évfordulójáról ezzel a hozzászólással. Ebbe eddig bele se gondoltam. Pedig rémlett, hogy valamikor tavasszal mutatták be. Középiskolai mentorom hívta fel a figyelmem erre a filmre, valósággal á... teljes kritika»


 
mamiéstöti2   2015. 01. 23.

Egyik kedvenc filmem, jól mutatja a háború okozta veszteségek és elnyomás hatását. Mindenkinek ajánlani tudom, aki szereti nézni az emberi fájdalom minden mozzanatát.

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 04. 15.

Nagyon tetszett a film, főleg azt emelném ki, hogy egy ilyen komoly témát nem elsődlegesen az elborzasztás eszközeivel közelítette meg. Egyszerre bájos, szép, és ahogy halad előre, egyre nyomasztóbbá válik.

 
indingo   2017. 11. 02.

Nem szokatlan egy háborús környezetbe ültetni egy szerelmi történetet. Jól felépített a film története, viszonylag sok minden is történik benne és erővel tölt fel.

 
Deku   2017. 07. 10.

Nagyon nem jött át ez a történet úgy ahogy az elvárható lett volna. Értékelem a színészi játékot de sajnos ez sem menti meg a filmet. Teljesen elképedtem, hogy miféle film ez. Tisztára kesze-kusza a története.

 
dailyfilmsan   2017. 12. 07.

Szerelmes lettem! Szerelmes lettem a filmbe amely keresztül húz mindenen és olyan mivoltában állítja be a szörnyűségeket amilyenek voltak valójában még sem a letörtség jellemzi. Egy apa története és egy gyerek meséje amit az utolsó pillanat enged meg felismerni. Frappáns élvezhető film.

A film összbevétele 230 098 753 dollár volt (imdb.com).

 

Az élet szép a 7. film, amelyben Roberto Benigni együtt szerepelt feleségével, Nicoletta Braschival (az első még 1983-ra datálódik, szóval Az Élet szép idején összeszokott párosnak számítottak), akivel 1991-ben házasodtak össze. Az élet szép után színészházaspárként még 2 közös filmjük volt.

(Attila G.)
 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 War Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Háborús film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)
 

Az 1969-es Z, avagy egy politikai gyilkosság anatómiája című film után ez volt a második olyan alkotás az Oscar-díj történetében, amelyet a Legjobb film és a Legjobb idegen nyelvű film díjra is jelöltek.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Guido ugyanazt a számot viseli a táborban, mint Charles Chaplin A diktátorban.

(mrarizona)
 

A legjobb színésznek járó Oscar-díjat olasz alkotásért Roberto Benignin kívül egyedül Sophia Loren kapta meg 1960-ban a Egy asszony meg a lánya című filmben nyújtott alakításáért.

(hp )
 

A filmzenét Nicola Piovani komponálta (kivéve egy klasszikus zenei alkotást, amit Jacques Offenbach szerzett). A zenei album megnyerte a legjobb eredeti filmzenének járó Oscar-díjat és Grammy-díjra is jelölték, de végül az Egy bogár élete című animációs film kiütötte a nyeregből.

(SódóGA)
 

Guido feleségének karakterét Roberto Benigni felesége, Nicoletta Braschi játszotta.

(SódóGA)
 

Az élet szépet Oscar-díj jelölte az Akadémia a legjobb film kategóriában, miközben a rendező, Roberto Benigni a legjobb férfi főszereplő kategóriájában győzedelmeskedett. Ez korábban csak Laurence Oliviernek sikerült (Hamlet, 1948).

(SódóGA)
 

Roberto Benigni elmondása szerint a címet Trockijtól vette át, aki mexikói száműzetésében tudta, hogy Sztálin bérgyilkosai meg fogják ölni. Látta a feleségét a kertben, s az elkeserítő helyzet ellenére azt írta: „az élet szép”.

(SódóGA)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.