72% 26 szavazat
A gyönyörű őzek halála

A gyönyörű őzek halála

Smrt krásných srncu
Filmadatlap
4
Vélemények (4)
26
Szereplők (26)
6
Képek (6)
1
Videók (1)
1
Érdekességek (1)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Egy napsütötte tájon járunk, ahol egy apa horgászni tanítja a fiát, miközben igyekszik minél több bölcsességet megosztani vele az élettel kapcsolatban. Ugyanakkor a történelem dübörög a fejük fölött, amely csak további gondokat okoz… Több


Rendező: Karel Kachyna
Író: Ota Pavel
Forgatókönyvíró: Karel Kachyna
Ország: Csehszlovákia
Premier (HU): 1988.12.15.
Rudolf Hrušínský
Alois Švehlík
Rudolf Hrušínský
 
2024.04.02 Dorkateo

legújabb vélemény

Úgy hiszem, elavult ez a film, sajnos ma már nem nyújt semmi fontosat számomra.

0
 
2024.04.02 Bafam

Csehszlovák eszement vígjáték, szomorú végjátékkal...

Ez a film egy igencsak keserédes történet Csehszlovák módra, mely film nagyban hasonlít, mármint az atmoszférája és a humora a méltán népszerű és világhímévnek örvendő „Szigorúan ellenőrzött vonatok” címet viselő filmszatírához. „A gyönyörű őzek halála” egy prágai férfi története, aki Európa legsikeresebb porszívóeladójává válik. Az egyik leglenyűgözőbb és egyben tragikus cseh író, Ota Pavel önéletrajzi könyvén alapul. A könyv és a film főszereplője Ota apja, ahogy a szerző látja, akkor még csak kisfiú. Az apa egy csodálatos, tragikomikus antihős, aki nagy kihívásként kezeli életét, mindent a saját szemszögéből látva, és onnan kiindulva próbálja megoldani az élet nagy kihívásait, háromgyermekes családapaként. Apró örömei, apró trükkjei és szíveket melengető hozzáállása azonnal megragadja a közönség szimpátiáját. Az apának három igazi szenvedélye van, amelyeket erélyesen követ, ezek a horgászat, a gyönyörű nők meghódítása és a saját családjáról való gondoskodás. Lehet, hogy a díszlet meglehetősen sajátosnak tűnik, de az apa igazán meggyőzően gondoskodik mindhármukról. Az egyik legszebb történet, melyet valaha láttam. Jómagam is szeretek horgászni, gondoskodom a hozzátartozóimról, és szeretem a... (És Te...?)

1
 
2018.07.12 vitto

Gyönyörű film, csak épp szerintem nem adja át hűen a könyv hangulatát. Sokkal metszőbb és átérezhetőbb, de ez már csak ízlés kérdése, mivel a film így is egy remekmű.

0
 
2017.08.13 sadis

Nem is tudom, hányszor láttam már ezt a filmet, és még mindig nem tudom megunni. Egy olyan alapműről van szó, amelyről úgy gondolom, mindenkinek látnia kell.

0
 

Ota Pavel "A halak jegyében" (Európa, 1976. Ford. Hap Béla, Zádor András) című regénye alapján.Szerző: Berto49

#1