Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
26
Szereplők
2
Vélemények
14
Képek
Videók
Max
John Cusack
John Cusack
John Cusack
 
Berto49   2018. 07. 30.

legújabb vélemény

Két, a festészet bűvöletében élő ember története, de egyikük sem válhatott jelentős művésszé. Mindketten harcoltak a Nagy háborúban (akkor még nem tudhatták, hogy néhány évtized múlva az „I.” sorszámmal látják el) Max a jobb karját vesztette el, míg a másik a későbbi diktátor, a tehetség hiánya miatt átnyergelt a politikai agitáció fényesebb jövőt kínáló pályájára. A hollandiai születésű rendező, Menno Meyjes roppant érdekes időszakot és főszereplőket választott. A festészetet meggátló amputáció a gazdag Maxot műkereskedőként a modern festészet felé irányította, míg a magányos és útját kereső szegény Hitlert a megemésztetlen, többnyire konzervatív, szélsőséges filozófia munkák egyvelege motiválta. A film remek kiegészítője volt számomra a jelenleg is olvasott „A Harmadik Birodalom felemelkedése és bukása” című Shirer-könyvnek. Feltétlenül meg kell említeni Noah Taylor nevét, aki ragyogóan játszotta el a csírájában már akkor is az őrültséget magában hordozó frusztrált Hitlert. Alakítása a film egyik nagy erőssége.

 
szucszoli   2017. 03. 20.

Abszolút nem voltam kíváncsi erre a filmre hitler személye miatt, de úgy látom a temérdek kommentből, hogy ezzel mások is hasonlóképpen vannak. Én azt javaslom tegyük félre a hitler személye iránti mélységes, visszataszító ellenérzést erre a másfél órára, mert ez a film legalább annyira hiteles, feszes és erős hatású dráma, mint A Hitetlen! Ennek a filmnek a legnagyobb ereje a humanitásában rejlik. A hitler és Max személye között feszülő ellentétből, abból a környezetből ahonnan jöttek és ahova érkeztek. Lehengerlő ez a színész, aki a fiatal hitlert játsza! Furcsán és nem kevésbé félreérthetően hangzana, ha azt mondanám, hogy lehet vele azonosulni. De persze nem a nézetei miatt, hanem pont amiatt, hogy ez a teljesen ismeretlen színész rendkívül színvonalasan formálja meg ezt a szerencsétlen, nyomorult, fusztrált, sértett alakot, aki tele van komplexusokkal. Egyszerűen az az érzésem, hogy itt valami valódi dolog zajlik a filmvásznon: a valóság is tele van traumatizált, defektes emberekkel. Aki kihagyja, az egy olyan kiváló filmet hagy ki, ami nem terem minden évben, mint a futószalagon gyártott felhigított képregényfilmek. ...és azt a tömeget, akik összehozták ezt az imdb 6.6-ot, azoknak sok szeretettel kívánok egy németországi időutazást az I-II. VH közötti időszakára!

A film összbevétele 527 019 dollár volt (imdb.com).

 

Van egy történelmileg hiteltelen jelenet a filmben: amikor a Rothman család a rádióban hallgatja a fegyverszüneti szerződés feltételeit (Versailles, 1918. novembere), akkor a rádiós műsorszórás Németországban még nem létezett. Az csak öt évvel később, 1923-ban kezdődött.

(Berto49)
 

A film finanszírozása érdekében az egyik főszereplő, John Cusack a gázsiját ajánlotta fel.

(Berto49)
 

A film egyes jeleneteit Magyarországon forgatták.

(Szilonka)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.