79% 471 szavazat
Élet mindenáron

Élet mindenáron

Musíme si pomáhat
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
26
Szereplők (26)
6
Képek (6)
1
Videók (1)
2
Érdekességek (2)
1
Díjak (1)
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum

FILMINFÓ

Az Élet mindenáron című cseh filmben a náci szimpatizáns Prohászka kárörvendve meséli a Cízek családnak, hogy a Wiener villa zsidó lakóit elhurcolták, s a háznak hamarosan új lakója lesz. József még az éjjel a villához lopózik és kimenekít egy értékes festményt.… Több


Rendező: Jan Hřebejk
Forgatókönyvíró: Jan Hřebejk, Petr Jarchovský
Ország: Csehország
Premier (HU): 2001.10.05.
 
2019.01.29 Fanyar

legújabb vélemény

Méltó emlékezés

Amikor megláttam, hogy a holokauszt emléknapját egy szatírával kívánja ünnepelni a Duna TV , meghökkentem, majd kiakadtam, de mindenképpen kíváncsi lettem a filmre. Nem bántam meg, hogy megnézem... A Tanú című film jutott róla eszembe, ahol jót kacarásztunk az akkori élet viszontagságait, vagy inkább visszásságán. Az Élet mindenáron remek film, tele kritikával, és tele jellemző emberi viselkedési formákkal, felér egy orrunkra koppintással. Amikor a zsidót kiabáló szomszédot a háború végén mint az igazolóbizottság egy tagját látjuk viszont... Imádom ezt a filmet!

0
 
2015.12.12 Bulki

Hrebejka ismét bizonyította rendezői kvalitásait. Ezúttal egy szomorú témát vitt el a komédia küszöbéig, kissé groteszk hatást keltve a nézőben. Nekem tetszett.

0
 
2015.10.23 danny

Nagyon érzékletes képet nyújt a cseh karakterről, a kisemberről. Kiváló színészi alakításaival, Bolek Polívka, Kassai Csongor, és még sorolhatnám, egészen maradandót értéket képvisel. Többször nézős.

0

A film összbevétele 1 320 112 dollár volt (imdb.com).

#1
 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 War Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Háborús film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)Szerző: dulkap

#2