Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
55%

Műkincsvadászok (2014)

The Monuments Men
Filmadatlap
 
30
Szereplők
23
Vélemények
22
Képek
3
Videók

Galéria (22)

Bill Murray
Cate Blanchett
Cate Blanchett
Matt Damon
George Clooney
Matt Damon
Bill Murray
Matt Damon
George Clooney
Matt Damon
Matt Damon
Bill Murray
Jean Dujardin
John Goodman
Hugh Bonneville

Videók (3)

 
MKristijan   2020. 07. 09.

legújabb vélemény a nap véleménye

0
Mű kincsvadászás

Emlékszek abban az időben jött ki, amikor divatba jött ez a stílusú filmkészítés. Minden megvolt eszköz és színész szinten hozzá, ami sikert hozhatott volna. Aztán mi történt mi nem, valahogy alul maradt. Minden benne volt ami a régi és jó katonai filmekben működött (csak ott valahogy true érzést keltett): a csapat toborzása, a kiképzés, a valaki meghal, aztán megint meghal valaki csak kicsit ő már közelebb áll a szívünkhöz. Az zavart, hogy egyes szálak kidolgozatlanok maradtak, hiába akarhatták úgy megoldani, hogy elég ha csak félig ismered a karaktert, nem éreztem semminek a súlyát. Végig 1 karakter miatt mozog 1 fő száll és amiatt keresnek egy fő elemet, de még annak sem éreztem fontos szerepét. A szerelmi szál is indokolatlan volt. Miért kapott akkor 5/4-et? A mondatért ami a film elején hangzott el... "Igaz történet alapján". Valaki megírta ezt a történetet forgatókönyvnek, de a történések és a karakterek mind igazak voltak, a nácik tevékenysége is valós volt. Nem mondanám 100%-ban méltónak ezt a filmet, a tettért amiről szól, de mégiscsak értük készült miattuk, hisz nélkülük ezek az ereklyék lehet elvesztek volna, valahol porrá lettek volna tűz által. 1x legalább mindenkinek érdemes megnézni ezt a filmet, nem kell adni a negatívumokra, szerintem túl sokat akarunk olykor...

 
indingo   2019. 07. 11.

0

A téma nem lenne rossz és a színészi gárda is válogatott, de valahogy mégsem jött be. Semmi izgalom a hossza is végtelenek tűnik ettől inkább fáraszt, mint szórakoztat.

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 10. 21.

0

Egy háborús film, de mégsem az. A harctéren játszódik, ám mégsem a harcokról szól. Illetve talán mégis, hiszen bemutatja, hogy egy maroknyi férfi, akik különbözőbbek már nem is lehetnének egymástól, hogyan száll szembe mindennel és mindenkivel a szám... több»

 
hsanya182   2015. 05. 11.

1

Nagyon gyenge a film. Nem történik benne semmi érdemleges. Uncsi amerikai film, érdekes ismert karakterekkel. Csak a sok ismert szinész miatt érdemes megnézni, nézni a játékukat. Nagyon husszú a film, hogy nézzük a nagy semmit. Miközben annyian megha... több»

 
Berto49   2017. 08. 25.

0

George Clooney amilyen rossz színész, legalább olyan rossz rendező is. Hiába a parádés színészgárda, egy széteső, összefüggéstelen, de az amerikai háborús filmek kliséarzenálját teljes mértékben felvonultató katyvasz ez a film. Az egyetlen női szereplő Cate Blanchett volt, ő az összes szereplő közül a legjobb.

 
sptt   2016. 07. 20.

0

Őszintén szólva sokkal jobb filmre számítottam a szereposztást nézve... Clooney rendezése jól kezdődik, izgalmas karakterek vannak benne, amelyeket jól ki lehetne dolgozni, de egy óra után végképp unalmassá válik a film. Nagy kár érte, mert a színészeken semmi nem múlik.

 
Vitya   2015. 05. 02.

0

Eroltetett film, sokkal jobb akar lenni mint amilyen valojaban. Nekem csalodas volt, mert egy vontatott, unalmas film. Jobbra szamitottam a szineszek miatt is.

A film összbevétele 156 049 023 dollár volt (imdb.com).

 

A film alapját igaz történet képezi, tényleg léteztek a Műkincsvadászok (róluk 2009-ben írt könyvet). Ám Clooney és társai a karakterekhez hozzá szerettek volna rendelni egy-egy olyan tulajdonságot, amely sebezhetővé teszi őket, hogy a nézők könnyebben tudjanak azonosulni velük. Így viszont már nem használhatták az eredeti neveket, a filmbéli karakterek nevei tehát egytől-egyig fiktívek, ám a valós műkincsvadászokról mintázták a figurákat.

(ArpiHajdu és Réci)
 

John Goodman kapcsán kérdéses volt, hogy a rossz térde bírni fogja-e a forgatás megpróbáltatásait, ám a színész rövid gondolkodás után elvállalta a filmet.

(ArpiHajdu és Réci)
 

James Peyton filmes pályafutása során második alkalommal alakítja Hitlert. Az első ilyen filmje az Amerikai Kapitány: Az első bosszúálló volt.

(ArpiHajdu és Réci)
 

2013 decemberében egy náci műkereskedő fiánál több mint 1400 korábban ismeretlen képet találtak, amelyek közül közel 600-at valószínűleg még a nácik raboltak el különböző múzeumokból.

(kázsé)
 

A bemutatót eredetileg 2013 karácsonyára tervezték, de George Clooney kérte a stúdiót, hogy halasszák el a premiert, mivel a vizuális effektek még nem voltak készek.

(kázsé)