Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
53

Műkincsvadászok (2014)

The Monuments Men
Filmadatlap
 
27
Szereplők
22
Vélemények
22
Képek
11
Videók
 
hsanya182   2015. 05. 11.

Nagyon gyenge a film. Nem történik benne semmi érdemleges. Uncsi amerikai film, érdekes ismert karakterekkel. Csak a sok ismert szinész miatt érdemes megnézni, nézni a játékukat. Nagyon husszú a film, hogy nézzük a nagy semmit. Miközben annyian meghaltak a háborúban, ők meg itt bohóckodtak, műkincseket mentettek!! Nekem nem jött át sajons :(

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 10. 21.

Egy háborús film, de mégsem az. A harctéren játszódik, ám mégsem a harcokról szól. Illetve talán mégis, hiszen bemutatja, hogy egy maroknyi férfi, akik különbözőbbek már nem is lehetnének egymástól, hogyan száll szembe mindennel és mindenkivel a számukra (és az emberiség számára is) olyannyira fontos műkincsekért. A film bizonyítja, hogy létezett az "ember az embertelenségben" elve, hiszen mennyivel szegényebb lenne a világ ezek nélkül a csodák nélkül. Elképesztően jó szereplőválogatás, sztárparádé, Jean Dujardin-t csak még jobban megkedveltem A némafilmes után és a többiek is hozzák a tőlük megszokott szintet. Egy szerethető történet, amelyet még csak nem is a hollywood-i álomgyárnak köszönhetünk, hiszen a valóság ihlette.


 
Berto49   2017. 08. 25.

George Clooney amilyen rossz színész, legalább olyan rossz rendező is. Hiába a parádés színészgárda, egy széteső, összefüggéstelen, de az amerikai háborús filmek kliséarzenálját teljes mértékben felvonultató katyvasz ez a film. Az egyetlen női szereplő Cate Blanchett volt, ő az összes szereplő közül a legjobb.

 
Vitya   2015. 05. 02.

Eroltetett film, sokkal jobb akar lenni mint amilyen valojaban. Nekem csalodas volt, mert egy vontatott, unalmas film. Jobbra szamitottam a szineszek miatt is.

 
Biktop   2015. 05. 01.

Elkezdődik egy jelenet, közeleg a végéhez, majd hirtelen máshol találjuk magunkat. Mi a fa...! Ki vágta meg ezt a filmet? De sajnos nem csak ez volt a rossz benne... Már az elején, amikor összehozták a csapatot: - Te, figyelj már, megyünk a háborúba! - Igen? - Ja. - Ok, pakolok. Kb. ez a párbeszéd olvasható le a mimikájukból. Bár ez jó kis macsó duma, de a fentieket fáradt, öreg szakik arcán lehetett látni. Ám a filmet mégis érdemes megnézni, mert voltak igazán kiváló részek is benne. Sőt, még humor is volt, olyan, amin nevetni lehetett. Bár többet max. háttérnek nézném, ha nincs semmi más jó pl. a TV-ben (erre ugye elég nagy az esély), de lehet, hogy egy idő után megint kíváncsivá tenne.

Bill Murray
Cate Blanchett
Cate Blanchett
Matt Damon
George Clooney
Matt Damon
Bill Murray
Matt Damon
George Clooney
Matt Damon
Matt Damon
Bill Murray
Jean Dujardin
John Goodman
Hugh Bonneville
 

A film alapját igaz történet képezi, tényleg léteztek a Műkincsvadászok (róluk 2009-ben Robert M. Edsel írt könyvet). Ám Clooney és társai a karakterekhez hozzá szerettek volna rendelni egy-egy olyan tulajdonságot, amely sebezhetővé teszi őket, hogy a nézők könnyebben tudjanak azonosulni velük. Így viszont már nem használhatták az eredeti neveket, a filmbéli karakterek nevei tehát egytől-egyig fiktívek, ám a valós műkincsvadászokról mintázták a figurákat.

(ArpiHajdu és Réci )
 

John Goodman kapcsán kérdéses volt, hogy a rossz térde bírni fogja-e a forgatás megpróbáltatásait, ám a színész rövid gondolkodás után elvállalta a filmet.

(ArpiHajdu és Réci )
 

James Peyton filmes pályafutása során második alkalommal alakítja Hitlert. Az első ilyen filmje az Amerikai Kapitány: Az első bosszúálló volt.

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.