Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
55%

Műkincsvadászok (2014)

The Monuments Men
Filmadatlap
 
30
Szereplők
23
Vélemények
22
Képek
3
Videók

Vélemények: Műkincsvadászok (2014)

 
MKristijan   2020. 07. 09.

legújabb vélemény a nap véleménye

0
Mű kincsvadászás

Emlékszek abban az időben jött ki, amikor divatba jött ez a stílusú filmkészítés. Minden megvolt eszköz és színész szinten hozzá, ami sikert hozhatott volna. Aztán mi történt mi nem, valahogy alul maradt. Minden benne volt ami a régi és jó katonai filmekben működött (csak ott valahogy true érzést keltett): a csapat toborzása, a kiképzés, a valaki meghal, aztán megint meghal valaki csak kicsit ő már közelebb áll a szívünkhöz. Az zavart, hogy egyes szálak kidolgozatlanok maradtak, hiába akarhatták úgy megoldani, hogy elég ha csak félig ismered a karaktert, nem éreztem semminek a súlyát. Végig 1 karakter miatt mozog 1 fő száll és amiatt keresnek egy fő elemet, de még annak sem éreztem fontos szerepét. A szerelmi szál is indokolatlan volt. Miért kapott akkor 5/4-et? A mondatért ami a film elején hangzott el... "Igaz történet alapján". Valaki megírta ezt a történetet forgatókönyvnek, de a történések és a karakterek mind igazak voltak, a nácik tevékenysége is valós volt. Nem mondanám 100%-ban méltónak ezt a filmet, a tettért amiről szól, de mégiscsak értük készült miattuk, hisz nélkülük ezek az ereklyék lehet elvesztek volna, valahol porrá lettek volna tűz által. 1x legalább mindenkinek érdemes megnézni ezt a filmet, nem kell adni a negatívumokra, szerintem túl sokat akarunk olykor...

 
indingo   2019. 07. 11.

0

A téma nem lenne rossz és a színészi gárda is válogatott, de valahogy mégsem jött be. Semmi izgalom a hossza is végtelenek tűnik ettől inkább fáraszt, mint szórakoztat.


 
ArpiHajdu és Réci   2016. 10. 21.

0

Egy háborús film, de mégsem az. A harctéren játszódik, ám mégsem a harcokról szól. Illetve talán mégis, hiszen bemutatja, hogy egy maroknyi férfi, akik különbözőbbek már nem is lehetnének egymástól, hogyan száll szembe mindennel és mindenkivel a szám... több»

 
hsanya182   2015. 05. 11.

1

Nagyon gyenge a film. Nem történik benne semmi érdemleges. Uncsi amerikai film, érdekes ismert karakterekkel. Csak a sok ismert szinész miatt érdemes megnézni, nézni a játékukat. Nagyon husszú a film, hogy nézzük a nagy semmit. Miközben annyian megha... több»

 
Berto49   2017. 08. 25.

0

George Clooney amilyen rossz színész, legalább olyan rossz rendező is. Hiába a parádés színészgárda, egy széteső, összefüggéstelen, de az amerikai háborús filmek kliséarzenálját teljes mértékben felvonultató katyvasz ez a film. Az egyetlen női szereplő Cate Blanchett volt, ő az összes szereplő közül a legjobb.

 
sptt   2016. 07. 20.

0

Őszintén szólva sokkal jobb filmre számítottam a szereposztást nézve... Clooney rendezése jól kezdődik, izgalmas karakterek vannak benne, amelyeket jól ki lehetne dolgozni, de egy óra után végképp unalmassá válik a film. Nagy kár érte, mert a színészeken semmi nem múlik.

 
Vitya   2015. 05. 02.

0

Eroltetett film, sokkal jobb akar lenni mint amilyen valojaban. Nekem csalodas volt, mert egy vontatott, unalmas film. Jobbra szamitottam a szineszek miatt is.

 
Biktop   2015. 05. 01.

0

Elkezdődik egy jelenet, közeleg a végéhez, majd hirtelen máshol találjuk magunkat. Mi a fa...! Ki vágta meg ezt a filmet? De sajnos nem csak ez volt a rossz benne... Már az elején, amikor összehozták a csapatot: - Te, figyelj már, megyünk a háborúba... több»

 
Filmzabáló   2015. 08. 20.

0

George Clooney nem csak színészkedni tud, hanem filmet is rendezni. Ezt a tény már többször is bebizonyította, pl. a 2002-ben készült „Egy veszedelmes elme vallomásai” című krimivel, vagy a 2011-es „A hatalom árnyékában” című drámával. Hollywood szer... több»

 
Dniel   2016. 02. 09.

0

Mindenképpen moziban nézésre ajánlott, nagyon jó látványvilágú, bar kicsit olyan semmilyen a film, mindenfele mélyebb tartalom nélkül. Clooney nem volt szerintem formában sem mint rendező sem mint színész.

 
Hektor6   2016. 04. 29.

0

Hát a témája nagyon érdekes és izgalmas, de a film ezt nem használja ki kellőképpen. Amikor feszült lesz a helyzet és elkezd izgulni az ember, még azt is elrontja és már nincs tovább feszültség. Sajnálatos ez, pedig a téma és a remek színészek adottak voltak, lehetett volna belőle valami jó is.

 
laura2694   2015. 01. 28.

0

jobbat vártam ettől a filmtől, nincs eleje közepe vége, összecsapottnak tűnik, nincs meg az egész-érzet a film végén, nem kiforrott

 
totli   2015. 02. 10.

0

Sokkal többet vártam ettől a filmtől, számomra elég unalmas volt az egész. A történet nekem vontatott, és a sztárgárda sem segít túl sokat.

 
War Of Change   2015. 05. 31.

0

Tetszett a film. És azért azt se feledjük el, hogy igenis nagy szükség volt erre az expedícióra, mert ezek a műkincsek pótolhatatlanok. Legalább valakik gondoltak erre is. Köszönet nekik!!!!!!! Ha valaki nem érti a filmet az olvassa el a könyvet.

 
mobilman89   2015. 02. 03.

0

Nagyon jó film, valódi sztárparádéval. Bírom George Clooney filmjeit, ez is kimondottan jól sikerült. Érdekes, izgalmas és helyenként megható.

 
nandiwrc   2015. 02. 11.

0

Jó az ötlet, jók a színészek, de a film ami készült az unalmas. Egyszer nézős, akkor is inkább a chispes zacskón olvasgatod a hogyan készült bekezdést.

 
baloghadyka   2015. 02. 03.

0

Kicsit lazán, vígjátékhoz közeli stílusban fogja fel a történelem egy késői szeletkéjét, de a szereplők ezt feledtetik velünk és egy közepesnek mondható filmet kapunk végül. Délutáni unaloműzésnek jó lesz.

 
antoska   2015. 03. 23.

0

Nagyon gyenge lett, pedig a film storyja is adja magat. Tele hires szineszekkel, de megis hianyzik a kapcsolat bennuk... sajnos eleg unalmas lett :/

 
makikaki   2015. 02. 19.

0

fontos mondanivalója van a filmnek, és elgondolkodtatóak a párbeszédek, ugyanakkor a kivitelezés nem egészen megfelelő, sok helyen a film vontatott, a logikai egységek pár helyen nem világosak. meg lehet nézni többször is, de a hiányosságai a filmnek ugyanúgymegmaradnak

 
erni   2015. 03. 14.

0

Annyira jó filmet lehetett volna csinálni ilyen színészekkel és egy ilyen alaptörténettel. De unalmas lett, ráadásul nagyon unalmas. Pedig tényleg nagyon jól mutatnak a plakáton ezek a nagy színészek.

 
JollyDzsé   2015. 05. 06.

0

A legbosszantóbb ebben a filmben, hogy úgy állítja be a háborút, mintha a legnagyobb gondjuk tényleg az lett volna, hogy két kertiparti közt műkincseket nézegessenek. Komolyan, amikor ott cigizgetnek a német katonával, meg amikor kellemes tingli-tang... több»

 
Sniper   2015. 02. 28.

0

Ez a film egyszerűen unalmas. Órákon át nem történik az ég világon semmi, egyik szereplő idegesítőbb a másiknál, és egy ponton túl már nem is értem, hogy mi miért történik. Valószínűleg csak azért, hogy kihúzzák a játékidőt 2 órára! Aki jót akar magá... több»

 
RókaÚr   2014. 10. 19.

0

Szerintem a filmnek mindenképp az előnyére válik, hogy rámutat arra, hány embernek kellett az életét kockáztatnia azért, hogy megvédje azt, ami a számára fontos, meg amiben hisz. Ezeknek az embereknek nagyon sokat jelentettek ezek a műkincsek, és haj... több»