80% 66 szavazat
Életvonat

Életvonat

Train de vie
Filmadatlap
5
Vélemények (5)
18
Szereplők (18)
11
Képek (11)
Videók
1
Érdekességek (1)
2
Díjak (2)
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum
Lionel Abelanski
Rufus
Rufus
Lionel Abelanski
Lionel Abelanski
Agathe de La Fontaine
Rufus
Rufus
Clément Harari
Rufus
Clément Harari

FILMINFÓ

1941 egyik estéjén Shlomo, a falu bolondja világrengető hírekkel tér haza: a nácik a szomszédos települések összes zsidó lakóját ismeretlen helyre deportálják. Az ő falujuk a következő a listán. Az öregek tanácsa a rabbi vezetésével még aznap este összeül, hogy megvitassák, hogyan menthetnék meg a közösséget. Végtelen veszekedések után a legjobb ötlet csak hajnalban pattan ki Shlomo fejéből: szervezzék meg saját ál-deportálásukat. Eljátsszák az áldozatokat, a vonatszerelőket, a náci tiszteket és katonákat. A fellelkesült lakosok náci egyenruhákat szabnak, vásárolnak egy leselejtezett rozsdás mozdonyt, svájci rokonukat hazahívják, hogy németül tanuljanak tőle, hamis iratokat gyártanak és kocsiról kocsira összetákolják a vonatot.

Rendező: Radu Mihaileanu
Forgatókönyvíró: Radu Mihaileanu, Moni Ovadia
Ország: Franciaország, Izrael, Hollandia, Belgium, Románia
Premier (HU): 2000.09.28.
 
2023.04.19 Piczil Zsolt

legújabb vélemény

É L E T V O N A T

Élet. Lehetetlen, hogy a lányom hozzámenjen egy burzsuj náci zsidó fiához, aki ráadásul még kommunista náci is. Eszeveszett pillanatok vannak a filmben, mégis olyan finom abszurd humor ez, amin csak elmosolyodni tudok, mert már láttam a filmet, örökre fáj, és ez nem tűri a hahotázó nevetést. Talán ez a legszomorúbb végű holokauszt film számomra, komolyan, a Schindler listája vége megható, megrendítő, ennek a vége meg csak csupán kitépi a szívedet (pedig fikció), ennyi. Van az úgy, hogy hiába vagy partizán, amikor meglátsz egy vonatnyi náci katonát, akik zsidó módjára imádkoznak, nem robbanthatod fel őket. Olyan érzésem van, az emberek mind vakok, hogy Az élet szép című filmet ajnározzák. Nem láttam még olyan filmet, aminek a zenéjébe belerakják taktusnak a főszereplő zihálását. Alapvető lenne, hogy minden iskolába le kellene vetíteni ezt a filmet. Természetes, hogy a falu bölcsei még nem tudják, mi a baj, de már ajvékolnak és tépik a ruhájukat.

0
 
2022.05.10 acura steve

Ez egy szürreális film! A történet jól indul, a vége kijózanító, de vannak benne hülye párbeszédek, engem idegesítettek! Egyetlen pozitívum az, hogy a csajnak jók a mellei!

0
 
2020.06.28 eve58

Elbűvölt!

Zseniális ötlet, remek megvalósítás! Nagyon szórakoztatóra sikerült ez a feketehumorral átszőtt darab.A végén a csavar is nagyot szól! Csak ajánlani tudom mindenkinek!

0
 
2015.06.14 lakilúk

Zseniális és könnyed vígjáték egy komor és fajsúlyos témáról, amiről sok alkotás született, mégis ez kitűnik mind közül. Nem veszi komolytalanra a figurát mégis sokkal megrázóbban tudja feltárni a második világháború egyik legszörnyűbb részét.

0
 
2015.07.30 bocerkaa

Tetszett, hogy a film olyan laza, nem merev és nem szájbarágós. Az egész hangulata azonban valahogy nem jött be nekem. De nem bántam meg, hogy megnéztem, sőt ajánlani is tudom!

0

A film összbevétele 154 790 dollár volt (imdb.com).

#1