Meghalt Johan Leysen, aki Jean-Luc Godarddal és Terrence Malickkal is dolgozott

73 éves korában elhunyt Johan Leysen színész.

A belga filmművészet kiemelkedő alakja volt, aki pályafutása során több mint 130 szerepben volt látható, és olyan rendezőkkel dolgozott együtt, mint Jean-Luc Godard, François Ozon, Christophe Gans és Terrence Malick.

Az 1950-ben a belgiumi Hasseltben született Johan Leysen 1978-ban kezdte pályafutását, élete első produkciójában a belga barokk festő, Pieter Pauwel Rubens életéről szóló minisorozat (Rubens, schilder en diplomaat) főszerepét játszotta.

1981 fordulópontot jelentett a karrierjében, Belgiumban és Franciaországban dolgozott, így a tévénézők a Les Enquêtes du commissaire Maigret (Jean Richarddal a címszerepben) vagy a Les Cinq dernières minutes egy-egy epizódjában láthatták, majd Jean-Luc Godard Üdvözlégy, Mária! (1985) című filmjében láthatták.

További ismert szerepei a Margó királyné, az Életvonat, A király táncol, a Farkasok szövetsége, a Grimm, a The Spiral, a Fiatal és gyönyörű és az Eltűntek című produkciókban láthatók.

“A munkámat hivatásnak tekintem. Mesterséget űzök, nem pedig művész vagyok. Boldog ember vagyok, és szeretem a munkámat végezni. Erről nincs mit mondanom” - nyilatkozta Leysen egy alkalommal.

Nyugodjon békében!

Hírességek, akiket 2023-ban veszítettünk el.

#1
Johan Leysen

Johan Leysen

szül. 1950. 02. 19. - elhunyt 2023. 03. 30.
Hasselt, Belgium
Johan Leysen 1950. február 19-én született a Belgiumban található Hasseltben. Édesapja Bert Leysen forgatókönyvíró volt, akit mindössze kilencéves korában veszített el. Nagy családja, összesen nyolc testvére van. Hivatásos színészkarrierjét Hollandiában kezdte el, több holland színházban színpadra állt. Filmes karrierje a... több»