Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
76

Edmond Batignole (2002)

Monsieur Batignole
Filmadatlap
 
29
Szereplők
1
Vélemények
2
Képek
Videók
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!

 
Berto49   2018. 09. 26.

legújabb vélemény

A derék M. Batignole hentes emberségének példáját követhette volna az a rengeteg kollaboráló. és itt nemcsak a franciákra gondolok. Kitalált történet amelynek a rendezője és főszereplője is Gérard Jugnot. (Tőle eddig a „Kóristák” című filmet láttam, amelyben „csak” főszereplő, de érdemes lesz a többi filmjével is próbát tenni.) Minden jóérzésű embert felháboríthat a bemutatott család mérhetetlen szolgalelkűsége és egoizmusa, mert csak egyetlen tagjában, Edmondban volt emberiesség. A film legnagyobb szereposztási telitalálata a legjobban gyűlölhető figura, az aljas férget alakító jövendő vő, Pierre-Jean (Jean-Paul Rouve bravúrja), akit már a film során is elért a méltó büntetés. Nagyszerűek a gyerekszereplők is, belegondolni is szörnyű, hogy hány ilyen ártatlan kisfiút és kislányt öltek meg a táborokban. A film láttán a nézőnek óhatatlanul eszébe jut a hasonló tematikájú olasz film, a Roberto Benigni rendezte „Az élet szép”. Itt is a drámai helyzetek feszültségét feloldja néhány mulatságos jelenet. Szükséges is, mert ezzel „emészthetőbbé” vált a tragikus téma.

 

A francia kritikusok is felfigyeltek Jean-Paul Rouve bravúros alakítására, mivel 2003-ban Caesar díjjal jutalmazták, mint a legígéretesebb színészt.

(Berto49)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.