Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
11
Vélemények
15
Képek
3
Videók
Egy tökéletes nap
 
Milanman   2016. 09. 28.

Ritkán találkozni olyan filmmel, mely, mint az "Egy tökéletes nap" képes játékosan, urambocsá viccesen, kellően könnyed groteszkséggel megfogni a háború értelmetlenségét és tragédiáját. Kicsi, egyszerű, említésre is alig méltónak tűnő filmnek tűnhet, de ne tévesszen meg senkit. Itt sokkal több van a mélyben, mint, amit elsőre sejtet. A múltból előtörő érzelmi-szerelmi szál viszont szerintem felesleges. Nem ad hozzá az összképhez. De ettől még ez egy remek film, fantasztikus színészekkel, utánozhatatlan balkáni ízzel.

 
hsanya182   2016. 09. 05.

Sikerült jó dolgot kihozni egy egyszerű kalandos történetből. Jó kis mozi, igaz nem többszörnézős, de van egy jó ízvilága :) Hangulatos zenék feldobják a szép képvilágot, mindezek mellett erős a háború dúlt vidék vadvilága, a politika dominál.


 
MMcFly2015   2016. 10. 18.

Nem semmi, hogy egy ilyen egyszerű történetből, és nem túl humoros környezetből, egy ennyire szórakoztató filmet összehoztak. Teljesen elrugaszkodik a nagyvárosi élettől és az amerikai kliséktől, egészen ritka látni a Balkáni (háborús) vidékeket a vásznon. A maréknyi főszereplőknek mind megvan a maguk szerepe a történetben, és elég jól hozzák azt, szinte senki sem unszimpatikus, vagy fölösleges. A fekete humor végig a felszínen van, képesek egy elég mély drámai jelenetet elviccelni, váratlanul. Főleg Tim Robbins karaktere hozza a humort, jókor jött beszólásaival. Nincs benne unalmas jelenet, ha esetleg leülne, akkor pedig párbeszédek és a remekül választott filmzenék megmentik. Elszórakoztam. Ha nem is fogom még egyszer elővenni a közeljövőben, de emlékezetes - nem mindennapi film volt.

 
Deku   2017. 10. 25.

Középkategória ezt azonnal leszögezném. Néhol gyenge viszont többségében egész nézhető. Nem mondhatom, hogy újdonságnak számít ez a film, de ezt leszámítva is igazán szórakoztató.

 
gerda   2016. 05. 18.

Furcsa kettősség van bennem, mert bár tetszett a film, e mellett azt érzem, hogy a nagyon is felejthető volt. Arra az időre ugyan lekötött, és jól is szórakoztam, de így nem tudom magasra értékelni.

Benicio del Toro
Mélanie Thierry
Fernando León de Aranoa
Mélanie Thierry
Tim Robbins
Benicio del Toro
Mélanie Thierry
Olga Kurylenko
Benicio del Toro
Tim Robbins
Benicio del Toro
Benicio del Toro
Mélanie Thierry
Olga Kurylenko
Tim Robbins
Benicio del Toro
Benicio del Toro
Mélanie Thierry
Benicio del Toro
Fedja Stukan
Tim Robbins
Fedja Stukan
Tim Robbins
Olga Kurylenko
 
Egy érdekes, lebilincselő film, amit már a koncepció okán is érdemes lehet megnézni. több»
 
Kedves, jó szándékú, de egyszer nézős mozi az Egy tökéletes nap a délszláv háború abszurditásáról és banalitásáról, egy központi metafora köré szőve. HUNGLER TÍMEA KRITIKÁJA. több»
 
Az Egy tökéletes nap beszél releváns és mély dolgokról szól, mégis feelgood mozi, amelynek elején beleülünk egy hintába, a dráma, humor, vagy épp az abszurd pedig időről időre lök rajtunk egyet több»
 

A filmet Andalúziában (Spanyolország) forgatták.

(dulkap)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.