Moziba be! - Ezeket a filmeket nézzük a héten

Kilenc premierfilmből válogathatunk a héten. Oscar-díjas alkotások, vígjátékok, dokumentumfilm és színházi felvétel is a hét premierfilmjei között. Most sem fogunk unatkozni!

Nagyfater elszabadul

Fergeteges vígjátéknak ígérkezik a Robert De Niro és Zac Efron főszereplésével készült film, mely csavart egyet a bevett formulán. Ezúttal nem az unoka, hanem a nagyapa vágyik a fergeteges bulizásra, és hogy újra ágyba bújhasson, lehetőleg egy szépséges belevaló csajjal. 

A dán lány

A király beszéde rendezője, Tom Hooper ismét egy érdekesek ígérkező produkcióval rukkolt elő, melynek főszerepeiben olyan színészeket láthatunk, mint az Oscar-díjas Eddie Redmayne, és a feltörekvő tehetséges színésznő, Alicia Vikander. A dán festőről, Einar Wegenerről és kaliforniai születésű feleségéről szóló filmet idé 4 Oscarra jelölték.

A szoba

Szintén négy Oscar-díjra jelölték a díj legnagyobb esélyesével, a Brie Larson főszereplésével forgatott A szoba című drámát.  Az Emma Donoghue Man Booker-díjra jelölt nemzetközi bestsellerén alapuló alkotás hangos kritikai siker volt. A RottenTomatoes kritikaösszesítő portálon 124 szemlézett írást követően 96 százalékon áll. Nem érdemes kihagyni.

Viharlovagok

Három hónappal az amerikai premier után végre hozzánk is megérkezett Chris Pine új filmje, a valós eseményeket feldolgozó Viharlovagok. A Millió dolláros kar rendezőjének új alkotása.

Egy tökéletes nap

Az Oscar-díjas Benicio del Toro és az Oscar-díjas Tim Robbins a főszereplői ennek az egyetlen őrült nap történetét elmesélő filmnek. Az Egy tökéletes nap akcióval teli road-movie, háborús film és őrült fekete vígjáték egyszerre, melyben a kiváló színészek végre komikus oldalukat is megmutatják a közönségnek. 

Breki, a békakirályfi

Az animációs filmek kedvelői is megtalálhatják a premierek között a leginkább kedvükre valót. Ugyanis mozikban a víziszonyos békáról szóló Breki, a békakirályfi.

Shakespeare: Téli rege - A Kenneth Branagh Theatre Company előadása

A Pannonia Entertainment ismét egy érdekes színházi produkcióval készült erre a hétre. Az ötszörös Oscar-díjra jelölt Kenneth Branagh rendezésében és főszereplésével készült Shakespeare-adaptáció női főszerepét Judi Dench alakítja. 

Menla hagyatéka

A Menla hagyatéka című dokumentumfilmben a tradicionális tibeti gyógyítással ismerkedhetünk meg.

Szeleburdi svéd család kirándul

A héten debütál a mozikban a szeleburdi svéd család legújabb története, melyben olaszországi nyaralásukat követhetjük nyomon, mely mint eddig minden esetben, most sem megy zökkenőmentesen.