Joyt (Brie Larson) hét éve tartja fogva egy férfi egy kerti fészerben. Az öreg Nick (Sean Bridgers) rendszeresen átjár hozzá, élelmiszert és néhány alapvető holmit visz neki, és megerőszakolja őt. Ebből a viszonyból született meg öt éve Jack (Jacob Tremblay).
A kisfiú abban a hitben nőtt… több»
Biztos ezért a kritikáért sokan lenéznek, de nekem szenvedés volt a film. Nem éreztem a mondanivalót, nem értettem, miért is kellett elkészíteni ezt a filmet? Magát a borzalmas bűncselekményt nagyon hiteltelenül mutatja be. A kisgyerek szemszögéből b... több»
Nagyon erős film, hihetetlen jó alakításokkal. A kijutás nagyon jól két részre osztja a filmet. Mind a két fele nagyon érdekes és feszült. A cselekmény is logikus és valóságos. Nagyon örülök, hogy a szabadulást nem valami akciófilmes-thrilleres dolog... több»
A film összbevétele 35 401 758 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 31 511 888 forintot termelt. A hazai mozik összesen 23 992 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.
A rendező Lenny Abrahamson több mint 2000 gyermek színészet látott/hallgatott meg, mielőtt Jacob Tremblay kiválasztásra került.
(diumiu)Jacob Tremblay parókát viselt azokban a jelenetekben ahol karakterének hosszú haja volt. Elmondása szerint nagyon zavaró és viszkető volt neki. Arra kérdésre, hogy növesztene e hosszú hajat magának azonnal nem választ adott.
(diumiu)Jacob Tremblay édesanyja, hogy segítse Brie Larson munkáját, a forgatások előtt meghívta a színésznőt házukba, hogy ismerkedjenek egymással, illetve hogy megismerje Jacob kedvenc játékát a LEGO-t, amely a filmben is feltűnik.
(diumiu)