Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
Filmadatlap
 
26
Szereplők
102
Vélemények
12
Képek
6
Videók
A szoba
 
Patya94   2020. 11. 29.

legújabb vélemény

0

Szerencsére ezt a filmet még akkor láttam, amikor Brie Larson feminista, férfialázó munkássága nem volt ennyire mainstream, és nem idegesített halálra vele. Viszont egy valami már itt is jellemző volt rá: az állandóan búvalb*szott, dögöljön meg minde... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 04. 30.

4

Nagyon jó film, komoly érzelmi hatással. Brie Larson nagyon jól alakít, de az igazi tehetség a kisfiú, aki nélkül ez a film nem lett volna olyan, amilyen. Nagyon nehéz szavakat találni erre a filmre, valóban zseniális. Érdemes elolvasni a könyvet is, az is remek.


 
mamiéstöti2   2018. 01. 21.

2

Szívbe markoló történet, mely sajnos a mai világban már nem is lehetetlen. Az emberi egoizmus sajátos agyszüleménye válthat ki ilyen szörnyűséget.

 
Bogi87   2016. 05. 27.

3

Nálam ez a film nyerte el 2016-ban a legjobb filmnek járó Oscar-díjat.

 
HercegPeter   2018. 01. 14.

2

Nagyon erős film, hihetetlen jó alakításokkal. A kijutás nagyon jól két részre osztja a filmet. Mind a két fele nagyon érdekes és feszült. A cselekmény is logikus és valóságos. Nagyon örülök, hogy a szabadulást nem valami akciófilmes-thrilleres dolog... több»

 
indingo   2017. 04. 10.

1

Eléggé megrázó film volt, a kisfiú nagyon meggyőző volt. Néha valóságnak gondoltam a történetet, nem egy példa van rá a közelmúltban. Rengeteg beteg elme él körülöttünk.

 
Mavil   2016. 06. 09.

0

2015 Oscar-jelölt filmjei közül nekem ez tetszett a legjobban, bár kétségkívül igen szoros volt a mezőny. Nagyon megindító történet. Brie Larson megérdemelte az Oscar-díjat és Jacob Tremblay is kiváló alakítást nyújtott.

Galéria (12)

Brie Larson
Brie Larson
Brie Larson
Jacob Tremblay
Jacob Tremblay
Brie Larson
Brie Larson
Jacob Tremblay
Brie Larson
William H. Macy
Brie Larson
Jacob Tremblay
Brie Larson
Jacob Tremblay
Brie Larson
Jacob Tremblay
Brie Larson
Joan Allen
Jacob Tremblay
Brie Larson
Jacob Tremblay

Videók (6)

A film összbevétele 35 401 758 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 31 511 888 forintot termelt. A hazai mozik összesen 23 992 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Shailene Woodley és Brie Larson között dőlt el, hogy ki játssza a főszerepet.

(diumiu)
 

A rendező Lenny Abrahamson több mint 2000 gyermek színészet látott/hallgatott meg, mielőtt Jacob Tremblay kiválasztásra került.

(diumiu)
 

Jacob Tremblay parókát viselt azokban a jelenetekben ahol karakterének hosszú haja volt. Elmondása szerint nagyon zavaró és viszkető volt neki. Arra kérdésre, hogy növesztene e hosszú hajat magának azonnal nem választ adott.

(diumiu)
 

Jacob Tremblay édesanyja, hogy segítse Brie Larson munkáját, a forgatások előtt meghívta a színésznőt házukba, hogy ismerkedjenek egymással, illetve hogy megismerje Jacob kedvenc játékát a LEGO-t, amely a filmben is feltűnik.

(diumiu)
 

Jacob Tremblay 8 éves volt, amikor 5 éves Jacket játszott.

(diumiu)
 

A forgatás első hónapja egy picike szobában zajlott.

(diumiu)
 

Brie Larson elmondása szerint teljesen megfeledkezett arról, hogy a forgatások ideje alatt nem viselt sminket.

(diumiu)
 

Brie Larson egy hónapig telefonon, interneten keresztül elszigetelte magát otthonában, és szigorú étrendet követett annak érdekében, hogy megértse, mi történt Ma és Jack között. Larson később elmondta, hogy először azt gondolta, hogy az elszigetelt hónap vakáció lesz, de az elmúlt hetek alatt nagyon depressziós lett.

(diumiu)
 

A könyv alapján Jack a második gyereke Joynak, ugyanis az első halva született.

(mamiéstöti2)
 

könyvéből készült a film és ő írta a forgatókönyvet is.

(mamiéstöti2)
 
A kivitelezéssel abszolút meg vagyok elégedve, ahogyan a színészi játékkal is. Larson megérdemelte a Golden Globe-ot és az az Oscar-jelölést is. Külön bravúr még a szoba méretével való játszadozás is, elképesztő, hogy optikai trükközéssel hogy meg tudták növelni a méretét. több»
 
Akárhány Oscart kap is Lenny Abrahamson filmje, dráma kategóriában nálam az utóbbi évek egyik legjobb darabja. több»
 
A szoba első ránézésre olyan film, aminek a tartalmát olvasva alapesetben a legtöbben azt gondolnák, hogy „Biztos érdekes lehet, de egy ilyen nehéz filmet inkább kihagyok”. A kritikus dolga az ilyen esetekben a meggyőzés: el kell hitetnie a potenciális nézővel, hogy ha nem vált jegyet, akkor élete egyik legnagyobb hibáját követi el. több»