Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
86%

A szoba (2015)

Room
Filmadatlap
 
26
Szereplők
103
Vélemények
12
Képek
6
Videók
A szoba

Galéria (12)

Brie Larson
Brie Larson
Brie Larson
Jacob Tremblay
Jacob Tremblay
Brie Larson
Brie Larson
Jacob Tremblay
Brie Larson
William H. Macy
Brie Larson
Jacob Tremblay
Brie Larson
Jacob Tremblay
Brie Larson
Jacob Tremblay
Brie Larson
Joan Allen
Jacob Tremblay
Brie Larson
Jacob Tremblay

Videók (6)

 
harnas1207   2022. 04. 08.

legújabb vélemény

0

Biztos ezért a kritikáért sokan lenéznek, de nekem szenvedés volt a film. Nem éreztem a mondanivalót, nem értettem, miért is kellett elkészíteni ezt a filmet? Magát a borzalmas bűncselekményt nagyon hiteltelenül mutatja be. A kisgyerek szemszögéből b... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 04. 30.

4

Nagyon jó film, komoly érzelmi hatással. Brie Larson nagyon jól alakít, de az igazi tehetség a kisfiú, aki nélkül ez a film nem lett volna olyan, amilyen. Nagyon nehéz szavakat találni erre a filmre, valóban zseniális. Érdemes elolvasni a könyvet is, az is remek.

 
mamiéstöti2   2018. 01. 21.

2

Szívbe markoló történet, mely sajnos a mai világban már nem is lehetetlen. Az emberi egoizmus sajátos agyszüleménye válthat ki ilyen szörnyűséget.

 
Bogi87   2016. 05. 27.

3

Nálam ez a film nyerte el 2016-ban a legjobb filmnek járó Oscar-díjat.

 
HercegPeter   2018. 01. 14.

2

Nagyon erős film, hihetetlen jó alakításokkal. A kijutás nagyon jól két részre osztja a filmet. Mind a két fele nagyon érdekes és feszült. A cselekmény is logikus és valóságos. Nagyon örülök, hogy a szabadulást nem valami akciófilmes-thrilleres dolog... több»

 
indingo   2017. 04. 10.

1

Eléggé megrázó film volt, a kisfiú nagyon meggyőző volt. Néha valóságnak gondoltam a történetet, nem egy példa van rá a közelmúltban. Rengeteg beteg elme él körülöttünk.

 
Berto49   2017. 11. 29.

0

Egy újabb film, amelyik az óriási kritikai elismerés mellett (Golden Globe a női főszereplőnek – Brie Larsonnak + 4 fontos kategóriában Oscar jelölés!) nekem nem tetszett, sőt alig vártam, hogy vége legyen. Tudom, hogy voltak hasonló pszichopaták ál... több»

A film összbevétele 35 401 758 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 31 511 888 forintot termelt. A hazai mozik összesen 23 992 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Shailene Woodley és Brie Larson között dőlt el, hogy ki játssza a főszerepet.

(diumiu)
 

A rendező Lenny Abrahamson több mint 2000 gyermek színészet látott/hallgatott meg, mielőtt Jacob Tremblay kiválasztásra került.

(diumiu)
 

Jacob Tremblay parókát viselt azokban a jelenetekben ahol karakterének hosszú haja volt. Elmondása szerint nagyon zavaró és viszkető volt neki. Arra kérdésre, hogy növesztene e hosszú hajat magának azonnal nem választ adott.

(diumiu)
 

Jacob Tremblay édesanyja, hogy segítse Brie Larson munkáját, a forgatások előtt meghívta a színésznőt házukba, hogy ismerkedjenek egymással, illetve hogy megismerje Jacob kedvenc játékát a LEGO-t, amely a filmben is feltűnik.

(diumiu)
 

Jacob Tremblay 8 éves volt, amikor 5 éves Jacket játszott.

(diumiu)
 
Akárhány Oscart kap is Lenny Abrahamson filmje, dráma kategóriában nálam az utóbbi évek egyik legjobb darabja. több»
 
Nem? Hát persze, hogy nem, látod minden nap. A szoba egy ötéves szemein keresztül mutatja meg, milyen nagy, ijesztő és felfoghatatlanul csodálatos a világ. Pátoszriadó, kritika. több»
 
Az ír Lenny Abrahamson alkotása nem a szívszorító, Oscar-csalogató téma miatt kapott „legjobb film”-jelölést. A szoba mindenfajta hatásvadászatot megkerül a kényes tematika filmrevitelénél, zsigeri sokk helyett szellemileg érint meg. több»