Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
26
Szereplők
96
Vélemények
12
Képek
6
Videók

Filmkritika: A szoba (2015)

A hazai sajtóban megjelent kritikák, egy helyen! Amennyiben szeretné, hogy írása megjelenjen a kritikák között, kérem, vegye fel velünk a kapcsolatot.
 
A kivitelezéssel abszolút meg vagyok elégedve, ahogyan a színészi játékkal is. Larson megérdemelte a Golden Globe-ot és az az Oscar-jelölést is. Külön bravúr még a szoba méretével való játszadozás is, elképesztő, hogy optikai trükközéssel hogy meg tudták növelni a méretét. több»
 
Akárhány Oscart kap is Lenny Abrahamson filmje, dráma kategóriában nálam az utóbbi évek egyik legjobb darabja. több»
 
A szoba első ránézésre olyan film, aminek a tartalmát olvasva alapesetben a legtöbben azt gondolnák, hogy „Biztos érdekes lehet, de egy ilyen nehéz filmet inkább kihagyok”. A kritikus dolga az ilyen esetekben a meggyőzés: el kell hitetnie a potenciális nézővel, hogy ha nem vált jegyet, akkor élete egyik legnagyobb hibáját követi el. több»
 
Vegyünk erőt magunkon, tegyük félre minden félelmünket az előzetesben látottak kapcsán, üljünk be egy moziba, adjuk át magunkat a filmnek és úgy fogunk a végén felállni, hogy ezt vétek lett volna kihagyni. Na meg rögtön fel is tesszük a kérdést, hogy lehetett az alkotók szemét négy Oscar-jelöléssel kiszúrni? több»
 
Erős és színvonalas mozi, amelyen valószínűleg rengetegen a könnyekig meg fognak hatódni (és ez külön értékelendő azt nézve, hogy bizonyára sokat kellett finomítgatni, hogy mozgóképes formában is működjön), de a jelentősége ennyiben ki is merül. 2 óráig leköt, elvarázsol, meghat, de magát ezt az élményt leszámítva semmi olyan nincs benne, amelynek hatására egy-két további Oscar-díjátadó elteltével is megmaradhatna a köztudatban. több»
 
Nem? Hát persze, hogy nem, látod minden nap. A szoba egy ötéves szemein keresztül mutatja meg, milyen nagy, ijesztő és felfoghatatlanul csodálatos a világ. Pátoszriadó, kritika. több»
 
Brie Larson játéka miatt önmagában is érdemes lenne A szoba a nézőközönség szeretetére, de az, hogy mindemellett a film izgalmas kérdéseket tesz fel. Kiváló film, látni kell!
 
Az ír Lenny Abrahamson alkotása nem a szívszorító, Oscar-csalogató téma miatt kapott „legjobb film”-jelölést. A szoba mindenfajta hatásvadászatot megkerül a kényes tematika filmrevitelénél, zsigeri sokk helyett szellemileg érint meg. több»
 
Összességében tehát A szoba tökéletesen sikerült lélektani dráma lenne, ha nem akarná görcsösen túlteljesíteni, amit vállalt. 78/100 több»
 
Számba véve a színészek teljesítményét, a cselekményt, a megvalósítást, egyetlen szóval jellemezném: igényes.
Értékelés: 8/10 több»
 
Megtekintés: Igen. Kőkemény dráma, enyhe hepiend-del, már amennyire egy ilyen témájú filmnél ez lehetséges. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.