Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
88%

Malèna (2000)

Malèna
Filmadatlap
 
27
Szereplők
13
Vélemények
13
Képek
1
Videók

Galéria (13)

Monica Bellucci
Monica Bellucci
Monica Bellucci
Monica Bellucci
Monica Bellucci
Monica Bellucci
Monica Bellucci
Monica Bellucci

Videók (1)

 
Ildikó Bacskai   2021. 12. 29.

legújabb vélemény

1
Malèna (2000)

Morricone zenéje, Bellucci játéka, szerintem kb. ennyi is elég lenne, hogy a film zseniális legyen, de ennél többet tud a film. Maga a történet számomra rettenetesen életszagú, az emberi irigység pontos megjelenítésével, megrázó és felkavaró, ugyanakkor nagyon vicces a film felvezető szakaszában. Sokszor láttam és nagyon szeretem.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 08. 27.

1
Szenzációs, maradandó alkotás

A Maléna egy mérhetetlenül összetett alkotás, amelyet bármely oldaláról vizsgálunk, mindenképpen maradandót alkotott a filmvilágban. Nem véletlenül hivatkoznak rá olyan sűrűn, az idő múlásával pedig csak egyre inkább felemelkedik a klasszikusok soráb... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 31.

1

Szép film egy gyönyörű nőről, aki egy egész kisváros erotikus álmainak főhőse. Megható és kedves történet a szép Szicíliából, egy kamaszfiú rajongásáról és annak tárgyáról, személyéről. Ajánlott film.

 
Yosihiro   2018. 01. 14.

1

Én úgy éreztem nem Malénáról szól a film. A fő cselekmény elrejtve a sex. A végén megrázó ahogy elbánnak Malénával ez nem illett bele a filmbe. Összességében közepére értékelem.

 
Deku   2017. 10. 23.

1

Ez tényleg remek lett, színészileg is és mindenféle téren nagyot alkottak a rendezők. Igazán jó film lett ez. Itt nem tudnék negatívot említeni mert az egész film úgy volt rendben ahogy kitalálták.

 
dailyfilmsan   2018. 12. 24.

1

Elég érdekes köntösbe lett bujtatva ez a háborús film. A helyszín a csodás Szicília. Azt hinné az ember annyira csodás hogy ide nem jöhet a háború de mégis. A főszereplő Renátó nagy szerelme ebben az időszakban jelenik meg és ez a nagy szerelem hajtj... több»

 
BalogJoe   2020. 08. 20.

1
Koltai

Mesteri olasz dráma. A történet minden kamaszodó sráccal megtörténik, amikor szőrösödni kezd, ami ilyenkor szokott... Szóval "hosszúnadrágos" lesz, ezért nosztalgiát ébreszt a sztori. Mindez a világégés derekán. Szerintem ez egy férfiaknak való film, az említett ok folytán, ugyanakkor mégsem. Mert a címszereplő drámája mindenkit megfog. Ő Monica Bellucci. Pfff! Szóval, Monica Bellucci... Olyan kisugárzása van a "csajnak", hogy az egész filmen átsüt. Már várod, hogy újra felbukkanjon a filmben, mert látni kell. És ez a rendezés és Koltai Lajos mestermunkájának eredménye. Ha bárki megemlíti a filmet, az operatőr képkockái pörögnek le bennem rögtön. Az összes Oscart Koltai Lajosnak! A férfinéző mélyen elmélázik a filmen, a nők bőgnek. Kell ennél több? Szerintem nem.

A film összbevétele 3 429 045 dollár volt (imdb.com).

 

A filmet a magyar származású Koltai Lajos fényképezte.

(dailyfilmsan)
 

Giuseppe Sulfaro teljesen meztelen volt a Lupettaval, a prostituálttal történő szexjelenet felvételekor. A fiatal színész nem kért testdublőrt sem.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Ugyan Renato csupán 12 éves a történet szerint, az őt alakító Giuseppe Sulfaro 15 éves volt a forgatás alatt.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A Renatot alakító Giuseppe Sulfaro egy interjúban elárulta, hogy a filmforgatás előtt még sohasem látott meztelen nőt, Monica Bellucci volt az első.

(ArpiHajdu és Réci )