Csütörtöktől a hazai a mozikban is látható Hugo Gélin filmje, melynek premierje kapcsán 5 érdekességet gyűjtöttünk össze, melyet érdemes tudnod a filmről.

Raphael és Olivia első találkozása a gimiben szerelem volt első látásra. 10 év boldog házasság és sikeres írói karrier mellett Raphael élete tökéletes; legalábbis ő így gondolja. Önmaga sikerességétől megrészegülve észre sem veszi, mennyire elhanyagolja feleségét. Egy viharos estén a probléma felszínre kerül és veszekedésbe torkollik. Másnap reggel Raphael egy párhuzamos világban ébred, amelyben ő egy nőtlen középiskolai tanár átlagos életét éli, a híres és gazdag Olivia pedig nem is ismeri őt. Vajon sikerül-e másodszor is meghódítania imádott szerelmét?

A film rendezői székét Hugo Gélin foglalhatta el (Derült égből apu, Comme des frères), míg a főbb szerepeket François Civil, Édith Scob, Benjamin Lavernhe, Joséphine Japy, Camille Lellouche és Raphael von Blumenthal. A forgatókönyvet Hugo Gélin és Igor Gotesman szerezte.

Íme 5 érdekesség a premierfilmről, amit nem árt tudnod, mielőtt jegyet váltasz:

  • A szerep kedvéért Joséphine Japy négy hónapon át napi két-három órát foglalkozott azzal, hogy minél jobban megtanuljon zongorázni.
  • Hugo Gélin számára nagyon fontos volt a film képi világa, ezért pályafutása során most először megbízott egy art directort, hogy hangolja össsze a jelmeztervezők és a látványtervezők munkáját.
  • A film direktora, Hugo Gélin bevallása alapján a François Civil által alakított karakter, Raphaël Ramisse neve főhajtás az Idétlen időkig rendezője, Harold Ramis előtt.
  • Hugo Gélin rendezőt saját bevallása szerint olyan filmek inspirálták, mint az Egy makulátlan elme örök ragyogása, az Időről időre, A nő és Az élet szép.
  • François Civil a filmben nyújtott alakításáért elnyerte a legjobb férfi színésznek járó díjat a 2019-es Alpe d'Huez Festival-on.

Hazai premierdátum: 2019.06.06.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: