Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
91

Az élet szép (1997)

La vita è bella
Filmadatlap
 
26
Szereplők
63
Vélemények
25
Képek
1
Videók

Érdekességek: Az élet szép (1997)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

A film összbevétele 230 098 753 dollár volt (imdb.com).

 

Az élet szép a 7. film, amelyben Roberto Benigni együtt szerepelt feleségével, Nicoletta Braschival (az első még 1983-ra datálódik, szóval Az Élet szép idején összeszokott párosnak számítottak), akivel 1991-ben házasodtak össze. Az élet szép után színészházaspárként még 2 közös filmjük volt.

(Attila G.)
 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 War Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Háborús film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)
 

Az 1969-es Z, avagy egy politikai gyilkosság anatómiája című film után ez volt a második olyan alkotás az Oscar-díj történetében, amelyet a Legjobb film és a Legjobb idegen nyelvű film díjra is jelöltek.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Guido ugyanazt a számot viseli a táborban, mint Charles Chaplin A diktátorban.

(mrarizona)
 

A legjobb színésznek járó Oscar-díjat olasz alkotásért Roberto Benignin kívül egyedül Sophia Loren kapta meg 1960-ban a Egy asszony meg a lánya című filmben nyújtott alakításáért.

(hp)
 

A filmzenét Nicola Piovani komponálta (kivéve egy klasszikus zenei alkotást, amit Jacques Offenbach szerzett). A zenei album megnyerte a legjobb eredeti filmzenének járó Oscar-díjat és Grammy-díjra is jelölték, de végül az Egy bogár élete című animációs film kiütötte a nyeregből.

(SódóGA)
 

Guido feleségének karakterét Roberto Benigni felesége, Nicoletta Braschi játszotta.

(SódóGA)
 

Az élet szépet Oscar-díj jelölte az Akadémia a legjobb film kategóriában, miközben a rendező, Roberto Benigni a legjobb férfi főszereplő kategóriájában győzedelmeskedett. Ez korábban csak Laurence Oliviernek sikerült (Hamlet, 1948).

(SódóGA)
 

Roberto Benigni elmondása szerint a címet Trockijtól vette át, aki mexikói száműzetésében tudta, hogy Sztálin bérgyilkosai meg fogják ölni. Látta a feleségét a kertben, s az elkeserítő helyzet ellenére azt írta: „az élet szép”.

(SódóGA)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.