Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
96%

Egy asszony meg a lánya (1960)

La ciociara
Filmadatlap
 
28
Szereplők
4
Vélemények
3
Képek
1
Videók

Galéria (3)

Videók (1)

 
Julianna Máyné Hovanyecz   2022. 04. 17.

legújabb vélemény

0

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Megrázó történet! Még gyermekkoromban láttam először, nagyon sok évnek kellett eltelni, hogy újra meg tudjam nézni! Annyira hiteles, valóságos! Azóta nem tudom még gondolatban sem elviselni az erőszakot, amit egy nő, egy gyermek ellen elkövethetnek! ... több»

 
Berto49   2016. 12. 17.

1

Hogy szerettem volna megnézni ezt a filmet annak idején! Akkor 18 éven felülieknek szólt és nagyon szigorúan vették az ellenőrzést. Azóta pedig valahogy kimaradt, de most bepótoltam. Mélyen megrázó élmény a Moravia regény is, de a film nagyon sokat h... több»

 
Sabnock Sanatory   2021. 01. 28.

0

De Sica egyik fantasztikus filmje a mindennapi és erőn felüli küzdelmekről és emberségről, hitről, alázatról. Belmondo és Loren szinte egymást múlják felül. Zseniális párbeszédek és vágások teszik teljessé a művet. Loren egy igazi díva, aki bármiben ... több»

 
bahhama   2017. 04. 14.

0

Alapfilm, a regény olvasása után is megrázó. Sophia Lorent mindig szeretem nézni, ez a játéka különösen tetszett. Minél tobbszor látom, annál több üzenetet fedeztek fel.

 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított, "101 War Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Háborús film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben (2009).

(dulkap)
 

1988 elkészült a film olasz verziója azonos címmel, melyben Cesirat ismét Sophia Loren alakította.

(Bogi87)
 

Sophia Loren úgy kapott Oscar-díjat Legjobb női főszereplő kategóriában, hogy nem beszél angolul az Egy asszony meg a lányában. Ez volt az első ilyen alkalom.

(Bogi87)