Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
85%

Szörnyella (2021)

Cruella
Filmadatlap
 
34
Szereplők
3
Vélemények
25
Képek
9
Videók
 
Timon   2021. 06. 11.

legújabb vélemény a nap véleménye

3
Méltó előtörténet

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Régóta vártam már ezt a filmet, és az csak még jobban feldobott, hogy nem remake alkotás lesz, hanem kifejezetten Szörnyella előtörténetére fókuszál. Ugyanakkor nem ez volt a legjobb az egészben. A hosszú játékideje egyáltalán nem volt probléma. Term... teljes kritika»

 
Artemisia   2021. 06. 08.

6
A Disney végre újat mutat

Az élőszereplős remake-ek, előzményfilmek, eredettörténetek és spin-offok gyártása meglehetősen fiatal hagyomány, kb. a 2016-os A dzsungel könyve anyagi sikerére datálható az igazi fellendülése. A jól ismert klasszikusok címei azonnali garanciát je... teljes kritika»


 
Kolci_23   2021. 06. 10.

0

Én ezt a filmet szörnyen vártam, de végül az lett a vége, amit sejtettem. Nem egy nagy szám...talán néhol egy kissé túlságosan infantilis, ami valjuk be eléggé zavaró tud lenni egy élőszereplős filmnél.

Galéria (25)

Emma Stone
Emma Stone
Tipper Seifert-Cleveland
Emma Thompson
Emma Stone
Emma Stone
Emma Stone
Emma Stone
Kirby Howell-Baptiste
Emma Stone
Paul Walter Hauser
Joel Fry
Mark Strong
Emma Stone
Emma Thompson
Emma Stone
Emma Stone
Emma Stone
Emma Stone
Emma Stone
Emma Stone
Emma Stone
Emma Thompson
Emma Stone
Emma Stone
Emma Thompson
Emma Stone

Videók (9)

A film 10 217 880 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 14 208 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film forgatását sokat halogatták, ennek egyik oka igen érdekes: 2019 júniusában kiugrott Emma Stone válla, mikor egy Spice Girls-koncert során leesett az egyik barátja válláról.

(jakedave)
 

A régebbi Szörnyella de Frászt zseniálisan megformáló Glenn Close executive producerként vesz részt a produkcióban.

(jakedave)
 

A 101 kiskutyából 1996-ban egy előszereplős mozifilm is készült (101 kiskutya), melyben Glenn Close alakította Szörnyellát. A 2021-es változatban Emma Stone-t láthatjuk a szerepben.

(hp)
 

A Szörnyellát a 101 kiskutya című animációs Disney-film 60. évfordulóján mutatják be a mozik.

(hp)
 

A film középpontjában Dodie Smith 101 kiskutya című 1956-ban megjelent regényéből ismert karakter, Szörnyella áll.

(hp)
 

Baroness szerepére Nicole Kidman, Charlize Theron, Julianne Moore és Demi Moore is esélyes volt, de a szerepet végül Emma Thompson kapta meg.

(hp)
 

2016. január 6-án vált hivatalossá, hogy a Szörnyella címszerepét az Oscar-díjas Emma Stone alakítja.

(hp)
 

Az előszereplős Szörnyella filmet már 2011-ben bejelentették, ennek ellenére a produkcióra, mely ez idő alatt számos változáson esett át, tíz évet kellett várniuk a nézőknek.

(hp)
 

A Disney producerei 2019. augusztus 24-én jelentették be hivatalosan a D23 Expón, hogy megkezdődött a Szörnyella forgatása.

(hp)
 

A Szörnyella premierjét eredetileg 2020. december 23-ra időzítették, de a bemutatót végül 2021. tavaszára halasztották.

(hp)
 
A Disney legújabb élőszereplős filmjében előszedte az egyik leghétköznapibb gonosztevőjét, hogy eredettörténettel támogassa meg. A játékidő előrehaladtával egyenesen arányosan nyilvánvalóvá vált: Szörnyella az első, enyhén skizofrén tüneteket produkáló Disney-hercegnő. több»
 
A megvalósítás helyett az alapkoncepcióval van probléma. (...) Maga a film tényleg jól néz ki, de sokkal inkább trendi, mint érdekes. több»
 
A Szörnyella a Disney élőszereplős filmjei közül egyértelműen a jobbak táborát erősíti. Nagyon stílusos, élvezhető alkotás lett, azonban aki azt várta tőle, hogy ez lesz a Disney Jokere, az lehet, hogy kicsit csalódni fog. több»