Advertisement
Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
78%

Szörnyella (2021)

Cruella
Filmadatlap
 
34
Szereplők
21
Vélemények
25
Képek
9
Videók

Galéria (25)

Emma Stone
Emma Stone
Tipper Seifert-Cleveland
Emma Thompson
Emma Stone
Emma Stone
Emma Stone
Emma Stone
Kirby Howell-Baptiste
Emma Stone
Paul Walter Hauser
Joel Fry
Mark Strong
Emma Stone
Emma Thompson
Emma Stone
Emma Stone
Emma Stone
Emma Stone
Emma Stone
Emma Stone
Emma Stone
Emma Thompson
Emma Stone
Emma Stone
Emma Thompson
Emma Stone

Videók (9)

 
diumiu   2022. 01. 02.

legújabb vélemény

0

Számomra Emma Stone garancia egy jó filmhez/estéhez. Most sem csalódtam benne, szerintem nagyon passzolt rá ez a szerep. Illetve a film is nálam pozitív, bár tartottam tőle, de nagyon tetszett. Csak ajánlani tudom.

 
Timon   2021. 06. 11.

a nap véleménye

4
Méltó előtörténet

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Régóta vártam már ezt a filmet, és az csak még jobban feldobott, hogy nem remake alkotás lesz, hanem kifejezetten Szörnyella előtörténetére fókuszál. Ugyanakkor nem ez volt a legjobb az egészben. A hosszú játékideje egyáltalán nem volt probléma. Term... teljes kritika»

 
Bazzzsi   2021. 10. 13.

4

Nem egy Disney film. Sokkal gyengébbre számítottam, de pozitívan csalódtam. Van benne építkezés, hogy miért is lett olyan a hősünk, amilyen. Tetszett.

 
Ms. Akárki   2021. 10. 27.

2

A mostani Disney feldolgozásokhoz képest egész kellemes meglepetés volt. Remek színészekkel még egy ilyen egyszerűen újraszabott történet is remekelhet. Egyedi és érdekes a háttértörténet, amit elmesélnek, bár szerintem egy gyermekmese feldolgozásához kicsit sötét.

 
elekm90   2021. 12. 31.

1
Ötletes eredettörténet

A Szörnyella előzményfilm az előzetesig nem érintett meg, de az elég hatásosra sikerült, már itt is látszott, hogy Emma Stone lubickolni fog a főszerepben. Így is lett, mindenképp ő a film legerősebb pontja, és Emma Thompson is remek "főgonosz". Egész jól bemutatták a karakter motivációit és azt, hogyan lett a lányból az, aki, viszont egy kicsit repetitívvé vált számomra a végére a sok trükközés/átverés. Apróság, de ami még zavaró volt, az a soundtrack. Remekül összeválogatott, viszont nagyon zsúfolt, kb. 3 percenként váltják a dalokat, ami a minőség ellenére is már inkább volt zavaró (mintha csak azért tették volna be, hogy ez "hű, de vagány lesz majd").

 
Artemisia   2021. 06. 08.

8
A Disney végre újat mutat

Az élőszereplős remake-ek, előzményfilmek, eredettörténetek és spin-offok gyártása meglehetősen fiatal hagyomány, kb. a 2016-os A dzsungel könyve anyagi sikerére datálható az igazi fellendülése. A jól ismert klasszikusok címei azonnali garanciát je... teljes kritika»

 
qwer   2021. 12. 07.

2

Sokáig halogattam a megnézését, de meglepően jól összerakott, szórakoztató történetet sikerült összehozni az alkotóknak. Előzménytörténetként nekem kicsit sántít, ez a Szörnyella nem a 101 kiskutyából jól ismert, kegyetlen Szörnyella, legalábbis az é... több»

A film 55 616 587 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 36 030 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Ez volt az első film, amely vörös szőnyegen mutatkozott be a 2020-as koronavírus-járvány után.

(diumiu)
 

2021 augusztusában hivatalosan is bejelentették, hogy elkészül a Szörnyella 2.

(hp)
 

A film forgatását sokat halogatták, ennek egyik oka igen érdekes: 2019 júniusában kiugrott Emma Stone válla, mikor egy Spice Girls-koncert során leesett az egyik barátja válláról.

(jakedave)
 

A régebbi Szörnyella de Frászt zseniálisan megformáló Glenn Close executive producerként vesz részt a produkcióban.

(jakedave)
 

A 101 kiskutyából 1996-ban egy előszereplős mozifilm is készült (101 kiskutya), melyben Glenn Close alakította Szörnyellát. A 2021-es változatban Emma Stone-t láthatjuk a szerepben.

(hp)
 
A Disney legújabb élőszereplős filmjében előszedte az egyik leghétköznapibb gonosztevőjét, hogy eredettörténettel támogassa meg. A játékidő előrehaladtával egyenesen arányosan nyilvánvalóvá vált: Szörnyella az első, enyhén skizofrén tüneteket produkáló Disney-hercegnő. több»
 
A megvalósítás helyett az alapkoncepcióval van probléma. (...) Maga a film tényleg jól néz ki, de sokkal inkább trendi, mint érdekes. több»
 
A Szörnyella a Disney élőszereplős filmjei közül egyértelműen a jobbak táborát erősíti. Nagyon stílusos, élvezhető alkotás lett, azonban aki azt várta tőle, hogy ez lesz a Disney Jokere, az lehet, hogy kicsit csalódni fog. több»