A maffiavezérnek a legendás pisztolyra, "a mexikói"-ra fáj a foga, ezért elküldi egyik emberét, Jerryt (Brad Pitt), hogy szerezze meg az értékes fegyvert, különben elbúcsúzhat az életétől. Jerry azonban eközben magánéleti gondokkal is küzd, barátnője, Samantha (Julia Roberts) nem nézi jó szemmel, hogy barátja alvilági ügyletekbe keveredik, és ultimátumot ad neki, vagy ő, vagy a bűnözés. Mivel Jerry az életével játszik, úgy dönt, inkább nem keveredik veszekedésbe, hanem elindul Mexikóba a pisztolyért. Samantha sem jár azonban jobban, őt ugyanis elrabolják, hogy vele zsarolják meg Jerryt.
Julia Roberts és Brad Pitt filmjei között szinte megbújik ez a film. Egyféle laza munkának tűnik ez a film. Ehhez képest egész jól össze van rakva. Jó a sztori, a két főszereplőn kívül is igen nagy színészek vannak benne. A filmbe illesztett monda is... több»
Jó kis film volt szerintem, a maga módján vicces, kellemes. A sztori nekem egy egész kicsit erőltetett volt, de voltak benne jó fordulatok. Leginkább az "élvezhető" kategóriába sorolnám, ha nem is legendás filmtörténeti alkotás, abszolút nézhető, és az ember jót szórakozik. Egy mozis estének kiváló választás.
A filmben lévő tévéken részletek láthatók a Hazárd megye lordjai (Warner Bros.) és a Todo por Amor (TV Azteca) című tévésorozatokból.
(mrarizona)Szeretnéd használni a Mafab értékelését a weboldaladon?
Használd ezt a HTML-kódot »