A mexikói, a 2001-ben készült krimi-vígjáték most visszatér, hogy meghódítsa a Netflix közönségét is!

A filmben Brad Pitt és Julia Roberts mellett olyan szeretett nevek bukkannak fel, mint James Gandolfini és J.K. Simmons, aki egyébként akkor hozza a legzseniálisabbat, amikor egy jó kis fő-mellék karaktert kap, úgyhogy már csak miatta is megéri időt szánni a filmre.

A sztori

Los Angelesben egy közlekedési lámpa pirosra vált, és a képernyőn kívülről autóütközés hangjai hallatszanak. Így indul A mexikói. Majd ugrunk az időben és megismerjük Jerryt, aki egy mocskos adósságot igyekszik épp törleszteni. Azonban - ahogy az várható - elszúrja a dolgot, pedig ez lenne az utolsó megbízása...

Szóval Jerry kezdhet mindent - na jó, azért nem egészen - előlről és megszerezhet egy antik pisztolyt. Ehhez azonban Mexikóba kell utaznia. Miközben pedig próbálja kiverekedni magát a pácból, barátnője Samantha megelégeli Jerry, a szerencsétlenkedését, a sehová sem tartó kapcsolatukat és elhagyja a srácot. Persze, ha a fiúd gyanús alakoknak dolgozik és mocskos ügyekbe keveredik, akkor ez sem megy olyan egyszerűen. Erre pedig hamarosan Sam is ráébred...

Egy kis érdekesség

A forgatókönyvet eredetileg független produkcióként, nagy filmsztárok nélkül akarták megfilmesíteni. Roberts és Pitt azonban egy ideje már kerestek egy olyan projektet, amelyet együtt csinálhatnak. Aztán miután Roberts megmutatta Pittnek a projektet. úgy döntöttek, hogy megcsinálják!

Azok a bizonyos számok

A film az első helyen nyitott az észak-amerikai jegypénztáraknál, és a nyitóhétvégén 20 108 829 dollár bevételt hozott. Bár a következő héten 39 százalékkal csökkent bevétele, ez elég volt ahhoz, hogy a film még egy hétig az első helyen maradjon. Végül 147,8 millió dollárt keresett világszerte!

Kritikák

A film a Rotten Tomatoes-on 54 százalékos értékelést kapott 133 kritikustól, 5,6/10-es átlagértékeléssel. A kritikusok egybehangzó véleménye szerint: "Bár A mexikói jó kísérletet tesz az eredetiségre, nehézkesen emészthető hossza miatt kifárad. Továbbá, azok, akik Roberts és Pitt párosát várják, csalódhatnak, mivel a film nagy részében külön maradnak."

A mexikói a mafab közösségétől 65 százalékot kapott (167 szavazat alapján). Akik pedig időt szántak véleményük megírására, azok is minimum 3 csillagot adtak az alkotásnak. Bíztató. Nos, mától te is csekkolhatod!

A filmet azonnal nézheted, ha van Netflix előfizetésed. Csak kattints a mafab adatlapon található Netflix ikonra és már élvezheted is a fiatal Pitt és Roberts románcát!

64 A mexikói  (2001)

kaland | krimi | romantikus | vígjáték

A maffiavezérnek a legendás pisztolyra, "a mexikói"-ra fáj a foga, ezért elküldi egyik emberét, Jerryt (Brad Pitt), hogy szerezze meg az értékes fegyvert, különben elbúcsúzhat... több»