75 Aquaman  (2018)

A GQ nevű ausztrál férfimagazin idén 24. alkalommal bocsátotta szavazásra, ki legyen az év embere. Az eredményen a győztest is meglepte.

Nem más, mint a DC-s Aquaman sztárja, Jason Momoa került a dobogó legfelső fokára, akiről köztudott, hogy rendíthetetlen környezetvédelmi aktivista. A színész az Instagramon osztotta meg a hírt rajongóival:

„Sokként ért, mikor megtudtam, hogy én leszek az év embere. Bízom benne, ez annak is szól, hogy megszállottan küzdök azért, hogy az egyszer használatos műanyagok tűnjenek el az életünkből és, hogy ne telepíthessenek megfigyelő teleszkópot Hawaii egyik kiemelkedően szent helyére.”

Momoa bízik benne, hogy a díj segíti őt a környezetért folytatott küzdelmeiben. Ő az egyik zászlóvivője a hawaii Manua Kea hegyre telepítendő teleszkóp elleni harcnak; küldetését annyira komolyan gondolja, hogy akár a forgatásról is hajlandó lemaradni az ügy érdekében. „Bocsi Warner Bros, most épp nem tudjuk forgatni az Aquaman 2-t, mert épp egy markológép akar eltaposni engem, és tönkretenni az őslakosok földjeit” – írta egy következő posztjában.

Szerencsére nincs egyedül az építkezések elleni harcban, vele tart Dwayne Johnson, A szikla is, aki a DC univerzumban is megjelenik a közeljövőben. „Ez a teleszkóp sokkal nagyobb, mint az előzetes tervekben szerepelt. Értsék meg, itt emberekről és emberi szívekről van szó, amelyeket épp összetörni készülnek. Úgy vélem, ha egy ilyen katasztrófa közeleg, kötelességünk fellépni ellene. Legyünk előrelátók, legyünk empatikusak, és mindig az embertársainkat tartsuk szem előtt” – nyilatkozta Johnson kiállásukról.