2019.12.02   szerző: qwer   hozzászólások: 0

Újra bebizonyosodott, hogy egy jó ügy érdekében képesek összefogni az emberek. 2019. december 19-én lesz a Star Wars: Skywalker kora bemutatója, a Disney ügyvezető igazgatójának köszönhetően azonban egy haldokló férfi három héttel a premier előtt láthatta a trilógia befejező részét.

Az volt az utolsó kívánsága, hogy láthassa a Star Wars IX-et, a Disney teljesítette

A Hampshire-i Rowans Hospice november 26-án kért segítséget egy tweetben, melyben tudatták, hogy van egy előrehaladott állapotban lévő rákos betegük, akinek az az utolsó kívánsága, hogy a fiával együtt megnézhesse a filmet. Sajnos kicsi rá az esély, hogy a férfi még életben lesz a premier napján.

„Ha ismernek bárkit, aki segíthet megvalósítani betegünk kérését, tudassák velünk!” – áll a posztban. Több ezer együttérző osztotta meg a tweetet, ami eljutott a Disney ügyvezetőjéhez, Bob Igerhez is. „Beszéljük meg a szükséges részleteket, és mindenképp megpróbálok valamit tenni az ügy érdekében” – válaszolta.

November 28-án, amikor az Egyesült Államokban épp a Hálaadás napját ünnepelték, jó hírekkel jelentkezett; a Disney beleegyezett, hogy a beteg férfi és családja megnézhesse a filmet. „Az erő legyen veled, az erő legyen mindannyiunkkal!” – ezzel a stílusos jókívánsággal fejezte be bejegyzését.

Másnap az intézmény alkalmazottai örömmel számoltak be a fejleményekről: „Ma reggel felkeresett minket egy Jonathan nevű, kedves férfi a Disney-től. Egy laptopot hozott magával, rajta egy nagyon fontos filmmel. Különleges betegünk épp a Skywalker korát nézi a fiával.” A nagy napon a kórház Star Wars témájú partit is rendezett a férfi tiszteletére, aki egy egymillió fontos nyereményhez hasonlította az élményt, melyben része lehetett.

A Star Wars: Skywalker kora 2019. december 19-én érkezik a mozikba.