Most néztem meg második alkalommal, és bár az első alkalommal párszor elaludtam rajta, most próbáltam végig figyelni, és jobban belemerülni a részletekbe. Az igazat megvallva, a film tempója még mindig nagyon lassúnak tűnt számomra. Sok jelenet túlságosan elnyúlt, mintha mindenáron erőltetni akarták volna a mélységet és komolyságot, de ezzel néha elveszett a lendület, ami miatt nehezen tudtam teljesen lekötni magam.
Az egész film kifejezetten sötét és nyomasztó volt, nemcsak a látvány, hanem az események alaphangja is. Az állandó eső, a szürkeség és a karakterek feszült viszonya teljes mértékben meghatározta a cselekményt. Ez persze illik Batman világához, de néha úgy éreztem, hogy már túlterhelővé válik, és jól jött volna valami könnyedebb pillanat vagy egy kis oldottság.
Viszont kifejezetten tetszett az a megközelítés, hogy egy fiatal, még tapasztalatlan Batmant mutattak be, aki nem a tökéletes hős szerepében tündököl, hanem küzd önmagával és a helyzettel. Ez az éretlenség, a vívódás egy sokkal emberibb oldalát adta a karakternek, ami izgalmasabbá és hitelesebbé tette.
Összességében vegyes érzéseim vannak. Látványos és kidolgozott alkotás, de a lassú tempó és a folytonos komorság miatt nehezen tudtam igazán élvezni. Ugyanakkor a fiatal Batman új, friss perspektívája mindenképpen érdekes irányt mutatott a karakter számára.
Most néztem meg második alkalommal, és bár az első alkalommal párszor elaludtam rajta, most próbáltam végig figyelni, és jobban belemerülni a részletekbe. Az igazat megvallva, a film tempója még mindig nagyon lassúnak tűnt számomra. Sok jelenet túlságosan elnyúlt, mintha mindenáron erőltetni akarták volna a mélységet és komolyságot, de ezzel néha elveszett a lendület, ami miatt nehezen tudtam teljesen lekötni magam. Az egész film kifejezetten sötét és nyomasztó volt, nemcsak a látvány, hanem az események alaphangja is. Az állandó eső, a szürkeség és a karakterek feszült viszonya teljes mértékben meghatározta a cselekményt. Ez persze illik Batman világához, de néha úgy éreztem, hogy már túlterhelővé válik, és jól jött volna valami könnyedebb pillanat vagy egy kis oldottság. Viszont kifejezetten tetszett az a megközelítés, hogy egy fiatal, még tapasztalatlan Batmant mutattak be, aki nem a tökéletes hős szerepében tündököl, hanem küzd önmagával és a helyzettel. Ez az éretlenség, a vívódás egy sokkal emberibb oldalát adta a karakternek, ami izgalmasabbá és hitelesebbé tette. Összességében vegyes érzéseim vannak. Látványos és kidolgozott alkotás, de a lassú tempó és a folytonos komorság miatt nehezen tudtam igazán élvezni. Ugyanakkor a fiatal Batman új, friss perspektívája mindenképpen érdekes irányt mutatott a karakter számára.