60% 88 szavazat
A spártai

A spártai

Spartan
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
16
Szereplők (16)
8
Képek (8)
1
Videók (1)
2
Érdekességek (2)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Robert Scott különleges ügynök küldetése, hogy megtalálja az elnök elrabolt lányát, mielőtt a dolog kipattanna és a sajtó tudomására jutna. Ezúttal a Szövetségiek és a CIA együttműködésével Scott felderít egy bűnszövetkezetet, ami prostitúcióra kényszeríti az elrabolt lányokat és aminek köze lehet az elnök lányához is... vagy csak az első nyoma egy életveszélyes összeesküvésnek, aminek a szálai a legfelsőbb szintekre vezetnek.

Rendező: David Mamet
Író: David Mamet
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Németország
Premier (HU): 2006.03.08.
Derek Luke
Val Kilmer
Derek Luke
Ed O'Neill
William H. Macy
Val Kilmer
Derek Luke
Val Kilmer
Tia Texada
William H. Macy
Val Kilmer
Derek Luke
 
2022.03.27 Anuika

legújabb vélemény

Követhetetlen események

A forgatókönyvíróként kétszeresen Oscar-díjra jelölt David Mamet írta és rendezte is ezt a Val Kilmer főszereplésével készült akcióthrillert. A történet nagy vonalakban annyi, hogy főhősünk keres egy lányt, akit mások nem akarnak megtalálni. Van itt háborús összeesküvés, politikai szálak, ahogy nyomozás és akciók is. A spártai egy komor hangulatú és gondolkodásra késztető film. Erre azonban azért van szükség, mert a sztoriban több homályos folt van, mint Kennedy meggyilkolása körül. A nagy titkolózások során senkiről nem derül ki semmi konkrétum. Nem tudjuk meg, ki kicsoda, így igazán izgulni sem lehet a szereplőkért vagy a fordulatok során, mert az összképet szinte lehetetlen átlátni egészében. A lezárásra nagyjából kitisztuló kép viszont egy olyan ellentmondásos és nyakatekert történetet feltételez, ami helyett egy faék egyszerűségű kis narratívát láthattunk, ami során csak kapkodjuk a fejünket. A spártai sajnos sokkal inkább zavaros, mint rejtélyes. A feszült nyomozásból így elég rövid távon lesz sajnos bosszantó idegeskedés.

2
 
2017.05.17 Rajkó

Ritka a jó akció-krimi, ami ugyan mert és tud a műfaj adta klisékkel jól dolgozni. Ez a film képes rá, egyáltalán nem unalmas, ugyanakkor agyatlan se. Jól kimunkált, precíz forgatókönyv, izgalmas történet és remek színészi alakítások. Több nem is kel... Több

0
 
2017.01.25 trinagl

Nagyon élvezetes és izgalmas film. Csakis ajánlani tudom. Val Kilmer parádésan játszik, hihetetlen mennyi életet tud vinni ebbe az egysíkú karakterbe! A film képi világa nem annyira nyomasztó, mint elsőre hittem, jó színekkel és jól megkomponált felvételekkel operál.

0

A film összbevétele 4 434 432 dollár volt (imdb.com).

#1
 

A Warner Bros stúdió 230. forgalmazott filmje.Szerző: mamiéstöti2

#2