2021.06.10 13:31 Harper Olvasottság: 182x
3

Greenland - átélhető világvége izgalmak

A járvány előtti utolsó film volt, amit még moziban láttam, mégpedig tavaly októberben. Viszont most pár napja újra "elővettem", és megállapítottam, hogy megint tudott izgalmakat okozni számomra. Bár a téma elcsépeltnek tűnik – hiszen megint egy üstökös becsapódása fenyegeti a Földet, és ezúttal is egy család menekülését követhetjük nyomon (akárcsak mondjuk a 2012-ben vagy a Holnaputánban) –, annyi érzelmet kapunk Gerard Butler és a gyönyörű Morena Baccarin révén, hogy még ez a kissé avítt sztori is érdekessé, izgalmassá válik.

Azon kapjuk magunkat, hogy a főhősökért szorítunk, és átéljük a félelmeiket is. Kiderül: Greenland, azaz Grönland szigete a megmenekülést jelenti a kiválasztott kevesek számára, és mindazoknak, akik önerőből képesek eljutni oda. Így tesz John és Allison is, akiknek bár megromlott a házassága, a sok megpróbáltatás most újra esélyt ad egy kibékülésre. Ez természetesen be is következik, a sok közös izgalom összehozza őket.

Greenland - átélhető világvége izgalmak

Közben kapunk autós meneküléseket, verekedést, aszteroida becsapódásokat és szerelmet, mely csak a halál közelségében teljesedik ki. Morena Baccarinről kiderül, hogy nem csupán gyönyörű nő, hanem a színészi játéka is kiemelkedő (bár ez számomra a Deadpool, a Spy és a Homeland utána eleve nem volt kérdéses). Butler a sok gagyi filmje után most egy kicsit magasabb érzelmi szintet hoz, hiszen egy családját féltő, feleségéért mindenre kész és találékony építészt kell alakítania (és végre nem egy kommandóst, aki előbb lő, és utána kérdez).

A Greenland egy olyan izgalomorgia és adrenalinbomba, mely a műfajhoz mérten rengeteg érzelmet is kínál a nézőinek. Átérezhetjük, milyen, ha szeretteink elvesztése fenyeget egy menekülés közben, milyen az, amikor az égből halálos fenyegetésként hullanak alá lángoló sziklák, és mennyire tud kétségbeesni az, aki egy globális katasztrófából próbálja a családját kimenekíteni. Nekem bejött mindez, és jól elvoltam ezzel a filmmel azzal együtt is, hogy nem az évszázad filmes alkotása, és valószínűleg Oscarra sem igen van esélye a készítőknek.

Ajánlani tudom viszont a katasztrófafilm kedvelőknek, akciófanoknak és az érzelmes sztorik kedvelőinek. Nálam a Greenland saját műfajában a jobbak közé sorolódik, és erős 70-75% -ot kap. Újranézős egyértelműen.

akció | dráma | katasztrófafilm | thriller

Egy magánéleti válságba jutott házaspárnak és fiuknak biztos helyre kell menekülniük a Földet és az egész emberiséget fenyegető meteoreső miatt. A világ kormányai... több»

3