Játssz egy Huawei MediaPad T3-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  
86

Kojot

(Kojot)
Kojot
 
Deku  2017. 08. 30.

Számítottam arra, hogy ez a film ilyen lesz de ez nem volt kedvelhető. Nem tetszett a történet, eléggé sablonszerű, a színészek is nagyon korlátoltak lettek. Túl sok volt a negatív ebben.

 
varjú  2017. 03. 02.

Nem tudok olyan kommentárt megfogalmazni, ami kicsit is sablonos jelzőkkel illethetné ezt a filmet. Szerintem az első olyan, igazán őszinte film, magyar rendezőtől, ami talán el tudott szakadni a megfelelési kényszertől a munkálatok közben. Sem nem túzott, sem nem művészkedett felelslegesen. Legalábbis ez jött le. Amúgy nem tudok semmit sem hozzáfűzni. Szerintem szinte zseniálisa leír egyfajta valóságot. Sajnos.

 
balu1899  2018. 02. 13.

Nem értek a filmekhez, és nem vagyok túl jó véleménnyel a magyar filmekről. Most, viszont úgy látom van remény. Ez a film tökéletes. Amennyire egy film tökéletes lehet. Kostyál Márk lenyúl a néző torkán és megmarkolja a zsigereit, és a vége főcím után sem ereszti. Az a helyzet, hogy egy napja láttam, aludtam rá egyet, de még mindig nem ereszt. Olyan atavisztikus és zsigeri mélységben ragadja meg az emberi lelket, ami miatt érthető a mellőzése. És itt nem Mészáros Lőrincekről és a helyi disznófejűekről van szó, szerintem, hanem annál jóval-jóval többről: a magyar néplélekről, ami elementáris erővel tör elő a nézőben. Nekem, ha véres és csontropogós jelenetet látok egy filmben, fordul egyet a gyomrom és elfordítom a fejem. Most nem ez történt egyik verekedős jelenetnél sem, hanem ökölbe szorult a kezem és lendült a lábam, pedig nem vagyok egy vérnősző barom. Ebben a filmben semmi nem öncélú. Jó rendezés, jó színészek, jó zene, jó képek. Jó film.

 
padisah  2018. 02. 09.

Azért tetszett a film ennyire, mert végre rátapintott a korszellem férfi-perspektívájára. Illetve azokra a dolgokra amelyek a kor, és a hely férfi-életmódjából annyira hiányzik. Arra vagyunk kondícionálva hogy megfeleljünk, miközben belülről arra vagyunk kódolva hogy harcoljunk, és ez a kettő feloldhatatlanul ellentmond egymásnak. Egyúttal remek ellenpont a feminista-balos értékrendeknek amitől amúgy harsog a média, még itt is, annak ellenére hogy a kormányunk nem épp ezen értékek zászlóvivője.

 
metzo  2017. 03. 20.

Kiváló magyar film! Egy percig se unatkoztam. Végre jó párbeszédek és jól megcsinált akció jelenetek.

VOX.hu - Kojot
A legbrutálisabb magyar film, amit láttunk, de aligha dicsőség ez a Kojotnak. 45/100
Smoking Barrels: Kojot
A Kojot egy szikár, karcos, a hazai viszonyokra szabott western, már a sokadik olyan magyar produkció az utóbbi időben, amelyhez nem az itthoni vagy a külföldi kliséket keresve kell közelítenünk. Részben azért is, mert vérprofi megoldásait látva eszünkbe sem fog jutni a hazai filmeknek fenntartott "ezen a szinten végül is jó" lesajnáló mentalitás, de főképp azért, mert Kostyál Márk messze túlmegy ezeken a felszínen megragadható elemeken, egy sokrétű, tartalmas és lenyűgöző alkotást teremtve. 9/10
24.hu - Mészáros Lőrinccel nem lehet packázni, mert ráfaragsz
Nehéz nem észrevenni a politikai áthallásokat Kostyál Márk első filmjében, a Kojotban, de nemcsak ezért jó film. Kritika.
 

A rendező szándékosan válogatott kevésbé ismert színészeket, többek közt határon túli magyarokat, hogy sokkal autentikusabb legyen a magyar vidéken játszódó film hangulata.

(KaTuS55)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.