Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
28
Szereplők
19
Vélemények
35
Képek
7
Videók
Kojot
 
BoBamburg   2018. 10. 04.

legújabb vélemény

Na ilyen egy dögös és feszes magyar akció/thriller/dráma kombó. Megvan benne a hazai filmek sajátos lassú tempója, ennek ellenére végig leköti a nézőt, mert van egy olyan erős atmoszférája, hogy egy percig se hagyja unatkozni a nézőt. Párbeszédek, dumák és a beszólások zseniálisak, történet tökéletes, karakterek szintúgy. Úgyhogy végre egy minőségi és szórakoztató magyar film.

 
Diesel   2018. 03. 12.

Egyre színvonalasabb magyar filmek készülnek mostanában. Igazi minőségi film!! Rettentően részletes és pontos. Ez a film attól olyan jó hogy teljes mértékben "valóságszagú". Nincsenek benne túlzások, túl játszott szerepek ez egy az egyben a 100% Real. Magyarország jelenkori társadalomkritikája is lehetne. Már a film elején is egy részletes bemutatót kapunk egy átlagos minden napról. Közúti dugók, kötekedő motoros, szegénység stb. A film végig egy érzelmi sokkban feszültségben tart minket nézőket. Akinek nem tetszett a film az nem értette meg hogy valójában miről is szólt. Ne csak nézzünk hanem lássunk is! A film színvonalát emeli még maga a történet ami valljuk be bármelyikünkkel megtörténhetne. A főszereplő hihetetlen karakterfejlődésen megy keresztül. Szépen fokozatosan gyülemlik benne a harag a düh és láthatjuk hogy a visszahúzódó félénk ember hogyan válik határozottá és legyőzhetetlenné. A színészek játéka kiváló. A filmnek van egy hangulata. A vidéki esküvő, a helyi kocsma, a táj mind mind olyan elemek amelyek emelik a film hitelességét. Amit mindenképpen kiemelnék hogy a zenei effektek, teljes mértékben az adott jelenet érzelmi hullámához kapcsolódnak. Ez által még nagyobb feszültségben tartott a film. Számomra nagyon nagy pozitívum volt az egész és nagyon örülök neki hogy ez egy magyar film. Büszke vagyok rá mert nagyon jól sikerült! Határozottan ajánlom, érdemes megnézni.


 
Minka   2018. 03. 12.

Nagyon, nagyon, nagyon sajnálom, hogy nem azt adta ez a film, amit vártam tőle, mert nagyon kíváncsi voltam már rá, de valahogy mégsem tudtam magam átadni a "flow"-nak, hiába próbálkoztam... Sőt inkább kényelmetlenül éreztem magam, mert egyetlen szereplő sem fogott meg, a főszereplő pedig egyenesen ellenszenves volt, ami miatt nem tudtam átérezni azt a fajta igazságtalanságot, ami vele történt. Hiteltelennek érzem a "főhőst" abból a szempontból, hogy egyszerre akar a családi örökséghez foggal-körömmel ragaszkodni, miközben a (még élő) családját és a szeretteit tökéletesen semmibe veszi... Ez így nekem egy egyszerű férfias kakaskodás volt a filmvásznon, illetve a "kinek nagyobb" tipikus esete, ami a világon semmire nem vezet, nem mutat meg értékeket, csak a puszta egymásnak feszülést a semmiért... Valahogy nem a "jó és a rossz" harcát éreztem a sztoriban, hanem, hogy azt akarja velem valaki elhitetni- minden áron és minden eszközzel-, hogy a sablonos, felszínes és éretlen viselkedésű férfiak agresszív és frusztrált egymásnak feszülése az igazi dicsőség, ha a családi becsület megőrzéséről van szó. Na ne már!!! Abba már bele se megyek, hogy a női karakterek mennyire egysíkúak voltak és szinte már fájt nézni azt a fajta leegyszerűsített női mintát, amit a főszereplő nő hozott. A verekedős jelenetek profik, és magyarországi viszonylatban tényleg nem egy átlagos fimről van szó, viszont a hiányérzet megmaradt utána, ami egy jó film esetében fel se merülhet!

 
Deku   2017. 08. 30.

Számítottam arra, hogy ez a film ilyen lesz de ez nem volt kedvelhető. Nem tetszett a történet, eléggé sablonszerű, a színészek is nagyon korlátoltak lettek. Túl sok volt a negatív ebben.

 
HercegPeter   2018. 06. 26.

Ez aztán igen! Ez komoly volt! Hogy lehet, hogy eddig nem hallottam erről a filmről? Már a nyitójelenet is igen erős ahogy aztán szinte az összes többi is. A film hangulata változó (hol vidámabb, hol komolyabb), de a színvonala végig magas. Kicsit westernes beütése van, de a dráma és a thriller az, ami a legjobban leírja a filmet. Nagyon életszagú. Ilyen valóságos magyar filmet talán még sosem láttam. Még napokkal később is a hatása alatt vagyok. Sokat gondolkodok, elmélkedek ezen a történeten és a karaktereken. Nem tudom mennyire értelmes, ha azt mondom, hogy ez egy nagyon magyar film. De nem csak a komoly részek miatt. Például ott vannak a munkások az elején, akik azért szórakoztatóak, mert valódiak. Aztán ott van Lajosunk, akit egyszerűen nem lehet nem szeretni még az esküvői malőr ellenére sem. Az is tetszik, hogy sok, kevésbé vagy egyáltalán nem ismert színésszel is ilyen produkciót tudtak nyújtani. Tökéletesen alakítottak. Meg merem kockáztatni, hogy ezt a sztárok sem tudnák jobban csinálni. Aztán ott van a rendező Kostyál Márk, aki első alkalomra egy ilyen szenzációs alkotást rittyentett össze. Komoly karaterfejlődés figyelhető meg a két szembenálló férfi esetében. A bunyók jól kidolgozottak, jók a párbeszédek és a zenék is, de a film legnagyobb fegyvere az atmoszférája. Az a feszült légkör, ami végigkíséri a filmet és ott bujkál a vidámabb jeleneteknél is, hiszen egy pillanat alatt vált kedves, vidám hangvételről komoly drámába (például az esküvőn, vagy mikor a két nagy marha megjelenik a telken). Nem tudok egyet érteni a negatív véleményekkel és az itteni értékelést is nagyon kevésnek tartom. Jó látni, hogy fejlődik a magyar filmgyártás. Most mondok ilyet először, de sajnálom, hogy nem lehet 6 csillagot adni.

 
A legbrutálisabb magyar film, amit láttunk, de aligha dicsőség ez a Kojotnak. 45/100 több»
 
A Kojot egy szikár, karcos, a hazai viszonyokra szabott western, már a sokadik olyan magyar produkció az utóbbi időben, amelyhez nem az itthoni vagy a külföldi kliséket keresve kell közelítenünk. Részben azért is, mert vérprofi megoldásait látva eszünkbe sem fog jutni a hazai filmeknek fenntartott "ezen a szinten végül is jó" lesajnáló mentalitás, de főképp azért, mert Kostyál Márk messze túlmegy ezeken a felszínen megragadható elemeken, egy sokrétű, tartalmas és lenyűgöző alkotást teremtve. 9/10 több»
 
Nehéz nem észrevenni a politikai áthallásokat Kostyál Márk első filmjében, a Kojotban, de nemcsak ezért jó film. Kritika. több»

A film 2 373 010 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 2 173 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A rendező szándékosan válogatott kevésbé ismert színészeket, többek közt határon túli magyarokat, hogy sokkal autentikusabb legyen a magyar vidéken játszódó film hangulata.

(KaTuS55)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.