Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
84%

Nincs gonosz (2020)

Sheytan vojud nadarad
Filmadatlap
 
23
Szereplők
4
Vélemények
12
Képek
2
Videók
 
Sonny   2020. 09. 16.

legújabb vélemény

0

Hú, nem is tudom, hol fogjak hozzá. Ez a négy sztori nagyon kemény, és hihetetlen, hogy ilyesmi ma még létezik. Ilyenkor vagyok hálás, hogy nem ilyen rendszerbe születtem... Megrázó, nem is találom a szavakat. Fontos film, amit minél többeknek látnia kéne!

 
Bálint   2020. 02. 23.

0

Megindító és sokkoló, ez a két jelző jut az elsőre az eszembe a Nincs gonosz-ról. Nem tudom eldönteni, hogy hogyan értékeljem a látottakat, de azt tudom, hogy nem bántam meg.


 
Nelli   2019. 07. 29.

0

Értem én a film fontosságát, de az ennyire depresszív mozikkal engem ki lehet kergetni a világból. Néhol egy picit lehetett volna lazítani, mert a nézhetőség is szempont, nem?

 
Gwen_mot   2019. 05. 20.

0

Nem egy könnyű vasárnap délutáni program, de higgyétek el, hogy megéri. Nálam határozottan ott a helye az év(tized?) legjobbjai közt. Jól belenyúl a belsődbe, megfog, leköti a figyelmed, és a végén sem ereszt.

Galéria (12)

Videók (2)

A film összbevétele 3 928 dollár volt (imdb.com).

 

Miután 2011-ben két díjat nyert a Cannes-i Filmfesztiválon, a film rendezőjét, az iráni ellenzékkel szimpatizáló Mohammad Rasoulofot hat év börtönre ítélték, és húsz évre eltiltották a filmkészítéstől. Később mindkét ítéletet felfüggesztették a hatóságok.

(hp)
 

A Nincs gonosz elnyerte a 2020-as Berlinalén az Ökumenikus Zsűri Díját.

(hp)
 

A film a 2020-as Berlini Filmfesztiválon elnyerte az Arany Medve-díjat, azonban a díjat nem vehette át személyesen a rendező, Mohammad Rasoulof, ugyanis az iráni hatóságoktól nem kapott engedélyt az utazásra. Az elismerést a lánya vette át helyette.

(hp)
 

A Nincs gonosz a harmadik iráni film, mely elnyerte a Berlini Filmfesztivál fődíját (Nader és Simin - Egy elválás története - 2011, Taxi Teherán - 2015).

(hp)
 

A Nincs gonosz Baran Rasoulof első filmje.

(hp)
 
A halálbüntetés, az „ember a törvény által felhatalmazott élet és halál ura” tematikája (kimondva vagy kimondatlanul) sokakat foglalkoztat. Nyilván nehéz téma, és az egyik legfőbb ellenérv (senkit sem szabad elpusztítani, minden ember értékes) filmes hangoztatása könnyen átcsúszhat giccsbe és hazugságba. Mohammad Rasoulof rendező-forgatókönyvíró sokkal érzékenyebben és intelligensebben közelíti meg a tárgykört Nincs gonosz címet viselő filmjében. több»
 
Nincs gonosz első fele zseniális, a második pedig ennek fényében csak lehengerlő. több»
 
A Nincs gonosz könnyen válhatna politikai pamfletté, de Rasoulof képes arra, amire Stanley Kramer, Ken Loach vagy Costa Gavras is: hogy olyan művészi vízióba csomagolja nagyon is határozott állásfoglalását a világról, amelytől az nem aktivizmusnak, hanem a filmművészet jelentős teljesítményének hathat. több»