2022.05.25 18:25 Yosihiro Olvasottság: 596x
12

Ez tényleg Top lett!

Volt szerencsém megtekinteni ezt a filmet, és leírhatom a véleményem itt, a mafab.hu-n, amit meg is köszönök. Remek élményben volt részem! Röviden annyi, hogy egy olyan folytatást kaptam, amit a filmvilágban ritkán kapunk meg egy régi mozifilm folytatásától. Minden ízében ott van az a feeling, amit az első rész adott: a zene, a képkockák és a színészek is. Már a film elején Tom Cruise bevezetője is azt sugallja, hogy egy olyan alkotást tesznek le az asztalra, ami nem mindennapi.

Nézzük sorban. A történet folytatása jónak mondható, de aki nem látta az első részt, az kicsit elgondolkozhat egyes jeleneteknél. A film történetvezetése simán indul, majd kicsit leviszik a hangsúlyt, hogy a végére beleerősítsenek, és egy csattanóval le is zárják. A szereplők csak adni tudnak a forgatókönyvhöz és az sokat nyom a latba, hogy nem játszák túl a szerepüket. Azt érezhetjük, hogy lazán, könnyedén, szinte magukat adják. A hangi és képi effektek a kornak megfelelőek, nagyon jók lettek. Ez a film nálam kiérdemelte az öt csillagot.

Ez tényleg Top lett!

Az érzés, ami az első rész után volt bennem, az valóban folytatódott itt a másodikban. Nemcsak a zenék és az ismétlések, hanem az új események és történések is. Ami ezt megkoronázta, az az érzelmek megjelenítése volt, és nem csak a szerelem, romantika (bár ebbe most annyira nem mentek bele), hanem a dráma és az emberi jellemvonások megjelenítése, ami szinte természetesnek tűnt, és ez az, ami sok filmből hiányzik.

A sztárok közöttük Tom Cruise igazán nagyot tett le az asztalra, hiszen még így is tudta hozni azt a színvonalat, amit elvártunk tőle. A többi szereplő hozzá igazodva, szinte egy hullámhosszon adták a játékukat ehhez alkotáshoz. A zene mellett nem lehet elmenni csak úgy, hiszen szinte minden zeneszámot áthoztak az első részből, ami nemhogy retrónak tűnt, de megállja a helyét még most is. A rendezés és a fényképezés nagyon magas szintjét láthattuk eben a filmben, a kor technikájának jóvoltából, ez remek lett. A másik pozitívum, a humoros, vicces beszólások, amik olyan pluszt adnak a filmnek, hogy nem hagyja leülni azt. Ezekben a pillanatokban nemcsak retró-hangulatot hanem valami újat is kapunk. Nem erőltetik túl a romantikát, a szerelmet, de valahol mégis érzékeltetik, mennyire fontos egy kapcsolat, család, gyermek.

Én mindent megkaptam ettől a filmtől, amit vártam, és az új szereplőkkel akár a folytatás gondolatával is eljátszanék. Csak ajánlani tudom mindenki számára, de előtte érdemes megtekinteni az első részt. Üdv, Yosi.

akció | dráma

SkyShowtime (2023.02.14.)

A légierőnél töltött három évtizednyi szolgálat után Pete "Maverick" Mitchell (Tom Cruise) tesztpilótaként folytatja karrierjét. Nem akarja, hogy kitüntetésben részesítsék,... több»

12