Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
78%

Top Gun (1986)

Top Gun
Filmadatlap
 
31
Szereplők
23
Vélemények
10
Képek
3
Videók

Galéria (10)

Videók (3)

 
BoBamburg   2023. 03. 18.

legújabb vélemény

0

Ez a film, bármennyire is kultikus, nekem tökre kimaradt eddig, valahogy sose érdekelt annyira, hogy nekiálljak megnézni. Most pótoltam, de különösebben nem hatott meg, nem rossz film, de számomra semmi extra.

 
Sabnock Sanatory   2020. 12. 13.

4

Ez a film egyszerűen rossz. Csöpögős és nyálas, semmitmondó mozi. Ki a legény a gáton? Sajnos az itt szereplők közül senki, és ez tény.

 
Klauka89   2022. 04. 02.

3

Egy barátom unszolására néztem meg, merthogy van-e annál cikibb, mint hogy 33 évesen nem láttam a Top Gunt, és amúgy is, nézzük már meg moziban a második részt. Na, én biztos meg nem nézem moziban ennek a folytatását! Még ezt se bírtam végignézni, eg... több»

1
 
rbernadett   2015. 09. 11.

2

SPOILER! Az öntörvényű fiú beleszeret a dögös tanárába, majd természetesen egy tragédia miatt eldobna mindent magától, amiért él, csak, mert önmagát vádolja valami miatt, amiről nem tehet. Ja és természetesen kell egy ellenség, aki először nem szimp... több»

 
dandelion1983   2022. 04. 16.

2

Gyermekkoromban láttam többször is ezt a filmet, akkor nem nagyon volt választásunk, azt néztük, amit a tévében adtak. Úgy emlékszem, akkor tetszett. Most felnőtt fejjel néztem meg újra, és iszonyatosan nagy csalódás volt. Tény, hogy Tom Cruise-t nag... több»

 
Dorkateo   2021. 11. 18.

1

Tudom, hogy US Army propagandafilm. Tudom, hogy a történet kb. nulla. Mégis, Tony Scott tud valamit, amit sok rendező nem: mesélni, nézhetően, élvezetesen. Amúgy ki emlékezett arra, hogy ebben a fimben játszik Tim Robbins és Meg Ryan is?

 
Norbert93   2019. 07. 06.

1
Tom Gun, a legvagányabb élő ember

A film körülbelül az összes stílusbeli sablont és toposzt felvonultatja, ám de csinálja ezt olyan jól, hogy egy idézhető kultfilm vált belőle. Nekem túlságosan nem adta vissza ezt az egészet, gyakorlatilag a film teljes játékideje azzal telik el, hogy bemutassa, Tom Cruise mekkora vagány, mennyire tökös, mennyire szívtipró. Jeleneteiben és karaktereiben is csak a hatásvadászatot és a sablonözönt véltem felfedezni, ennek ellenére nem untatott a film, de az is túlzás, hogy annyira tetszett volna.

A film összbevétele 356 830 601 dollár volt (imdb.com).

 

A filmet kiválasztották a Cinema 52 nevű projekthez, ami abból áll, hogy 52-szer megnézik a filmet, és olyan részleteket figyelnek meg benne, amiket eddig még senki nem vett észre (pl. hányszor pislog Tom Cruise).

(ArpiHajdu és Réci)
 

Cruise ezzel a filmmel vált közismertté.

(HE7EDIK)
 

Val Kilmer eredetileg nem akart szerepelni a filmben.

(HE7EDIK)
 

Scott hatására választották be McGillist a filmbe.

(HE7EDIK)
 

Több millió dollárt kell fizetnie annak, aki idéz Tony Scott filmjéből.

(HE7EDIK)