70% 54 szavazat
Dermesztő mélység

Dermesztő mélység

Djúpið
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
20
Szereplők (20)
6
Képek (6)
1
Videók (1)
1
Érdekességek (1)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

A fagyos Izlandon halászattal foglalkozik a férfiak zöme. Egy jeges téli napon egy halászhajó a szokásos fogás reményében fut ki a kikötőből. A hajó azonban egy baleset következtében elsüllyed, a legénység pedig a fagyos hullámok között találja magát. A mínuszokban az emberek számára reménytelen a túlélés, egyiküknek mégis sikerül órákon keresztül életben maradnia és kijutnia a szárazföldre. A valószínűtlen túlélést előbb ünneplik a helyiek, majd mind többen furcsállják a csodát. Az egyszerű halásznak pedig egyszerre kell szembenéznie a média figyelmével, az áldozatok családjaival, valamint a tudósok érdeklődésével.

Ország: Izland
Premier (HU): 2013.11.07.
 
2022.10.24 Interfectorem Sabnock

legújabb vélemény

Dermesztően zseniális!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Imádom a hideg északot, és az ilyen, és ehhez hasonló témájú filmeket. De hiszen lássuk, mit néztem oly csendesen, és kissé megrendülve? Bár Izland egy kicsit sem unalmas hely, mégis kifejezetten keveset szerepel a sajtóban. Az utóbbi években először... Teljes kritika

1
2
 
2015.05.23 inemeth

Minimális a történet, mégis zseniális a film. Töményen az életről szól, annak végső mélységeiről, hétköznapi csomagolásban. Megragadó film, ami rendesen hat az érzelmeinkre.

1
1

A film összbevétele 713 108 dollár volt (imdb.com).

#1