Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
79%

Elvis (2022)

Elvis
Filmadatlap
 
31
Szereplők
26
Vélemények
31
Képek
5
Videók
Elvis

Galéria (31)

Austin Butler
Tom Hanks
Austin Butler
Austin Butler
Austin Butler
Austin Butler
Austin Butler
Austin Butler
Olivia DeJonge
Austin Butler
Tom Hanks
Olivia DeJonge
Austin Butler
Richard Roxburgh
Austin Butler
Austin Butler
Helen Thomson
Yola
Tom Hanks
Austin Butler
Austin Butler
Kelvin Harrison
Tom Hanks
Austin Butler
Austin Butler
Helen Thomson
Tom Hanks
Richard Roxburgh
Natasha Bassett
Alton Mason
Shonka Dukureh
Austin Butler
Tom Hanks
Austin Butler
Austin Butler
Austin Butler
Austin Butler
Austin Butler
Tom Hanks

Videók (5)

 
MP170506   2023. 02. 03.

legújabb vélemény

0

Austin Butler előtt emel kalapom, nagyon jól hozta a karakterét. Pesze Hanks is, de tőle mást nem is várhatunk. Nem Elvis van a középpontban, de szerintem így is egy remek film lett.

 
Crystaldeer   2022. 09. 04.

a nap véleménye

0
nem lett rossz!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Hú, de nehéz véleményt írni erről a filmről. Hezitáltam, hogy megadjam-e az 5 csillagot, vagy legyen "csak" 4-es, azaz a jó kategóriás... végül ennél maradtam, mert én úgy gondolom, hogy a zseniálishoz még hiányzott volna valami, de igazából több, mi... teljes kritika»

 
Harper   2022. 06. 26.

a nap véleménye

13
Csináltak egy Elvis filmet, ahol Elvis másodhegedűs

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Nagyon nagy kihagyott lehetőség Baz Luhrmann idei Elvis filmje. Az egyik legnagyobb hibát ott vétették, hogy a "Király" történetének középpontjába a szélhámos menedzserét tették. Andreas van Kuijk, holland bevándorlóból lett Tom Parker ezredes, hogy ... teljes kritika»

 
Solo   2022. 07. 08.

9
Kár ezért a filmért

Baz Luhrmann nagyot akart gurítani ezzel a filmmel, elsőként felfedve az Elvis Presley mögött álló titokzatos menedzser és szélhámos Tom Parker hatását az énekesre. A rendező a film legutolsó részében (a zárszóban) ugyan leteszi a voksot Parker ártatlansága mellett, ám valójában kilóg a lóláb: igenis ő tette tönkre Elvist, felemelte majd depresszióba és halálba taszította az énekest. A karakter megformálására a jobb sorsa érdemes Tom Hanks lett kiválasztva, akit bár dagadtra maszkíroztak, nem tudtak olyan gonosszá tenni, hogy az hiteles legyen. Maga Hanks az, aki ennek legfőbb akadályát képezi, hiszen karakteridegen számára Parker figurája. Sajnálatos, hogy a XX. század egyik legtehetségesebb énekesét épp egy méltatlan, kihasználó jellegű üzleti kapcsolaton keresztül ismerjük meg, holott erre számtalan már lehetőség is adódhatna. Lehetett volna láttatni gyermekkorát, kamasz éveit, azt, ahogyan megszereti a zenét, ahogyan megteremti saját zenei stílusát, különleges színpadi mozgását. Be lehetett volna mutatni kapcsolatát a kor hírességeivel, leghíresebb színésznőivel. Ám Luhrmann nem ezekre a dolgokra fókuszált, számára a pénzéhes menedzser volt az érdekes, aki ugyan felfuttatta Elvist, közben ki is használta és tönkre is tette. A főszereplő, Austin Butler bár hasonlít Elvisre és helyenként nagyot is alakít a bőrébe bújva, sajnos nem alakít igazán emlékezeteset. Értékelésem: 55%.

 
Lubi   2022. 06. 25.

a nap véleménye

4
A sztár mögött

Baz Luhrmann a tőle megszokott epikus-videóklip esztétikával tárja fel a legendás rock and roll sztár, a Király, Elvis Presley életét. Legalábbis, ami a csillogáson túl megmaradt belőle. A film ugyanis nem annyira Elvis, az ember, sokkal inkább Elvis... teljes kritika»

 
JRD   2022. 06. 27.

3

Egy film, amiről Priscilla Prestley sorokon keresztül áradozott a közösségi oldalakon. Hát, nem tudom. Talán nem ugyanazt a filmet néztük?! Mert ebben a filmben a főszerep nem Elvisé. Viszont a film címe tagadhatatlanul húzónév, így rengetegen té... több»

 
Sabnock Sanatory   2022. 07. 14.

a nap véleménye

8
A zene sokkal jobb!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Elvis Presley a popkultúra egyik, ha nem a legismertebb és legikonikusabb alakja. Életútja abszolút méltó arra, hogy megfilmesítsék. Ezt természetesen már meg is tették a múltban, ám ilyen minőségben még nem láthattuk. A rendező az a Baz Luhrmann, ak... teljes kritika»

2

A film összbevétele 190 683 486 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 293 939 699 forintot termelt. A hazai mozik összesen 170 939 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Tom Parker testvére, Nel Dankers von Kujik 1960-ban egy fodrászszalonban ülve lapozgatott egy magazint, amikor Elvis Presley mellett megpillantotta benne 1929 óta eltűnt személyként kezelt testvérét, Andreas von Kujikot, azaz Tom Parkert. A család sosem kapott magyarázatot Parker eltűnésére.

(Artemisia )
 

Tom Parker Andreas von Kuijk néven született Hollandiában, Bredában. Máig tisztázatlan, hogy miért hagyta el nyomtalanul hazáját, de egyes feltélezések szerint akár gyilkossági ügybe is keveredhetett: egy Anna van den Eden nevű fiatal nőt 1929. május 17-én gyilkoltak meg, Parker pedig ugyanezen a napon tűnt el. Parker és a meggyilkolt nő ugyanabba a templomba jártak, a nő férje pedig Parkerék házától mindössze néhány méterre üzemeltette zöldségkereskedését.

(Artemisia )
 

Elvisnek 4 unokája született. Ehyetlen fiúunokája, Benjamin Keough 2020-ban öngyilkosságot követett el.

(Artemisia )
 

Michael Jackson és Nicolas Cage is Elvis Presley veje volt. Lisa Marie Presley előbbivel 1994-1996, utóbbival 2002-2004 között élt házasságban.

(Artemisia )
 

Elvis Presley egyetlen gyereke Lisa Marie Presley 1968. február 1-jén született. 2003 és 2012 között 3 lemezt is kiadott, azonban apja sikereit nem tudta megismételni.

(Artemisia )
 
Az Elvis vakítóan tündöklő életrajzi film, de csak nyomokban tartalmaz valódi érzelmeket. A rendező a látvány és az extravagancia oltárán feláldozza azt, hogy mélységet adjon a filmjének. Mintha jobban érdekelné az énekest körülvevő kultusz, mint maga az ember. Hiányosságai ellenére élvezetes mozifilm, mely méltó emléket állít az ikonnak, és biztos lesznek olyanok, akik számára ez a darab hívja fel a figyelmet arra, hogy Elvis mekkora sztár volt és miért rajonganak érte a mai napig. több»
 
A hazai bemutatót követően szeptember 2-án az HBO Maxra is felkerült az Elvis, amely a rock’n’roll királya, Elvis Presley életét meséli el, rendhagyó módon a menedzsere, Tom Parker ezredes szemszögéből. Baz Luhrmann csillogó, sodró lendületű filmje a legenda karrierének közel húsz évét öleli fel, miközben az Amerika szerte bekövetkező kulturális és társadalmi változásokra is reflektál. Az eredmény felemás lett: az Elvis egy nagyszabású és látványos alkotás, tele remek színészi alakításokkal és dalokkal, ám ennek ellenére nem kerülünk közelebb Elvishez. Spoileres kritika. több»
 
Baz Luhrmann tövig nyomta a képzeletbeli gázpedált: a rock and roll királyáról szóló önéletrajzi műve brutális energiákat mozgat meg, magával ragad, nem enged, és nem is lassít a végkifejletig. A 75.Cannes-i Filmfesztiválon tízperces ovációval fogadták. több»