Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
83%

Elvis (2022)

Elvis
Filmadatlap
 
27
Szereplők
6
Vélemények
31
Képek
4
Videók
Elvis

Galéria (31)

Austin Butler
Tom Hanks
Austin Butler
Austin Butler
Austin Butler
Austin Butler
Austin Butler
Austin Butler
Olivia DeJonge
Austin Butler
Tom Hanks
Tom Hanks
Olivia DeJonge
Richard Roxburgh
Austin Butler
Austin Butler
Helen Thomson
Yola
Tom Hanks
Austin Butler
Austin Butler
Kelvin Harrison
Tom Hanks
Austin Butler
Austin Butler
Helen Thomson
Tom Hanks
Richard Roxburgh
Natasha Bassett
Alton Mason
Austin Butler
Tom Hanks
Austin Butler
Austin Butler
Austin Butler
Austin Butler
Austin Butler
Tom Hanks

Videók (4)

 
JRD   2022. 06. 27.

legújabb vélemény

1

Egy film, amiről Priscilla Prestley sorokon keresztül áradozott a közösségi oldalakon. Hát, nem tudom. Talán nem ugyanazt a filmet néztük?! Mert ebben a filmben a főszerep nem Elvisé. Viszont a film címe tagadhatatlanul húzónév, így rengetegen té... több»

 
Harper   2022. 06. 26.

a nap véleménye

7
Csináltak egy Elvis filmet, ahol Elvis másodhegedűs

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Nagyon nagy kihagyott lehetőség Baz Luhrmann idei Elvis filmje. Az egyik legnagyobb hibát ott vétették, hogy a "Király" történetének középpontjába a szélhámos menedzserét tették. Andreas van Kuijk, holland bevándorlóból lett Tom Parker ezredes, hogy ... teljes kritika»

 
Lubi   2022. 06. 25.

a nap véleménye

4
A sztár mögött

Baz Luhrmann a tőle megszokott epikus-videóklip esztétikával tárja fel a legendás rock and roll sztár, a Király, Elvis Presley életét. Legalábbis, ami a csillogáson túl megmaradt belőle. A film ugyanis nem annyira Elvis, az ember, sokkal inkább Elvis... teljes kritika»

 
indingo   2022. 06. 26.

2

Amikor először láttam az előzetest, nagyon furcsa volt Austin Butlert látni a címszerepben. Ő nekem túl nyálas Elvisnek, de el kell ismerni, megcsinálta a srác. A mozgás leutánozható, de a pacek is megvolt. Ez persze a sminkesek érdeme. Érdekes film,... több»

 
JollyDzsé   2022. 06. 24.

0

Tom Hanks alakítása egyszerűen zseniális, szinte szikrázik az ő karaktere és Elvis között a levegő. Ez a dinamika nagyon jó sodrást ad a történetnek, amely alapjában véve is nagyon izgalmas. Szerintem mindenképpen érdemes megnézni!

 
sandor   2022. 06. 23.

0

Hihetetlenül jó ez a film, de ezt már az előzetes alapján is tudni lehetett. Nagyon vártam, és nem is volt kérdés, hogy azonnal megnézem majd a moziban. Csakis ajánlani tudom mindenkinek!

A film 40 192 369 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 22 449 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film forgatásának befejezése után Austin Butlert kórházba szállították, ahol a vakbélgyulladást tüneteit imitáló vírus miatt kezelték.

(csd)
 

A képregény, amelyeket a fiatal Elvis olvas, a Marvel Junior Kapitányról (Freddy Freemanről) szól. Ő volt Elvis kedvenc szuperhőse, a későbbi színpadi ruháit erről a karakterről mintázták.

(csd)
 

A korábbi értesülések szerint Priscilla Presley azt szerette volna, ha Lana Del Rey alakítja őt a filmben.

(csd)
 

Austin Butler a meghallgatásra készített felvételén a "Love Me Tender" című dalt énekelte. Amikor megnézte, úgy érezte, hogy ez egy Elvis-imitáció, és nem volt hajlandó beküldeni. Néhány nappal később rémálma volt, hogy elhunyt édesanyja ismét haldoklik.

(csd)
 

Tom Hanks korábban már játszott egy Elvis-imitátort a 2004-ben megjelent Mindörökké Elvis című filmben.

(csd)
 
Az Elvis vakítóan tündöklő életrajzi film, de csak nyomokban tartalmaz valódi érzelmeket. A rendező a látvány és az extravagancia oltárán feláldozza azt, hogy mélységet adjon a filmjének. Mintha jobban érdekelné az énekest körülvevő kultusz, mint maga az ember. Hiányosságai ellenére élvezetes mozifilm, mely méltó emléket állít az ikonnak, és biztos lesznek olyanok, akik számára ez a darab hívja fel a figyelmet arra, hogy Elvis mekkora sztár volt és miért rajonganak érte a mai napig. több»
 
Baz Luhrmann tövig nyomta a képzeletbeli gázpedált: a rock and roll királyáról szóló önéletrajzi műve brutális energiákat mozgat meg, magával ragad, nem enged, és nem is lassít a végkifejletig. A 75.Cannes-i Filmfesztiválon tízperces ovációval fogadták. több»