Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
85
Filmadatlap
 
16
Szereplők
13
Vélemények
12
Képek
2
Videók

Érdekességek: Jákob lajtorjája (1990)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

A film összbevétele 26 118 851 dollár volt (imdb.com).

 

A háborús jeleneteket Puerto Ricóban forgatták.

(Filmbarbár)
 

Adrian Lyne bevallása szerint a nyitó képsorokban a katonák között lezajló beszélgetés nagy részét a helyszínen improvizálták a szereplők.

(Filmbarbár)
 

Az eredeti forgatókönyv szerint a szörnyek bibliai démonokat jelenítettek volna meg, de Adrian Lyne emberszerűbbekké tette őket. Egy alternatív befejezésben Jezzie is démonná változott volna át, akivel Jacobnak meg kell küzdenie.

(Filmbarbár)
 

Több, már leforgatott jelenetet is kivágtak a végső változatból, pl. egy férfinak a metróállomás vécéjében történő megerőszakolását, illetve azt a részt, amikor Jacob kap a drogból annak fejlesztőjétől, és ennek hatására a látomásában megreped a szoba plafonja, vér folyik le a villanykörtén, és egy szörny bújik ki félig a plafonon tátongó lyukon.

(Filmbarbár)
 

A főszereplő Jacob karakterére olyan színészek is jelölve voltak mint Richard Gere, Dustin Hoffman vagy Al Pacino. Végül a főszerepet Tim Robbins játszhatta el!

(Márton)
 

A film szerepel Steven Jay àltal szerkesztett, 101 horrorfilm film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című filmkritika gyűjteményben.

(Bogi87)
 

A Bergen Streeti metrómegállóban az összes plakát, reklám drogellenes.

(Menyét Ibolya)
 

A filmhez forgattak ugyan alternatív befejezést, de ez soha, semmilyen formában nem került publikálásra, mivel a rendező, Adrian Lyne szerint azzal a befejezéssel csak egy tucatfilmmé válna a műve.

(ZeroHero)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.