Már csak hetek kérdése, és a hazai mozikba is megérkezik David Robert Mitchell filmje. A közelgő bemutató kapcsán cikkünkben 5 tényt gyűjtöttünk össze a filmmel kapcsolatban.

Hamarosan a mozikban Andrew Garfield, új filmje, aKaliforniai rémálom. A produkciót David Robert Mitchell forgatókönyve alapján David Robert Mitchell rendezte (Valami követ, The Myth of the American Sleepover), míg a főbb szerepeket Andrew Garfield, Riley Keough, Topher Grace, Callie Hernandez, Riki Lindhome, Jimmi Simpson és Rex Linn alakítják.

Íme tehát 5 dolog a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • Riley Keough medencés jelenete tökéletes másolata Marily Monroe utolsó filmje (Something's Got to Give) egyik jelenetének. A szóban forgó film végül sosem készült el Monroe váratlan halála miatt, azonban a jelenet ma is megtalálható a videomegosztó portálokon.
  • A film női főszerepét eredetileg Dakota Johnson alakította volna, de végül egy másik filmjének forgatása miatt nem tudta vállalni a szereplést. Az alkotók ezt követően szerződtették le Riley Keough-t.
  • A film forgatása 2016. október 31-én kezdődött meg.
  • A Kaliforniai rémálom világpremierje 2018. május 15-én volt a Cannes-i Filmfesztiválon.
  • A filmet vegyes fogadta a kritika. A Kaliforniai rémálom jelenleg 61 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon (2018. július).

Hazai premierdátum: 2018.08.23.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: