Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
83
Filmadatlap
 
30
Szereplők
35
Vélemények
8
Képek
6
Videók

Vélemények: Keresés (2018)

Láttad a filmet? Oszd meg a véleményed a közösséggel!
 
ArpiHajdu és Réci   2018. 10. 19.
Feszültségteremtésből jeles

Szinte minden kritika, amit olvastam azzal kezdi, hogy a Keresés nem találta fel a spanyolviaszt azzal, hogy különböző online felületeken keresztül mesél el egy történetet, mert már volt ez a film, meg az a film, és ez meg az azért sokkal jobb, mert…Engem nem túlzottan érdekel, hogy volt már előzménye ennek a megoldásnak, hiába kutakodok a filmes élményeim között nekem a Keresés volt az első film, amely egy az egyben ezzel a képi megoldással operál (persze olyan műveket, amelyekben a chatelős jelenetek kulcsszerepet kapnak, már korábban is láthattunk, legutóbb éppen a Remélem legközelebb sikerül meghalnod kapcsán). De visszatérve a Keresésre: kezdjük rögtön a legelső jelenetsorral, ami egy c... több»

 
Laca//Ho/rr/oR//   2019. 01. 23.
Laptop szeme!

Nagyon vártam, hogy megnézhessem a filmet és tudtam mire számítsak a tekintetben, hogy teljes más szögből mutatják majd be nekünk. Bár nehezen azonosultam ezzel a szöggel, hogy a laptop webkameráján, az illető telefonján vagy éppen a "'hírekből" látom a filmet, de személy szerint meglehetett szokni és még ötletnek sem volt rossz. Maga a műfaj, a thriller dráma, amit Aneesh Chaganty remekül kivitelezett, mivel rendkívül ötletes szomorú és jó pár csavarral körítve alkotta meg ezt a filmet John Cho főszereplésével. Remek játékot mutatott a főszereplő szerintem, mivel a karaktere nem elég, hogy éppen túl volt egy órási "érvágáson", ezt követte a lánya elvesztése, amihez nem éppen kapott egy támogató segítséget. Nem tudta egy idő után kiben bízzon, amit rendkívül jól vitt a film egyik mellékszereplőn túl a másikig. A lényege pedig maga a keresés, amikor a laptop szemszögéből láthattuk, hogyan lehet segítségünkre az adott készülékünk és miként lehet kihasználni egy oldalak, mint például a facebook, tweet, messenger vagy egy társkereső. Ez szerintem zseniális volt, ahogyan egyik után a másikig kutatott és használta ki az előnyeit egyes oldalaknak. A végén meg a csavar amit nem szeretnék leírni, mert erős spoiler veszély lenne, hát meglepett, mert már nem tudtam mi az igazság a lánya eltűnése körül. Csak ajánlani tudom.


 
indingo   2018. 09. 29.

Összességében nem volt rossz a története, de valahogy nekem hiányzott még valami és sok közhely is szorult a filmbe.

 
Berto49   2018. 09. 21.

Ezt a filmet választottam a nyert mozijegy utalvánnyal, ezúton köszönöm! Nem jósolok nagy közönségsikert ennek a rendhagyó filmnek. Miért? Tegnap, a zalaegerszegi bemutató napján a Cinema City egyik termében abban az egyedülálló élményben volt részem, hogy egymagam üldögéltem, egy teremtett lélek sem volt körülöttem. Úgy is írhatom, hogy magánvetítésen vettem részt! Gondolom sok nézőt visszariasztott a film feliratos volta, de én meg kimondottan örültem neki, hiszen nagyon nem szeretem a szinkronos filmeket. Nem is tudom elképzelni hogyan is lehetne szinkronizálni. Az is furcsa volt, hogy egy amerikai filmben a főszereplő koreai származású, de mit lehet tenni, „dübörög” a multikultúra. Ez a főhős, az özvegyen maradt Kim úr (nálunk Kovácsnak, vagy Szabónak hívnák) egyedül neveli az imádott Margot nevű középiskolás lányát, aki egy napon eltűnik. Innen adódik a film címe. Ami azonban a legkülönösebb: az egész egy számítógép képernyőjén játszódik, a 102 perces játékidőt monitoron kell végigkövetnie a nézőnek. Nyugodtan illethetnek a maradi jelzővel, de ez engem végig idegesített. Monitort nézni otthon is lehet, csak le kell ülni a PC elé. Egyáltalában nem nagy trouvaille, de az elsőfilmes rendező, Aneesh Chaganty és a vezető producer, a kazak-orosz Timur Bekmambetov annak gondolta. A cselekmény viszont elég érdekes, a végső csavar igazán meglepő. Fontos társadalompolitikai mondanivalót is hordoz: egyrészt a közösségi média minden hasznossága mellett sok esetben kártékonnyá válhat, az interperszonális kapcsolatok személytelenné és átláthatatlanná lesznek, másrészt a gyereknevelés túl a fizikai szükségletek gazdag kielégítésén szeretetteljes törődést is kíván. Ezzel együtt nem szívesen néznék meg egy hasonló módszerrel készített filmet.

 
Bazzzsi   2019. 01. 05.

John Chot már régebb óta nagyon kedvelem, örülök hogy végre egy mozifilmben is főszerepet kapott. A története izgalmas és jól csavarja a szálakat.

 
hsanya182   2019. 01. 20.
Mintha a neten böngészve egy család misztikus történetébe látnánk bele

Remek nyomozós krimi, avagy az internet hatalma egy misztikus "bűnügyi" keresés, nyomozásban, egy 15éves lány története. Jól fel van építve a film, ahogy elénk tárja a tényeket, szórakoztató családi misztikus történet. Van egy különleges hangulata, szépen játszik a bennünk lévő érzésekkel.

 
harnas1207   2019. 01. 27.
Ez egy másik világ

Érdekes élmény volt a film megnézése. Az hamar kiderült, hogy a film erősen túl van marketingelve. Egyáltalán nem egy pörgős, feszült és izgalmas krimi. Misztikum a besorolásával ellentétben szintén nincs benne. Aki azt gondolja, hogy megdöbbentő dolgokat fog megtudni az internetes világ sötét oldaláról, az szintén csalódni fog. Láttam olyan beharangozókat, ahol arra úgy reklámozták a filmet, hogy egy lányt eltüntetnek a netről és ő maga is eltűnik. Nos ezek mind vakvágányok. A Keresés valójában egy két lábbal a földön járó krimi. A téma középpontjába talán az áll, ahogy az apa a feltört laptop segítségével próbálja megismerni saját lányát és annak elmúlt napjait. Egy reális nyomozás az elő... több»

 
VvV   2018. 10. 29.

Kicsit kompletteb filmre számítottam. Nálam elmaradt a wow hatás. A története kicsit vontatott az elején.

 
MMcFly2015   2019. 01. 10.

Alkalmanként sikerül azt a szót használnom egy filmre, hogy ,,egyedi". A Keresés esetében ezt a jelzőt, gondolkodás nélkül alkalmazhatjuk, mert ez a képi megjelenítés, hogy különböző eszközök képein keresztül élvezhetjük a teljes játékidőt, több mint ritkaság. Nem láttam még ehhez hasonló előadásmódot mozifilmen. Ez az első tényező, ami miatt csodálom. (Nálam ez már félsiker.) Az elején apró felvezető a családról, rövid volt, de hatásos. Mindent megtudtunk, amit kellett. A bonyodalomra nem sokat kell várni, véletlen sem húzza az időt. John Cho maximálisan oda teszi magát az aggódó apa szerepében. Kisebb fordulatok és aprócska szálak összerakása teszi izgalmassá azt az utat, amivel eljutunk a csavaros fináléhoz. Thriller és drámaként is olyan erősen helytáll, hogy elkapott tőle a libabőr. Számomra a Keresés 2018 meglepetés filmje, sajnálom, hogy nem moziba sikerült végig izgulni. Jól felépített, okos film, ami teljesen új dolgot tett le az asztalra.

 
VFTS   2019. 01. 30.

Az alapötlet jó, a megvalósítás is és fordulatok is vannak benne. Mégsem hagy túl mély nyomot az emberben, mivel eléggé sablonos lett a végeredmény. Egyszer nézős film.

 
Yosihiro   2019. 02. 03.
Keresem

Hát én "KERESEM" a szavakat is hogy eljusson a film a négy csillagig , ded biztosan nem fog. A történet nem rossz ugyan de de van benne valami lapos unalmas szál amit az egész film alatt éreztem. Ez a laptop kamerás képek igen is zavaró tényezö. Nem lehet úgy átérezni a filmet mintha egy adott szituációnál többkamerás felvétel készülne. Nekem csalódás a film többet vértam töle. A témája is igen bizarr, hogy egy család életét a laptopon és fájlokban, képekben és videókban látjuk majd egy drámai fordulatttal az édesanya meghal és jön egy újabb rémisztö dolog eltünik az apuka lánya. Majd kiderül, hogy a nyomozó hölgy fia volt aki "eltüntette" a lányt de a vége happy end ! Szóval nagyon röviden így tudom összefoglalni az egészet. Nem találtam meg benne azt a határozottségot a filmben ami vagy a drámára vagy a krimire összpontosítana. Mindenböl kap az ember egy impulzust mint amikor ülünk a számítógép elött és találunk jó dolgokra és rosszakra. Ebben a mai korszakban valakit megtalálni keresni lehet nagyon egyszerüen és sehogyansem. Összeségében egy nézhetö film talán felkavaró drámai is de a négy csillagot nem érdemli meg. A színészek sem emelnek a filmen a látvány és hang talán az ami elérné a négy csillagot. Üdv, Yosi

 
Norbert93   2019. 03. 15.

Imádom az igényes és elmés minimalista filmeket! De ez több annál! Lebilincselő nyomozati cselekmény! Az, hogy gyakorlatilag az egész film kamerák felvételén, képernyőkön vagy monitoron játszódik, pedig egyediséget kölcsönöz ennek az amúgy is kiemelkedő kriminek.

 
Timcsi   2019. 01. 26.

Teljesen más lett belőle, mint aminek elsőre kinézett. Mire vagyunk képesek a szeretteinkért? Meddig vagyunk hajlandóak elmenni.

 
BoBamburg   2019. 01. 14.

Nem lett az év legerősebb filmje, de meg kell hagyni, hogy egy ötletes Thrillerrel van dolgunk. Történet jó, de leginkább a vizuális megvalósítás az, ami miatt emlékezni fogunk a filmre. Persze, láthattunk már ilyen jellegű filmeket, ahol mindent a virtuális eszközök kijelzőjén mutattak, de ezek többnyire kisebb horrorok voltak, nem pedig nagyobb közönségnek szánt mozifilmek. Én nem csalódtam benne, egy izgalmas és ütős darab.

 
Milanman   2018. 12. 13.

A Keresés remek példa arra, amikor a film formátuma, formanyelve érdekesebb, izgalmasabb, mint maga a film cselekménye. A kizárólag online térben értelmezhető felületeken, értsd. internet, közösségi média, illetve hagyományos tv-képernyőkön játszódó film legnagyobb élvezetei faktorát ezen felületek játékos, változatos felhasználása rejti. A történet maga egy közepesen izgalmas és rejtélyes bűnügy körül zajlik, nem ettől lesz igazán emlékezetes alkotás. Volt már példa arra, hogy a virtuális világ felületein keresztül ábrázol egy film, de itt valahogy egészen jó arányérzékkel dolgozták fel a hozzávalókat, ami által egy igazán kortárs, a jelenre jól reflektáló film lett, aminek még az is megbocsájtható, hogy a storyja "nem nagy szám".

 
szabomarc   2019. 01. 14.

Szerintem zseniális film lett, már a nyitás is egészen elképesztő, ahogy bemutatják egy család számítógépén keresztül az alapprobléma kibontakozását, majd a további megoldások is szerintem nagyon jól működnek és elgondolkodtatóak. Megható és izgalmas film, nagyon tetszett!

 
Annuska   2018. 09. 27.

:::A HOZZÁSZÓLÁS CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT:::Már hónapokkal ezelőtt láttam az előzetesét, ami felkeltette a figyelmemet. Alig vártam, hogy végre kis hazánkba is eljusson a film. Már egy hónappal ezelőttre ki volt tűzve a magyar premier, amit aztán eltoltak. Gondoltam egy jó filmre megvárakoztatják a nézőt. A története hamar kirajzolódott és beindult. Akkor még nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, hogy mindent kameráz, fotóz a család, neten kommunikálnak. Számomra zavaró volt az elején, hogy semmit se látunk élőben, hanem minden egy másik kamera/képernyő szemén kerül elénk. Később hozzászoktam, de összességében nekem annyira nem tetszett ez a megoldás. Egyedinek mondanám, mert még nem láttam hasonlót. Feliratosan vetítik a mozik, ami viszont elég zavaró, hogy fehér háttérre is fehér betűkkel írnak, ilyenkor nagyon kellett koncentrálni, hogy el tudja olvasni az ember a szöveget. A film első fele egy idő után kicsit unalmassá vált, de a későbbiek azért kárpótoltak. Ez az apuka nyomoz otthonról dolog kicsit gyenge lábakon állt, továbbá a rendőrök nyomozása is érdekes volt. Az eltűnt lány számítógépére senki sem volt kíváncsi? Ami igazán tetszett benne, hogy egy egészen más történet kerekedett ki belőle, mint azt gondolta volna az ember. Felmerült az emberrablás, a szőkés gondolata. Helyet kapnak a filmben olyan témák is mint egy szerettünk elvesztése, az utána maradó űr feldolgozása, családon belüli kezelése, illetve az internetes veszélyek. Illetve, hogy mennyire hangsúlyos az életünkben a sok kütyü, ki sem kell mozdulni a kis szobánkból és minden -de valójában semmi- elérhető. Eléggé komoly lett a vége, az életüket az interneten élő fiatalok számára kötelezővé tenném a megnézését. John Cho eléggé megöregedett mióta utoljára filmben láttam, Debra Messing pedig a Laura rejtélyei óta az egyik kedvelt színésznőm. A film hibái ellenére egy elgondolkodtató darab.

 
kevelin   2018. 09. 20.

Az első 20-25 perc rettenetesen unalmas már majdnem kimentünk a moziból. Aztán elkezdtek történni az események és azt vettük észre hogy vége van :D így utólag már nagyon nagyon tetszett az elején lévő lassúság sem zavart annyira. Fura volt picit hogy mindig mindent számítógép képernyőjén láttunk de tetszett ez az újítás. látttam hasonló perspektívából készült filmet de ahhoz képest ez valóban zseniális. mindenkinek ajánlom

 
rainman   2019. 01. 27.

Thriller elemekben láttam már erősebb filmet, de a megvalósítás az fantasztikusan modern, különleges volt!

 
stomachh   2018. 12. 26.

Feszültségteremtésből jeles. Izgalmas, feszült légkörű, érdekes sztori. Nálam az év egyik filmje.

 
Deniel   2019. 02. 04.

Olvasva az angol címét sejtettem, hogy nem egy klasszikus emberkeresős film lesz! Lényegesen más aspektusból mutatja be a történetét, mint a megszokott krimikben teszik azt! Nem mellesleg szép kis tükröt tart arról, hogyan élünk manapság! Fórumok, blogok, vlogok, messengerek, social media orrvérzésig, szülő-gyerek kapcsolat stb...és, hogy ezekkel mennyi nyomot hagyunk magunkról az online világban! Egyebek mellet maga a sztori is nagyon jó, egyáltalán nem sejteti, mi lesz a vége! Jó film, érdemes megnézni!

 
iq.csabi   2019. 01. 29.
Lenyűgöző

Nagyon jól összerakott film, különleges szemszögből látunk mindent,több fordulatot is tartalmaz. Nagyon tetszett.

 
ionlywearblack   2018. 09. 24.
Keresés: Csakugyan ez lenne a valóságunk?

Mai társasalmunkat annyira erősen átszőtte a közösségi média, hogy már nem szabadulhatunk a szorításából. David Kim (John Co) lányának Margotnak (Michelle La) a növekedését is a monitorról ismerhetjük meg. A család szomorú történetével családi videók, képek és emailek formájában szembesülünk. David egy pénteki napon telefonhívásra ébred majd lánya látszólag nyomtalanul eltűnik. Végig számítógépek és okostelefonok képernyőjét láthatjuk, vizuálisan nagyon egyedi a film. Míg nézzük egy percig sem szabadulhatunk a modern világból és az internetes felületektől. Feszült és nyomasztó hangulatot ad a történetnek. David sem különbözik sokat a mostani átlag társasalomtól, lányával az egyedüli kommunik... több»

 
pj19   2019. 01. 11.

Kellemes csalódtam ebben a filmben.Meglepően izgalmas,fordulatokban gazdag film.Kitűnő színészi alakítással.A film tanúsága hogy "kicsi" ki vagyunk szolgáltatva a közösségi médiának és technikának,mindent tudnak rólunk.Jó kis film!Én mindenkinek csak ajánlani tudom,nézzétek meg bátran!

 
Érdeklődő   2019. 01. 17.
Kifejezetten jó bűnügyi film

A mozgókép az elveszett tizenéves lányt kereső édesapa történetét meséli el. Meglepő elgondolás a számítógépek világát a néző énjével szembesíteni. A legnagyobb számítógépes cégek termékén keresztül követhetjük nyomon, ahogy az édesapa - aki egyébként igen jól kezeli a különböző rendszereket - nyakába veszi a világhálót, és kutakodik, hátha olyasmire bukkan, ami közelebb viszi kislánya rejtélyének a megoldásához. Mellékesen megjegyezném, hogyha valaki figyelmesen követi az eseményeket - például, amikor apuka jelszó visszaállításon fáradozik - sok hasznos számítógépes trükkre tehet szert. Röviden összefoglalva, a történet folyamata lebilincselő, a végkifejlet zseniális. Igaz lehet, hogy azoknak, akiktől messze áll a számítógépek világa, nekik egy kicsit talán túl szakmai a megvalósítás, de mindenesetre, rég láttam ehhez fogható alkotást.

 
dovetusfurdo   2019. 01. 09.

Érdekes témaválasztás. Mit tenne egy apuka ha a lánya eltűne? Eleje kicsit vontatott , de a végén még is meg volt a nem várt fordulat. Sokkal misztikusabb lehetett volna maga a film ha a "bűnbakot" jobban megismerhettük volna a film elején.

 
jerrycomovie   2018. 12. 07.
Remek évzáró

A mozizást idén remek filmmel kezdtem és egy remekkel zárom. A Searching mind megvalósításban, mind történetben izgalmas darab, még akkor is, ha nem az első a sorban, amelyik ezzel az eszközzel él. A felütése egyértelműen az Up! című animációs film hatásmechanizmusát nyúlja le, hogy utána egy found footage szerű, képernyős animációs filmet nézzünk végig, amihez nem árt egy picit konyítani a gépezéshez, hogy követni tudjuk a láncreakciót...

 
Erdő Csaba   2019. 02. 10.
Izgalomból jeles!

Nagyon jól felépített, nagyon izgalmas, és meglehetősen igényesen összerakott film. A jól kitalált fordulatokról meg nem is beszélve.

 
Yamakawa Nézhetetlen  2019. 01. 12.

Egyszerűen borzasztó. Nézhetetlen.

 
Tamás Ganyecz   2019. 02. 01.
Más

Tetszett. Más mint a többi. Érdekes a statikussága, külső szemlélő szemszögéből nézve. A történet is csavaros, úgyhogy szerintem kifejezetten jó film.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.