Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
82
Filmadatlap
 
30
Szereplők
23
Vélemények
8
Képek
6
Videók

Vélemények: Keresés (2018)

Láttad a filmet? Oszd meg a véleményed a közösséggel!
 
ArpiHajdu és Réci   2018. 10. 19.
Feszültségteremtésből jeles

Szinte minden kritika, amit olvastam azzal kezdi, hogy a Keresés nem találta fel a spanyolviaszt azzal, hogy különböző online felületeken keresztül mesél el egy történetet, mert már volt ez a film, meg az a film, és ez meg az azért sokkal jobb, mert…Engem nem túlzottan érdekel, hogy volt már előzménye ennek a megoldásnak, hiába kutakodok a filmes élményeim között nekem a Keresés volt az első film, amely egy az egyben ezzel a képi megoldással operál (persze olyan műveket, amelyekben a chatelős jelenetek kulcsszerepet kapnak, már korábban is láthattunk, legutóbb éppen a Remélem legközelebb sikerül meghalnod kapcsán). De visszatérve a Keresésre: kezdjük rögtön a legelső jelenetsorral, ami egy c... több»

 
indingo   2018. 09. 29.

Összességében nem volt rossz a története, de valahogy nekem hiányzott még valami és sok közhely is szorult a filmbe.


 
Berto49   2018. 09. 21.

Ezt a filmet választottam a nyert mozijegy utalvánnyal, ezúton köszönöm! Nem jósolok nagy közönségsikert ennek a rendhagyó filmnek. Miért? Tegnap, a zalaegerszegi bemutató napján a Cinema City egyik termében abban az egyedülálló élményben volt részem, hogy egymagam üldögéltem, egy teremtett lélek sem volt körülöttem. Úgy is írhatom, hogy magánvetítésen vettem részt! Gondolom sok nézőt visszariasztott a film feliratos volta, de én meg kimondottan örültem neki, hiszen nagyon nem szeretem a szinkronos filmeket. Nem is tudom elképzelni hogyan is lehetne szinkronizálni. Az is furcsa volt, hogy egy amerikai filmben a főszereplő koreai származású, de mit lehet tenni, „dübörög” a multikultúra. Ez a főhős, az özvegyen maradt Kim úr (nálunk Kovácsnak, vagy Szabónak hívnák) egyedül neveli az imádott Margot nevű középiskolás lányát, aki egy napon eltűnik. Innen adódik a film címe. Ami azonban a legkülönösebb: az egész egy számítógép képernyőjén játszódik, a 102 perces játékidőt monitoron kell végigkövetnie a nézőnek. Nyugodtan illethetnek a maradi jelzővel, de ez engem végig idegesített. Monitort nézni otthon is lehet, csak le kell ülni a PC elé. Egyáltalában nem nagy trouvaille, de az elsőfilmes rendező, Aneesh Chaganty és a vezető producer, a kazak-orosz Timur Bekmambetov annak gondolta. A cselekmény viszont elég érdekes, a végső csavar igazán meglepő. Fontos társadalompolitikai mondanivalót is hordoz: egyrészt a közösségi média minden hasznossága mellett sok esetben kártékonnyá válhat, az interperszonális kapcsolatok személytelenné és átláthatatlanná lesznek, másrészt a gyereknevelés túl a fizikai szükségletek gazdag kielégítésén szeretetteljes törődést is kíván. Ezzel együtt nem szívesen néznék meg egy hasonló módszerrel készített filmet.

 
Bazzzsi   2019. 01. 05.

John Chot már régebb óta nagyon kedvelem, örülök hogy végre egy mozifilmben is főszerepet kapott. A története izgalmas és jól csavarja a szálakat.

 
VvV   2018. 10. 29.

Kicsit kompletteb filmre számítottam. Nálam elmaradt a wow hatás. A története kicsit vontatott az elején.

 
MMcFly2015   2019. 01. 10.

Alkalmanként sikerül azt a szót használnom egy filmre, hogy ,,egyedi". A Keresés esetében ezt a jelzőt, gondolkodás nélkül alkalmazhatjuk, mert ez a képi megjelenítés, hogy különböző eszközök képein keresztül élvezhetjük a teljes játékidőt, több mint ritkaság. Nem láttam még ehhez hasonló előadásmódot mozifilmen. Ez az első tényező, ami miatt csodálom. (Nálam ez már félsiker.) Az elején apró felvezető a családról, rövid volt, de hatásos. Mindent megtudtunk, amit kellett. A bonyodalomra nem sokat kell várni, véletlen sem húzza az időt. John Cho maximálisan oda teszi magát az aggódó apa szerepében. Kisebb fordulatok és aprócska szálak összerakása teszi izgalmassá azt az utat, amivel eljutunk a csavaros fináléhoz. Thriller és drámaként is olyan erősen helytáll, hogy elkapott tőle a libabőr. Számomra a Keresés 2018 meglepetés filmje, sajnálom, hogy nem moziba sikerült végig izgulni. Jól felépített, okos film, ami teljesen új dolgot tett le az asztalra.

 
Milanman   2018. 12. 13.

A Keresés remek példa arra, amikor a film formátuma, formanyelve érdekesebb, izgalmasabb, mint maga a film cselekménye. A kizárólag online térben értelmezhető felületeken, értsd. internet, közösségi média, illetve hagyományos tv-képernyőkön játszódó film legnagyobb élvezetei faktorát ezen felületek játékos, változatos felhasználása rejti. A történet maga egy közepesen izgalmas és rejtélyes bűnügy körül zajlik, nem ettől lesz igazán emlékezetes alkotás. Volt már példa arra, hogy a virtuális világ felületein keresztül ábrázol egy film, de itt valahogy egészen jó arányérzékkel dolgozták fel a hozzávalókat, ami által egy igazán kortárs, a jelenre jól reflektáló film lett, aminek még az is megbocsájtható, hogy a storyja "nem nagy szám".

 
BoBamburg   2019. 01. 14.

Nem lett az év legerősebb filmje, de meg kell hagyni, hogy egy ötletes Thrillerrel van dolgunk. Történet jó, de leginkább a vizuális megvalósítás az, ami miatt emlékezni fogunk a filmre. Persze, láthattunk már ilyen jellegű filmeket, ahol mindent a virtuális eszközök kijelzőjén mutattak, de ezek többnyire kisebb horrorok voltak, nem pedig nagyobb közönségnek szánt mozifilmek. Én nem csalódtam benne, egy izgalmas és ütős darab.

 
Annuska   2018. 09. 27.

:::A HOZZÁSZÓLÁS CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT:::Már hónapokkal ezelőtt láttam az előzetesét, ami felkeltette a figyelmemet. Alig vártam, hogy végre kis hazánkba is eljusson a film. Már egy hónappal ezelőttre ki volt tűzve a magyar premier, amit aztán eltoltak. Gondoltam egy jó filmre megvárakoztatják a nézőt. A története hamar kirajzolódott és beindult. Akkor még nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, hogy mindent kameráz, fotóz a család, neten kommunikálnak. Számomra zavaró volt az elején, hogy semmit se látunk élőben, hanem minden egy másik kamera/képernyő szemén kerül elénk. Később hozzászoktam, de összességében nekem annyira nem tetszett ez a megoldás. Egyedinek mondanám, mert még nem láttam hasonlót. Feliratosan vetítik a mozik, ami viszont elég zavaró, hogy fehér háttérre is fehér betűkkel írnak, ilyenkor nagyon kellett koncentrálni, hogy el tudja olvasni az ember a szöveget. A film első fele egy idő után kicsit unalmassá vált, de a későbbiek azért kárpótoltak. Ez az apuka nyomoz otthonról dolog kicsit gyenge lábakon állt, továbbá a rendőrök nyomozása is érdekes volt. Az eltűnt lány számítógépére senki sem volt kíváncsi? Ami igazán tetszett benne, hogy egy egészen más történet kerekedett ki belőle, mint azt gondolta volna az ember. Felmerült az emberrablás, a szőkés gondolata. Helyet kapnak a filmben olyan témák is mint egy szerettünk elvesztése, az utána maradó űr feldolgozása, családon belüli kezelése, illetve az internetes veszélyek. Illetve, hogy mennyire hangsúlyos az életünkben a sok kütyü, ki sem kell mozdulni a kis szobánkból és minden -de valójában semmi- elérhető. Eléggé komoly lett a vége, az életüket az interneten élő fiatalok számára kötelezővé tenném a megnézését. John Cho eléggé megöregedett mióta utoljára filmben láttam, Debra Messing pedig a Laura rejtélyei óta az egyik kedvelt színésznőm. A film hibái ellenére egy elgondolkodtató darab.

 
kevelin   2018. 09. 20.

Az első 20-25 perc rettenetesen unalmas már majdnem kimentünk a moziból. Aztán elkezdtek történni az események és azt vettük észre hogy vége van :D így utólag már nagyon nagyon tetszett az elején lévő lassúság sem zavart annyira. Fura volt picit hogy mindig mindent számítógép képernyőjén láttunk de tetszett ez az újítás. látttam hasonló perspektívából készült filmet de ahhoz képest ez valóban zseniális. mindenkinek ajánlom

 
szabomarc   2019. 01. 14.

Szerintem zseniális film lett, már a nyitás is egészen elképesztő, ahogy bemutatják egy család számítógépén keresztül az alapprobléma kibontakozását, majd a további megoldások is szerintem nagyon jól működnek és elgondolkodtatóak. Megható és izgalmas film, nagyon tetszett!

 
stomachh   2018. 12. 26.

Feszültségteremtésből jeles. Izgalmas, feszült légkörű, érdekes sztori. Nálam az év egyik filmje.

 
ionlywearblack   2018. 09. 24.
Keresés: Csakugyan ez lenne a valóságunk?

Mai társasalmunkat annyira erősen átszőtte a közösségi média, hogy már nem szabadulhatunk a szorításából. David Kim (John Co) lányának Margotnak (Michelle La) a növekedését is a monitorról ismerhetjük meg. A család szomorú történetével családi videók, képek és emailek formájában szembesülünk. David egy pénteki napon telefonhívásra ébred majd lánya látszólag nyomtalanul eltűnik. Végig számítógépek és okostelefonok képernyőjét láthatjuk, vizuálisan nagyon egyedi a film. Míg nézzük egy percig sem szabadulhatunk a modern világból és az internetes felületektől. Feszült és nyomasztó hangulatot ad a történetnek. David sem különbözik sokat a mostani átlag társasalomtól, lányával az egyedüli kommunik... több»

 
pj19   2019. 01. 11.

Kellemes csalódtam ebben a filmben.Meglepően izgalmas,fordulatokban gazdag film.Kitűnő színészi alakítással.A film tanúsága hogy "kicsi" ki vagyunk szolgáltatva a közösségi médiának és technikának,mindent tudnak rólunk.Jó kis film!Én mindenkinek csak ajánlani tudom,nézzétek meg bátran!

 
dovetusfurdo   2019. 01. 09.

Érdekes témaválasztás. Mit tenne egy apuka ha a lánya eltűne? Eleje kicsit vontatott , de a végén még is meg volt a nem várt fordulat. Sokkal misztikusabb lehetett volna maga a film ha a "bűnbakot" jobban megismerhettük volna a film elején.

 
Érdeklődő   2019. 01. 17.
Kifejezetten jó bűnügyi film

A mozgókép az elveszett tizenéves lányt kereső édesapa történetét meséli el. Meglepő elgondolás a számítógépek világát a néző énjével szembesíteni. A legnagyobb számítógépes cégek termékén keresztül követhetjük nyomon, ahogy az édesapa - aki egyébként igen jól kezeli a különböző rendszereket - nyakába veszi a világhálót, és kutakodik, hátha olyasmire bukkan, ami közelebb viszi kislánya rejtélyének a megoldásához. Mellékesen megjegyezném, hogyha valaki figyelmesen követi az eseményeket - például, amikor apuka jelszó visszaállításon fáradozik - sok hasznos számítógépes trükkre tehet szert. Röviden összefoglalva, a történet folyamata lebilincselő, a végkifejlet zseniális. Igaz lehet, hogy azoknak, akiktől messze áll a számítógépek világa, nekik egy kicsit talán túl szakmai a megvalósítás, de mindenesetre, rég láttam ehhez fogható alkotást.

 
jerrycomovie   2018. 12. 07.
Remek évzáró

A mozizást idén remek filmmel kezdtem és egy remekkel zárom. A Searching mind megvalósításban, mind történetben izgalmas darab, még akkor is, ha nem az első a sorban, amelyik ezzel az eszközzel él. A felütése egyértelműen az Up! című animációs film hatásmechanizmusát nyúlja le, hogy utána egy found footage szerű, képernyős animációs filmet nézzünk végig, amihez nem árt egy picit konyítani a gépezéshez, hogy követni tudjuk a láncreakciót...

 
Yamakawa Nézhetetlen  2019. 01. 12.

Egyszerűen borzasztó. Nézhetetlen.

 
zentzen   2018. 12. 11.

Utóbbi pár évben nem volt olyan kiváló film, mint ami után rögtön vágyakoztam volna egy újra nézésre, mint a Searching! Aki már megcsömörlött a Marvel filmek tömkelegétől, annak kifejezetten felüdülés lesz ez a fordulatos, zseniálisan felépíttet történet kibontakozása. :D 10/9

 
piZZola   2018. 09. 15.

Bevallom egy kicsit féltem ettől a filmtől, de úgy már az első tíz perc után leetet tudni, hogy nem lesz itt gubanc. Imádtam minden percét és tuti, hogy még jópárszor meg fogom még nézni.


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.