Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
26
Szereplők
15
Vélemények
27
Képek
4
Videók
Emlékezz!
 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 31.

legújabb vélemény

Amíg élünk,nem felejtünk.Hiába megöregedtünk,az igazságérzetünk nem öregszik velünk,az marad sziklaszilárdan.Szuper mozi,de inkább dráma,mint akció,vagy thriller,de mindenkinek érdemes lenne megnézni.

 
Deku   2017. 07. 24.

Ez egy eszméletlenül jó film pedig nem gondoltam volna. Nagyon nagy meglepetést okozott. Szép lassan bontakozik ki előttünk a történet, ami talán laza sztorinak tűnt az végül bonyolulttá válhat. Remek film.


 
HercegPeter   2018. 02. 03.

Túl gyakori az, hogy egy filmet felhype-olnak aztán nincs belőle semmi. Itt most éppen az ellenkezője történt. Erről a filmről egyszer sem láttam se egy plakátot, se semmilyen reklámot. Véletlen akadtam rá, de örülök neki, hogy így történt. Mindenkinek nyugodt szívvel ajánlom. A történet kicsit hihetetlennek is tűnhet, hiszen két igencsak megviselt öregember közös munkával kutat fel valakit az országban. Teszik mindezt úgy, hogy az egyiküknek az elméje, a másiknak a teste nem a régi már. Christopher Plummer zseniális ebben a szerepben, teljes mértékben hiteles. Két jelenetet is kiemelnék a filmből. Az egyik az természetesen az utolsó, ahol kiderül ez az igencsak komoly csattanó, míg a másik, a Dean Norris-szal való közös részlet. Ez a kettő a két legkomolyabb pontja a filmnek. Ezeket leszámítva igazából egy nyugodt hangvételű, nem túl feszült, de igen erős drámát láthatunk. Talán még annyit lehetett volna, hogy beletesznek néhány régi emlékképet.

 
hsanya182   2016. 11. 19.

Egy öregember még halála előtt ki szeretné egyenlíteni a múlt sérelmeit, demenciába szenved szóval nem lesz olyan egyszerű megtalálni a célját, így le kell írnia a lényeget magának, mert elfelejti állandóan. A film adagolja a cselekényeket nem unalmas, van egy kis vontatottság benne de a hatalmas csattanó a végén elgondokodtató sebeket fed fel...Egyszer érdemes megnézni!

 
MMcFly2015   2016. 10. 30.

WoW! Bitang erős film. Nem gondoltam volna, hogy egy film, amibe két 80 év fölötti öregember a főszereplő, ennyire izgalmas és lebilincselő tud lenni. A történet egyszerűnek tűnik, de ahogy haladunk egyre többet tudunk meg, és egy olyan lezárást kapunk, hogy a stáblista alatt, csak pislogtam... Zseniális! Plummer játéka Oscar-díjat érdemelne. Fura, hogy eddig elkerülte a figyelmem mikor moziba volt, pedig a holokauszt témát, nem mindennapi formában dolgozza fel. Lassú folyású, nem egy akció-dús film, viszont a színészeknek, a fordulatos történetnek és a másfél órás játékidőnek hála egy cseppet sem unalmas. A párbeszédek között rendesen érezni a feszültséget. Dráma/Thriller kategóriába én bátran merem ajánlani. 2016 premier listák között talán a legerősebb alkotás.

 
Berto49   2016. 12. 14.

!SPOILER! Az öreg Christopher Plummer jutalomjátéka, bár a történet meglehetősen eröltetett. Kizárt dolognak tartom, hogy a valóságban megeshet ilyesmi! Alzheimer kórban szenvedő öregember egy tolószékhez kötött rokkant segítségével üldöz egy nácit. A végső csavar meglepő volt, vagyis Zev szintén blockführer volt a lágerben, így saját magát üldözte. Ezzel együtt teljesen irreális és hiteltelen a sztori.

 
stomachh   2016. 10. 17.

Elég jó dráma volt. Christopher Plummer remek választás volt a főszerepre. Nem egy korszakalkotó film, de egyszer érdemes megnézni.

Dean Norris
Christopher Plummer
Martin Landau
Christopher Plummer
Christopher Plummer
Christopher Plummer
Henry Czerny
Christopher Plummer
Christopher Plummer
Dean Norris
Christopher Plummer

A film összbevétele 4 235 959 dollár volt (imdb.com).

 

A filmet Kanadában vették fel kb. 13 millió kanadai dollárból.

(dulkap)
 

Christopher Plummer és Henry Czerny korábbsn már játszott együtt a Kísért a múlt (2000) című filmben.

(dulkap)
 

A filmben Christopher Plummer a saját zongoráján játszik.

(dulkap)
 

Az abban a jelentben hallható hangok, amik a kőfejtőben játszódnak, mind eredetiek, a stúdióban nem tettek hozzá és nem is vettek el belőlük.

(ps)
 

A forgatókönyvet több Alzheimer szakértő is megvizsgálta, hogy a történet megfeleljen a valóságnak.

(ps)
 

Christopher Plummer kiválóan játszik zongorán. Ennek megfelelően a zongorás jelenetekben őt hallhatjuk, nem volt szüksége dublőrre.

(ps)
 
Feszültséggel teli thriller, önismereti dráma, road movie és egy arculcsapással felérő befejezés: bármennyire hihetetlennek tűnik, de ez mind-mind jellemző Atom Egoyan új, összességében egészen lehengerlő művére.85/100 több»
 
Elévülhetetlen bűnökről és a büntetés lehetőségeiről mesél Atom Egoyan új filmje: a holokauszt-túlélők igazságkeresését az időskori demencia helyezi új megvilágításba. Pontosabban csak helyezné, ha az Emlékezz! keményebb és céltudatosabb alkotás lenne. 7/10 több»
 
Elévülnek-e a bűneink? Megváltozhat-e egy olyan ember, aki korábban rengeteg embert küldött a halálba? Jogunkban áll-e az önbíráskodás? Többek között ezeket a kérdéseket járja körbe Atom Egoyan legújabb filmje. 8,5/10 több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.