Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
72%

Élve eltemetve (2010)

Buried
Filmadatlap
 
26
Szereplők
29
Vélemények
8
Képek
1
Videók

Galéria (8)

Videók (1)

 
Ildikó Bacskai   2021. 08. 20.

legújabb vélemény

0

Ez egy igazi lelki terror, nagyon jól lehetett tudni, mennyire nyomasztó lesz az egész, hát az is volt. Elképesztően kínzó a film hangulata, a magasra tolt feszültség végig zaklatja az embert, szóval ha éppen jót tenne, ha valami felbolygatná a lelki nyugalmadat, akkor a tökéletes film ez is lehet hozzá.

 
mamiéstöti2   2018. 01. 19.

0

Ryan Reynolds nagy kedvencem, részint ebben a filmben nyújtott alakítása miatt, mert maga a sztori elég gyenge, de elfogadhatóra feltornászta.

 
Sabnock Sanatory   2020. 07. 13.

0

Nehéz műfaj,és nem is sikerült túl jól.Reynolds hozta a kötelezőt,de semmi több.Hamar enged a feszültség,nincs hová felpörögni.Egyszer nézős mozi.

 
Mavil   2016. 06. 10.

0

Az tetszett elsősorban, hogy a film annak ellenére, hogy egyetlen egy helyszínen, egy koporsóban játszódik, nem vált lapossá, unalmassá, végig fenn tudta tartani a figyelmemet, feszültséget, kíváncsiságomat.

 
elekm90   2020. 03. 23.

0

Bravúros, hogy egy ennyire minimalista thrillert megcsináltak, Ryan Reynolds is jó benne, másképp nem is működne, mivel ő az egyetlen szereplő, aki látunk. Ennek ellenére engem néha kicsit untatott, nem tudta végig fenntartani az érdeklődésem, mint pl. a hasonló koncepcióval készült "Locke" vagy "A bűnös". 6/10

 
Edii   2015. 04. 23.

0

Értékelhető dolgot nem tudnék írni róla, mert telefonálgatásokon és koporsóban fekvésen kívül semmi más nem történt. Teljesen agyonütötte az egészet az az irgalmatlan sok baki, amit megengedtek maguknak. A kedvencem az volt, hogy fordítva fogta a mobilt telefonálás közben...

 
Olivér Rózsa   2017. 07. 06.

0

Másfél órás film úgy hogy végig egy szereplő van és végig egy helyszínen, és nem unalmas. A végén nagyon lehet izgulni hogy vajon sikerül e neki. 5/5.

A film összbevétele 19 152 480 dollár volt (imdb.com).

 

Ryan Reynolds kapott egy 15 oldalas levelet Rodrigo Cortés rendezőtől a forgatás megkezdése előtt, amelyben azt ecsetelte, hogy miért kell elkészítenie ezt a filmet.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A forgatás időrendi sorrendben történt.

(ps)
 

A filmben egyedül Ryan Reynoldsot látjuk mint húsvér színészt. A többiek csupán telefonon hallhatók. Ezzel az Élve eltemetve (2010) minden idők egyik legminimalistább filmje.

(ps)
 

Ryan Reynolds a forgatás alatt egyre klausztrofóbiásabb lett, főleg azért is, mert egyre kevesebb helye volt a koporsóban a beszóródó homok miatt.

(ps)
 

Ryan Reynolds volt az első és egyetlen, akit meghallgattak Paul Conroy szerepére.

(ps)