79 Fuss  (2020)

Néhány napja mutatták be a Hulun Aneesh Chaganty thrillerét, a Fusst. És ezzel mindjárt a csatorna történetének legnézettebb filmjévé is vált rögtön az első három nap alatt. Egyúttal a közösségi médiában a legtöbbször emlegetett film címét is elnyerte.

A Fuss története egy tinédzser lány és az anyja kapcsolatáról szól. Ám ebben a kapcsolatban van valami baljós és nem természetes. Diane már a születése óta teljes elszigeteltségben nevelte a lányát, Chloe-t, aki elől sötét titkokat rejteget. Ám ahogy Chloe kezd felnőni, egyre több ilyen titokra kezd ráébredni, ami végül oda vezet, hogy félni kezd az anyjától.

A Fuss tehát az első néhány napon rögtön a Hulu legnézettebb és legtöbbször emlegetett filmjévé vált. Ezt a címet eddig a Palm Springs birtokolta. De a jelek szerint sok SVOD filmet is maga mögé utasított.

A népszerűsége annak fényében nem is meglepő, hogy a filmet Aneesh Chaganty rendezte. Talán a neve nem cseng még ismerősen mindenkinek, ám a rendező előző filmje szintén elég nagy visszhangot váltott ki. A Keresés ugyanis elég egyedi volt, mivel az eseményeket a közösségi média felületein keresztül követhettük nyomon, ahol egy apa próbálta kétségbeesetten felkutatni a lányát.

A Fuss elég kacifántos úton került végül a Hulu csatornájára. Eredetileg természetesen ezt is a mozikban szerették volna bemutatni még a tavasz folyamán, ám a koronavírus közbeszólt. Így végül augusztusban a Lionsgate átpasszolta a jogokat a Hulunak.

És, hogy valóban olyan jó-e a Fuss, mint amit a nézettségi adatok mutatnak? Erről csak annyit, hogy a Rotten Tomatoes oldalán nem minden film kap 93 százalékos értékelést a kritikusoktól, de a rajongói 78 százalék is elég magasnak mondható.