Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
NA

A pápa ördögűzője (2023)

The Pope's Exorcist
Filmadatlap
 
25
Szereplők
Vélemények
7
Képek
3
Videók

Galéria (7)

Russell Crowe
Russell Crowe

Videók (3)

 

Amorth nem számított szokványos papnak, noha 1954-ben felszentelték. Szót emelt az egyházzal kapcsolatos kétes ügyekben is. Ilyen volt Emanuela Orlandi eltűnése is, akiről Gabriele Amorth azt állította, hogy egy vatikáni szexpartyhoz rabolták el, majd meggyilkolták és a testet megsemmisítették. Amorth atya rendkívül megosztó személyiség volt. Halála előtt állítólag már szóltak fámák 160.000 ördögűzésről is, melyet Amorth azzal magyarázott, hogy sokszor az embert nem egy démon szállja meg, hanem akár több ezer is. Nevéhez fűződik a következő híres mondat: Nincs ördögöd. Ha gondod van, beszélj egy jó állatorvossal.

(JRD )
 

Amorth két memoár szerzője: az első Az ördögűző elmeséli a történetét, a második pedig az Egy ördögűző: További történetek. Ezeken kívül még számos könyvet írt.

(JRD )
 

Amoth atya azt vallotta, hogy az emberek vallási hitetlensége és természetfelettibe vetett hite miatt van ennyi ördögűzés, hiszen a quija táblák, a poénból megtartott szeánszok stb. mind-mind lehetőségeket biztosítanak a démonoknak.

(JRD )
 

Amorth atya öt társával együtt megalapította az Ördögűzők Nemzetközi Szövetségét.

(JRD )
 

A film igaz hátteréről egy kis információ: Gabriele Amorth a római egyházmegye hivatalos ördögűzője volt, aki 91 éves korában, 2016. szeptember 16-án hunyt el. Több saját könyvet is kiadott a tapasztalatairól. Egy dokumentumfilm is készült róla Az ördög és Amorth atya címmel, amit a híres William Friedkin forgatott, és ebben a filmben egy igazi ördögűzés látható. A rendező nyilatkozata szerint őt és a producert annyira megviselték a látottak, hogy fél óráig meg sem tudtak szólalni.

(Caravaggio1978 )